Aan welke obstacle run moet ik meedoen? [Najaar 2013]

Als we een blik op onze kalender werpen zien we dat er tot het einde van het jaar nog 20 evenementen plaats gaan vinden in de Benelux. Slik, daar gaan onze weekenden. En dan gaan we ook nog naar Tough Mudder Schotland en Tough Mudder Duitsland. We proberen zelf bij zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn en hebben dus ook wel een redelijk idee van wat we kunnen verwachten per run. We merken dat sommige mensen graag een keertje een obstacle run proberen, maar niet precies weten welke ze moeten kiezen. Daarom hier voor alle runs van 2013 een hele korte beschrijving van wat je ongeveer kunt verwachten. Dan mag je zelf kiezen waar je aan mee gaat doen. We splitsen ze even op per land en per type run.


Nederland

In Nederland hebben we dit jaar nog 13 bevestigde evenementen staan, 14 als je beide dagen van de Mud Masters loopt šŸ˜‰

 

Mud Runs

Ultimate Crossrun

01-09, 5, 11 of 22 kilometer in Den Helder. Tweede editie die door de duinen, over het strand en door de zee gaat. Met 22 kilometer de langste afstand (op de Mud Masters Marathon na.)

 

Fisherman’s Friend StrongmanRun

08-09, 18 kilometer in Hellendoorn. Tweede editie van een heel groot evenement. Professionele obstakels en een startvak waarin iedereen tegelijk start, in plaats van in kleine groepjes.

 

Breakout Run

14-09, 7,5 of 15 kilometer in Schaijk. Nieuwkomer die een compleet thema heeft verbonden aan de race, uitbreken uit de gevangenis. Verwacht veel aan het thema gerelateerde obstakels. Ook mogelijk om met een vriend(in) in estafette beiden 7,5 kilometer te lopen.

 

Mud Masters

28-09 en 29-09, 6, 12 of 42 kilometer in Biddinghuizen. Mud Masters heeft bewezen dat het topevenementen neer kan zetten, derde editie is op een nieuwe locatie. Professionele obstakels, kleine startvakken en een groep van 50 deelnemers welke 42 kilometer gaat lopen.

 

Tough Dirt Run

05-10, 8,5 of 17 kilometer in Woudenberg. Nieuwkomer in het midden van het land. Met een dichtheid van 50(!) obstakels op 17 kilometer zul je hier je tijd voor moeten nemen. We verwachten ook dat er veel gebruik van het Henschotermeer gemaakt zal worden.

 

Urban Runs

Urbanathlon

13-10, 12 kilometer in Amsterdam. Na de mislukking van 2012 probeert een compleet nieuwe organisatie deze run weer op de kaart te zetten. Met de locatie rondom de Amsterdam Arena verwachten we veel echte stads-obstakels tijdens dit grote evenement.

 

Harbourrun

19-10, 10 kilometer in Rotterdam. Nieuwkomer in de Rotterdamse haven, een unieke locatie. We verwachten een echte stadsrun met veel typisch Rotterdamse (haven-)obstakels.

 

Urban Nature Run

9-11, 6 of 12 kilometer in Dordrecht. Kleinschalig evenement dat niet 100% urban run is, omdat we ook de natuur in gaan.

 

Color Runs

Colorrain by night

17-08, 4 kilometer in Noordwijk aan Zee. Kleiner dan de wereldberoemde “The Color Run” gaat deze color run over het strand terwijl het donker is. Dat moet een bijzondere sfeer gaan geven.

 

Strong Viking Color Obstacle Run

21-09, 6 of 9 kilometer in Wijchen. Een unieke combinatie van een color run, maar dan met obstakels. Na een bijzonder goede eerste versie van Strong Viking verwachten we hier veel van.

 

Fun Runs

MudRunFun

22-09, 2,5, 5 of 10 kilometer in Breda. Vierde editie van de MudRunFun. De run is gericht op fun en trekt komend jaar door heel Nederland heen.


Belgi?

In Belgi? hebben we dit jaar nog 6 runs op de kalender staan. Je kunt er doorgaan tot eind november, dus voorlopig hoef je je nog niet te vervelen.

 

Mud Runs

Trolls X’trem Run Acte 2

31-08, 14 kilometer in Stambruges. Tweede versie van een lange obstacle run in het thema van trollen. Is al uitverkocht.

 

Race against nature

22-09, 10 kilometer in Averbode. Tweede versie van een grote obstacle run met als theme de vier natuurelementen. Helaas ook al uitverkocht.

 

Run for our lives

13-10, 10 kilometer in Sint-Niklaas. De organisatie geeft aan dat het om 10 kilometer van natuurrampen gaat. We zijn benieuwd, inschrijven is nog mogelijk.

 

Gladiatorrun

24-11, 12 kilometer in Vossem. Dit zou de zwaarste 12km van Belgi? moeten worden met maar liefst 31 typische hindernissen zoals modder, banden en prikkeldraad.

 

Color Runs

The Color Run

29-09, 5 kilometer in Brussel. Wereldberoemd en nu ook in Belgi?. De “happiest 5K on the planet.”

 

Fun Runs

Zooombie

2-11, 5 kilometer in Dour. Een combinatie van een trailrun, obstaclerun en trailrun met als thema zombies.


Luxemburg

In Luxemburg hebben we er maar ?eentje op de kalender staan dit jaar. Maar dit is wel direct een grote.

 

Mud Runs

Strongmanrun

20-10, 20 kilometer in Differdange. De bekende StrongmanRun, maar dan in Luxemburg. Een grote run met veel deelnemers met professionele obstakels.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top