Strong Viking Color Obstacle Run - Obstakels.com

Meer vrouwen dan mannen bij een obstacle run

We merken dat veel mensen bij obstacle running nog vaker aan stoere mannen dan aan stoere vrouwen denken. Dat dat niet helemaal terecht is blijkt wel uit het nieuws dat we vandaag van de Strong Viking Color Obstacle Run kregen. Er zijn intussen al duizend inschrijvingen voor de run en voor het eerst doen er meer vrouwen dan mannen mee bij deze obstacle run. En dat dit een serieuze obstacle run is daar twijfelen wij niet aan. Ondanks het kleuren-element hebben de obstakels namen als?shock therapy,? color guns, colorcrawl en the walls. Iedereen die wel eens een obstacle run heeft gedaan zal zich wel een voorstelling kunnen maken van wat deze obstakels precies inhouden. Daarnaast zullen de obstakels ook in het teken van kleur staan. Wat we daar precies bij voor moeten stellen weten we nog niet, maar naast kleurrijke obstakels zal ook het?populaire kleurenpoeder veelvuldig worden ingezet om van 21 september een kleurige en vrolijke dag te maken. De dag staat in het teken van?Fun, Color, Challenge & Charity. Betreft dat laatste is er ook nieuws. Naast dat de Color Obstacle Run een sportieve uitdaging is, is?er ook aandacht voor het goede doel van Energy4All. Energy4all zamelt geld in om het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen.

 

Vrouwen en obstacle runs

Strong Viking Color Obstacle Run - Obstakels.comHoe zit het verder eigenlijk verder met vrouwen en obstacle runs? We weten dat de color runs onder vrouwen erg populair zijn, gemiddeld ligt het percentage vrouwen hier op ongeveer 80%. Bij de obstacle runs lijkt dat eerder andersom te zijn. In ons interview met de bedenker van Mud Masters vorige week bleek dat het percentage vrouwen daar op 30-35% ligt. We weten uit een interview met Joe Desena op CNBC dat het percentage bij Spartan Race ook op 35% ligt. Bij Tough Mudder ligt dit het percentage vrouwen met 24% een stuk lager. Al met al een mooi unicum van Strong Viking.

In de Verenigde Staten zijn er intussen evenementen die zich specifiek op vrouwen richten, zoals de Dirty Girl Run. Deze run heeft ?bijna 300.000 likes op Facebook en is daarmee bijzonder populair. Daarnaast zie je runs ontstaan met exotische namen als Pretty Muddy, Diva Dash, Gritty Goddess en Kiss me Dirty. In Nederland hebben we nog geen obstacle runs speciaal voor vrouwen. Dus zoek je een exclusieve vrouwenloop dan zul je naar de VS moeten of het tijdens de Rokjesdagloop zonder obstakels moeten doen, maar dat is natuurlijk veel minder leuk!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top