Lopers Mud Masters Marathon stellen zich voor

Zaterdag is er een uniek event in Nederland en misschien wel heel Europa! Afgezien van de Spartan Ultra Beast in de VS kennen wij geen obstacle runs die de marathon-afstand afleggen. Tijdens de Mud Masters Marathon zullen 36 geselecteerde lopers de grote ronde van 12 kilometer drie keer afleggen om vervolgens nog ??n keer de ronde van 6 kilometer te lopen om zo de marathon van 42 kilometer te lopen. Zelf zullen we ook meelopen, maar we waren toch wel benieuwd wat mensen beweegt om een volledige marathon door de modder en met obstakels te gaan doen. Hieronder stellen een aantal lopers, die komende zaterdag de uitdaging aangaan, zich aan jullie voor.?We hebben ook nog drie niet-Nederlandse lopers gevonden. Eric komt uit Belgi? en stelt zich gewoon in het Nederlans voor. Dave en Haemish stellen zich in het Engels voor. Wij presenteren jullie, in alfabetisch volgorde, elf marathonlopers van komende zaterdag!

[toggle title=”Dave van Stress’in Out”]

Dave
Can you briefly introduce yourself?
We are serving Military and Veterans…The runner is not important but our message is. www.stressinout.org

What is your athletic background?
We have been trained by the military and whether were still serving or a Veteran we train as we always have…. with Honour, Strength & Dignity.

What Obstacle runs have you done?
This year we have taken part in SMR, MM, EORC, UCR/22, Army Urban Run.

How did you prepare for the Mud Masters Marathon?
Crossfit, trail runs, longruns & gymwork.

What exactly do you expect from the Mud Masters Marathon?
We aim to raise awareness of Post Traumatic Stress Disorder that affects so many serving Military and Veterans alike.

[/toggle]

[toggle title=”Dirk”]

Dirk

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Dirk Schrama, 31 jaar oud, wonende in Amsterdam en ??n van de drijvende krachten achter deze site en de site DutchMudMen.com.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik loop sinds een paar jaar hard. Nadat ik de marathon in 2010 gelopen had ben ik andere uitdagingen gaan zoeken; Alpe d’huZes, trailruns en ultramarathons. Sinds vorig jaar in aanraking gekomen met obstacle running en direct verslaafd geraakt.

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
In Nederland heb ik ze zo’n beetje allemaal gedaan dit jaar. Verder zijn we in Schotland naar de Tough Mudder geweest en in Engeland naar de Spartan Beast. Ook voor de komende maanden staan er nog veel (buitenlandse) runs op het programma!

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Ik heb eerder dit jaar de Comrades gelopen, een ultraloop in Afrika van 87 kilometer. Dus qua kilometers moet het wel goedzitten. Afgelopen weekend met drie rondjes Strong Viking Run en twee rondjes Race Against Nature bijna 50 kilometer obstakels meegepakt, dus volgens mij ben ik er wel klaar voor.

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Ik verwacht ten eerste urenlang een topsfeer tussen de deelnemers onderling, dat is het unieke van obstacle runs. Ten tweede ben ik heel benieuwd hoe het is om de obstakels te nemen in de derde of vierde ronde. Hoe zwaar worden ze en hoe leuk is het om voor een vierde keer door de Sizzler te moeten? En ten derde weet ik zeker dat we als marathonlopers elkaar er doorheen gaan slepen als het zwaar gaat worden. Dutch Mud Men never give up!

Als je ons zaterdag onderweg tegenkomt en je hebt hulp nodig, schroom dan niet. Het teamwork blijft voorop staan!

[/toggle]

[toggle title=”Eric”]

Eric

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Eric lemmens en woon in Antwerpen (Belgi?) en ??n van de seniors van de groep (45+).

Wat is je sportieve achtergrond?
In mij vroegere jaren heb ik vooral Triathlon’s gedaan, van 1/8 tot de volledige versie, maar door tijdsgebrek (werk) heb ik deze mooie hobby moeten stopzetten,
Als beroep ben ik Chef gerant bij sodexo welk mij terug de gelegenheid geeft om te trainen en aan wedstrijden mee te doen in tegenstelling tot koken in de prive sector waar je altijd lange dagen en in het weekend moet werken.
Ik woon samen met mijn vriendin Brigitte en heb een dochter Chinouk van 10 jaar.

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
In Mei 2012 begonnen met obstakel runs, namelijk de eerste Spartacus run in Antwerpen. Sindsdien heb ik het virus te pakken en doe ik bijna aan elke run mee, eerst in Belgie alleen, maar het aanbod was te klein voor mij. 🙂 Dus loop ik ook heel veel in Nederland waarvan de Mud Masters Marathon het hoogtepunt van het seizoen moet worden. In 2014 zoek in nog meer extreme run’s op namelijk, Tough guy, Breavheartbattle en Rat race dirty weekend, in de Belgische en Nederlandse runs ga ik selectiever worden en ook meer trailruns gaan op het programma staan.

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Qua voorbereiding had ik een heel trainingsplan opgesteld, maar door veel blesureleed is er niet al te veel van in huis gekomen . De laatste weken gaat het steeds beter en samen met m’n Mud Masters Marathon runningbuddy Dave zal het wel lukken.

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
De Mud Masters Marathon zal ongetwijfeld de mooiste herinering tot nu toe aan het obstekellopen worden, ik hoop op aanmoedigingen en steun van het publiek en mederunners, eindtijd en een beetje pijn speelt hierbij geen rol, juist het gevoel van de aankomst na de 42k telt.

Voila ik hoop dat je mij en m’n liefde voor het obstaklopen nu een beetje kent en als je mij zaterdag ziet voorbij lopen, laat van je horen …….. Eric

[/toggle]

[toggle title=”Erik”]

Erik

Mijn naam is Erik Slegers (24) en ik woon in Deurne. Sporten is mijn passie. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met verschillende sporten zoals atletiek en voetballen. Voetballen doe ik nu nog, al bijna 20 jaar. Door deze twee sporten ben ik fysiek maar vooral mentaal heel sterk, als ik ergens mee begin, maak ik het ook af. Ik ben dan ook niet van plan op te geven tijdens de Mud Masters Marathon.

Naast het voetballen droomde ik al langer om aan zo?n fysieke en mentale hindernis parcours deel te nemen vandaar dat ik mijn sportvriend Mark van Asseldonk had gevraagd om mee te doen aan zo?n leuke fysieke parcours. Daarnaast is Mark iemand die voor jou door het vuur zou gaan en iemand die nooit zou opgeven!!

Om deze reden ben ik gaan zoeken naar hindernis parcours in Nederland waar we ons fysiek maar vooral mentaal wilden gaan testen. De Break-Out Run (15 km) was onze eerste parcours en dat beviel ons super goed. Daarnaast gaan we de Mud Master Marathon (42km) lopen en daar hebben we super veel zin in. Wat ons hiernaast nog meer motiveert/stimuleert is dat wij uit de honderden aanmeldingen voor de Mud Masters Marathon gekozen zijn met 36 andere deelnemers. Alleen al hierdoor ga ik me voor 200% inzetten: ik wil me
bewijzen.

Door de website van Obstakels.com ben ik me meer gaan verdiepen in de hindernis parcours. Zodoende doe ik volgende week zaterdag mee aan de Tough Dirt Run (17 km). En hebben we ons beide al ingeschreven voor de Strong Viking Mud & Water obstakel run.

Naast deze twee parcours wil ik volgend jaar graag aan de STIHL Spartacus Series in Belgi? deelnemen. Maar de absolute mentale en fysieke uitdaging is de World?s Toughest Mudder in de USA. Dit is een hindernis parcours van 24 uur. Wanneer deze organisatie naar Europa komt ben ik een van de eerste die hiervoor zal gaan inschrijven.

Om een lang verhaal kort te maken. Mark en ik hebben maar ??n doel voor ogen en dat is de finish samen te halen. Al moeten we elkaar dragen!!!!

[/toggle]

[toggle title=”Haemish”]

Haemish

Can you briefly introduce yourself?
Hello my name is Haemish Graham and I am an addict. I am a thirty eight year old idiot who enjoys running, jumping, and climbing trees.

What is your athletic background?
I don’t really have one, although I have been climbing for over twenty years. Two years ago I joined a rowing club to train to row from Athens to Corsica but sadly that expedition fell through. However this year I was lucky enough to row across the English Channel before the French Navy decided to stop all the fun. Rowing got me into running and I fell into obstacle races when the American company I work for entered Tough Mudder. Not one to do things by halves I decided to run the inaugural UK Tough Mudder at Kettering then fly to New Jersey and run Tough Mudder at Pocono Manor the next day. Fun times.

What Obstacle runs have you done?
Since my first race in April last year I have done over 50 events. Last year I did all the UK Spartan Races, this year I am doing all the UK Tough Mudders, other weekends are spent doing which ever race looks the most inventive. My hardest weekend this year was On Trial: Training followed by Tough Guy Nettle Warrior. I was up for forty hours, was eventing for 16 hours, and driving for eight hours.

How did you prepare for the Mud Masters Marathon?
Racing for seven to twelve hours for four consecutive weekends, spending the days in between trying to piece my body back together with open water swimming and walking my dogs.

What exactly do you expect from the Mud Masters Marathon?
The Tough Mudder Yorkshire two weeks ago had over 1000m of ascent over 18km and Tough Mudder Wales was almost as hilly. I am expecting a flatter course with the Dutch language as a bonus obstacle.

[/toggle]

[toggle title=”Jeffrey”]

Jeffrey

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Jeffrey en mede oprichter van Obstakels.com en Team Dutch Mud Men.

Wat is je sportieve achtergrond?
Heb als sporter een atletiek achtergrond wat heden is omgezet in obstacle running!

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
Eind 2012 begonnen met obstaclerunning en mee gedaan met o.a. Urbanathlon, Mud Masters (2x), Spartan Beast in Engeland, Strong Viking, Mud Run Fun, Army Run, Ultimate City Challenge, Elite Offroad Challenge, Tough Mudder in Schotland, Ultimate Cross Run, Strong Men Run, Break Out Run.

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Veel off-road hardgelopen (duin, bos en strand), fitness, zwemmen en bijna alle Nederlandse obstacleruns gedaan!

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Een zware opgave. Heb nog nooit een marathon gelopen, laat staan een obstacle marathon. Word een lichamelijke en mentale uitdaging. Heb er onwijs veel zin in en zal genieten van elke meter modder, elk obstakel, de deelnemers en aanwezig publiek. Dutch Mud Men never give up!

[/toggle]

[toggle title=”Luc”]

Luc

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Luc Hendriks, 23 jaar en woon in Nijmegen. Op het moment ben ik bezig met mijn master natuur- en sterrenkunde. Daarnaast hou ik me heel erg veel bezig met mijn passie: het populariseren van deze moeilijke onderwerpen met www.heel.al. Ook heb ik een eigen bedrijf: ik ontwikkel webapplicates, zoals het recent gelanceerde ReSnap. Naast deze werkzaamheden doe ik aan stijldansen en (natuurlijk) de nodige portie sport. Ik hou er ontzettend van om mezelf uit te dagen en mijn grenzen te verleggen, wat ook de grootste reden was om me voor de marathon aan te melden. Want wat is nou uitdagender dan een marathon, door de modder, met obstakels?

Wat is je sportieve achtergrond?
Vroeger deed ik veel aan karate en mountainbiken. Vervolgens ben ik gaan squashen en heb ik een jaar krav maga gedaan (een Israelische zelfverdigingssport). Daarna ben ik gaan hardlopen en fitnessen. Echter vond ik hardlopen op zichzelf een beetje saai worden, wat de motivatie niet ten goede kwam. Een hardloopevenement is wel leuk, maar eindeloos over het asfalt lopen is niks voor mij. Nu combineer ik het hardlopen en de krachttraining. Bijvoorbeeld door te gaan hardlopen op het strand of in een bos, en dan de krachtoefeningen tijdens het hardlopen uit te voeren. Heerlijk is dat.

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
De afgelopen editie van Mud Masters en de Strong Viking Run. Beide waren geweldig om te doen. Ik had me ingeschreven voor de Strong Man Run van een paar weken geleden, maar door een moeilijke knie kon ik daar niet aan deelnemen helaas.

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Heel veel hardlopen, met tussendoor krachtoefeningen. Dus: 500 meter lopen, 10 pushups, 500 meter lopen, 10 squats, 500 meter lopen, etc… Daarnaast ook nog gewoon hardlopen en krachttraining, in totaal tussen de 3 en 5 keer per week. Van de vorige twee obstacle runs kan ik me herinneren dat de afstand echt het grootste obstakel is, dus ik heb vooral getraind op afstand. Afgelopen zaterdag heb ik als laatste grote training 31km hardgelopen (zonder krachtoefeningen tussendoor). Dat was de langste afstand die ik ooit gelopen heb, mijn vorige ‘afstandsrecord’ was 19km tijdens de Strong Viking Run. In de laatste dagen voor de run doe ik uiteraard even geen zware training.

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Ik ga Mud Masters dus 3,5 keer lopen. De eerste ronde zal wel prima gaan. Na de tweede zullen mijn beenspieren flink aan het zeuren zijn, zodat ik bij de derde ronde echt moet doorbijten. De laatste 6km lukken dan ook nog wel, al moet ik kruipend de finish over. Ik verwacht aan het eind helemaal stuk te zijn en een paar dagen geen trap meer op te kunnen. Eigenlijk hoop ik ook wel dat ik na de finish helemaal stuk ben, dat betekent dat ik echt tot het uiterste ben gegaan. Mijn doel is om hem in ongeveer 5 uur uit te lopen. Maar als ik er langer over doe, ben ik nog steeds even blij dat ik het overleefd heb.

[/toggle]

[toggle title=”Marc”]

Marc

Kun je je kort voorstellen?
Marc Jansz, 50 jaar jong uit Almere

Wat is je sportieve achtergrond?
Ultra(trail)lopen en beetje zwemmen

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
Geen, ik ga er helemaal blanco in en zal het vooral moeten hebben van mijn algemene conditie en doorzettingsvermogen

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Niet specifiek voorbereid dus ik hou m?n hart vast

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Een avontuur en ontdekkingsreis

[/toggle]

[toggle title=”Mark”]

Mark

Mijn naam is Mark van Asseldonk (25), ik woon in Eindhoven. Ik ben een fanatieke sporter. Voetballen doe ik al van jongs af aan. Ik heb ook een aantal jaren gebasketbald. Maar mijn echte passie ligt bij vechtsporten: jaren geleden ben ik begonnen met taekwondo.

Al snel maakte ik de overstap naar het (kick)boksen en MMA (Mixed Martial Arts). Voor mij een ideale uitlaatklep en elke keer weer een fysieke en mentale uitdaging…

Ik heb twee weken geleden voor de eerste keer meegedaan met een Break-Out-Run, 15 km, dat is me prima bevallen. Maar voordat ik met deze run meedeed, had ik al besloten dat ik met mijn voetbalmaatje Erik Slegers de Mud Masters Marathon zou gaan lopen: gewoon… Omdat het kan…

Ik heb niet speciaal getraind voor deze run, deze run is voor mij een 100% mentaliteitstest. Ik heb maar ??n “simpel” doel: samen met mijn buddy Erik Slegers de finish halen. Ik kijk er erg naar uit en ben benieuwd naar het parcours!

[/toggle]

[toggle title=”Roy”]

Roy

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Roy Plomp, 33 jaar en werk als groepsleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg/psychiatrie. Ik volg op dit moment een opleiding sportmassage?en bezig met hardlooptrainers cursus. Doel is uiteindelijk om wat meer in de sport te gaan doen.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik heb geen vaste rode draad door mijn sportieve carriere lopen. Ik combineer hardlopen met crossfit maar kan ook periodes meer bezig zijn met fietsen. Laatste jaren vind ik het fijn om mij steeds een uitdaging voor te nemen en daar dan naartoe te leven. Na de marathon heb ik een ultrarun gedaan en leek mij de 42 km mudmasters wel iets om voor te gaan.

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
Dit jaar alleen de vikingrun maar ook de marathon van Rotterdam en 6 uur van Haarlemmermeer.

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Ik sport rond de 12 uur per week en doe zeker de laatste 2 maanden een combinatie van hardlopen,crossfit en circuittraining.

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Het gaat zwaar worden en deze vorm van sport en deze afstanden vragen meer dan alleen een goede conditie. Ik heb absoluut geen idee of ik mij juist?voorbereid heb maar weet wel wat ik er allemaal voor heb gelaten de laatste 4 maanden Je moet?je voorbereiden op de juiste kleding,weersomstandigheden en allerbelangrijkste de voeding.

[/toggle]

[toggle title=”Toine”]

Toine

Kun je je kort voorstellen?
Mijn naam is Toine Bos. Ik ben 25 jaar en druk met afstuderen. Ik heb afgelopen jaar een passie voor obstacle running ontwikkeld. Mijn reviews, foto’s, filmpjes en andere nieuwsberichten vind je op mijn website, www.obstacleadventures.com. Ik hou van een uitdaging maar heb een hekel aan obstakels met stroom en mijn lievelingskleur is blauw.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik heb nooit echt actief of lang een sport beoefend, behalve dat ik regelmatig aan fitness deed en een enkele keer een rondje hardlopen. Ik was altijd wel in voor buitenactiviteiten maar had er nog niet een hobby in gevonden. Pas toen ik vorig jaar van obstacle running hoorde ben ik het lopen serieus gaan oppakken en in de sportschool liet ik voortaan de zware gewichten links liggen en richtte me op meer herhalingen met een lager gewicht. Dit jaar ben ik ook begonnen met freediven, om de rust te zoeken en ook vooral mentaal de grenzen op te zoeken.

Welke obstacle runs heb je allemaal al gedaan?
Je kan beter vragen welke obstacle runs ik niet heb gedaan. Sinds de strongmanrun vorig jaar heb ik geprobeerd elke run in Nederland mee te doen. Soms ging dat niet doordat ik ook in het buitenland door de modder rende, met als hoogtepunten 2x een Tough Mudder in de UK en Dirty Weekend met 32 kilometer en 200 obstakels. En ook nu staan er alweer wat snoepreisjes naar het buitenland gepland.

Hoe heb je je voorbereid op de Mud Masters Marathon?
Het trainen is helaas niet gegaan zoals ik wilde, en ik mis vooral nog de kilometers in mijn benen. Ik ben wel een aantal keer over de 30km heen gegaan in een training, maar ik heb altijd nog het gevoel dat het te weinig is. Met mijn kracht-uithoudingsvermogen zit het wel goed, maar ik denk vooral dat het een mentale veldslag wordt. De eerste twee rondes zullen goed gaan, maar als ik voor een derde keer weer door die stroomdraden moet dan zal ik toch echt een aantal knoppen in mijn hoofd moeten omzetten denk ik.
Ook heb ik een aantal keer een extra rondje gepakt bij een andere obstakel run, of de run zelfs helemaal een tweede keer gelopen, puur als training.

Wat verwacht je precies van de Mud Masters Marathon?
Ik verwacht een keiharde uitdaging met de Mud Masters Marathon. Een 10 of 15 kilometer obstakel run krijgt mij niet meer klein, en de afstand voelt soms zelfs als routine. Het wordt mijn eerste marathon afstand en als je daar ook nog eens 100+ obstakels tegenkomt dan weet ik nu al dat het zwaar gaat worden. Maar ook mentaal is het een uitdaging. Ik verwacht dat de derde ronde het zwaarst gaat worden als je alweer in die touwen moet klimmen, als je weer dat vervelende muurtje hebt, en weer een stroomschok krijgt. Tja, zeg dan maar eens tegen jezelf dat het allemaal maar voor de lol is en dat je zeker nog 18kilometer moet lopen op dat moment.

[/toggle]

De marathonlopers starten zaterdag om 10.30 uur in startvak ALPHA.?Wij wensen iedereen die de Mud Masters (Marathon) gaat doen komende zaterdag of zondag heel veel succes! En vergeet ook vooral niet er van te genieten!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top