Informatie over de Mud Masters Marathon

Tijdens de aankomende Mud Masters staat er iets unieks in Europa te gebeuren. Voor het eerst wordt een een obstacle run georganiseerd die de volledige marathon-afstand behelst. 42 kilometer en 195 meter met monkey bars, walk of fire, trenches, de sizzler, getting tyred en nog veel meer obstakels. De deelnemers starten in de Alpha-groep op zaterdag en gaan het parcours 3,5 keer lopen. Tot dusver was dat zo’n beetje de informatie die we hadden. We hebben contact gezocht met Mud Masters en kunnen jullie intussen iets meer vertellen over deze extreme uitdaging. Er is een selectie gemaakt van 50 deelnemers die deze beproeving aangaan. Het zijn allemaal atleten met een achtergrond in obstacle running, cross biking, survival running en militairen van elite-eenheden. Onder deze 50 deelnemers bevinden zich 2 vrouwen. Qua praktische zaken zijn we ook wat wijzer geworden. Voor de marathonlopers is er bij de drinkposten ook extra sportvoeding die gebruikt kan gaan worden, in principe hoef je dus geen eigen voeding mee te nemen. Verder zijn de marathonlopers herkenbaar voor de veiligheidsorganisatie en de andere deelnemers doordat ze speciale hesjes dragen. Oh ja, en mocht je je afvragen hoe lang je mag doen over de Mud Masters Marathon? De tijdslimiet ligt op 7,5 uur. Wij hopen voor die tijd toch wel binnen te zijn!De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top