Review: Dutch Mud Men bij de Survival Challenge Zeewolde

IMG_20130622_110814Als Dutch Mud Men willen ons met deze site richten op obstacle running. Nou zijn er diverse evenementen die in de buurt komen of lijken op een obstacle run. Een survivalrun heeft wat van dezelfde kenmerken, maar is meestal een stuk technischer. De standaard survivalrun behandelen we dus ook niet en slaan we qua deelname meestal ook over. Tot we werden gewezen op de Survival Challenge Zeewolde. Dit was vorig jaar nog een pittige survivalrun met veel technisch klimwerk. Nou ben ik zelf geen beste klimmer, dus was deze ongeschikt. Dit jaar was dat anders. Op de website was duidelijk aangegeven dat de run minder technisch zou zijn om een breder publiek aan te spreken. Dit leek te neigen naar een obstacle run en daar worden we wel blij van! Snel nog ingeschreven dus.

IMG_20130622_104339

De route naar de parkeerplaats stond buiten Zeewolde al aangegeven en leidde ons prima de?weg. Als het parcours ook zo goed aangegeven is, dan komt dat wel goed. Het startnummer ophalen ging iets anders dan normaal. Je krijgt hier een t-shirt (helaas van katoen) waar met een stift je startnummer opgeschreven wordt aan de voor- en achterkant. Eindelijk een organisatie die iets verder denk dan de standaard startnummers met speldjes die je bijna altijd kwijtraakt. Verder kreeg je twee polsbandjes om. Niet voor een biertje of een t-shirt, maar om kwijt te raken als je niet over een obstakel heen zou komen. Verder moest je hier een formulier tekenen waarin stond dat je akkoord ging met de risico’s. Omkleden en je spullen achterlaten ging in een van de legertenten die er stonden. Helaas geen bewaakte garderobe, maar de aanwezigheid van al dat defensiepersoneel voldeed gelukkig.e ons perfect de

Het starten gebeurde op het strand in kleine groepjes van een man of 20-30 zodat er geen rijen ontstonden bij de obstakels. Na de start mocht je direct het koude water in. Op de site stond al dat het de zwaarste run in de polder is, dus dit beloofde veel goeds! Uit het water gekomen zagen we typische obstacle run obstakels zoals de altijd leuke tranches en een tijgeren onder een camouflagenet. Aan de reacties om ons heen te horen had iedereen het direct goed naar zijn / haar zin.

Foto via Survival Challenge Zeewolde
Foto via Survival Challenge Zeewolde

In het middengedeelte van het parcours kwamen de echte klimobstakels met touwen. Gelukkig liep ik met een echte klimgeit die me snel wat tips gegeven heeft. Hiermee ben ik er wel gekomen, maar het ging wel met moeite. Voor onze Tough Mudder trip naar Schotland en de Mud Masters Marathon zal ik toch nog flink moeten gaan trainen qua klimmen. In hetzelfde bos was ook mooi gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen. Zo moest er over bomen heen gesprongen worden ?en hebben we een heel stuk door een sloot mogen waden.mouflagenet waar we onderdoor mochten tijgeren. Aan de reacties om ons heen te horen had iedereen het direct ontzettend naar zijn zin. Vervolgens waren en nog wat waterobstakels zoals blauwe tonnen in het water en een brug van pallets over een brede sloot (tip: loop hier zo snel mogelijk overheen, anders zinken ze).

IMG_20130622_103342Dan waren er buiten de klimobstakels met touwen ook nog wat andere klimobstakels. Je mocht uit het water klimmen via een touw, over een muur heen, over vrachtwagens van defensie heen, over een zeecontainer en aan touwladders. Ook hebben we nog met boomstammen en jerrycans gesleept en met tennisballen geworpen. Bijna te veel om op te noemen.

Ten slotte was er nog al het water. Want we mochten dan beginnen met water, dat was nog lang niet alles. Zelf zie ik graag obstakels met water, zeker als het mooi weer is (wat helaas niet helemaal het geval was vandaag.) Via een touw het water inklimmen, jezelf laten vallen en via een touwladdertje weer de brug opklimmen. Vervolgens als Tarzan aan een liaan het water weer in slingeren om ten slotte over een hoog net heen te klimmen en de kade op te zoeken. Pittig, maar een hoge funfactor. Ook op het einde waren en nog mooie waterobstakels met grote binnenbanden en meer pallets en een dubbele indianenbrug. Richting de finish mochten we een stuk richting een stijger zwemmen om vervolgens vanaf een meter of 5 / 6 hoogte in het water te springen. Top!?IMG_20130622_133338

Wij lopen obstacle runs eigenlijk nooit met GPS, maar dit voelde zeker aan als 10 kilometer. Hoeveel obstakels er waren heb ik niet kunnen tellen, maar het waren er in ieder geval behoorlijk veel. Ook qua vrijwilligers zat het wel goed vandaag. Bij de meeste obstakels stond iemand van defensie om uitleg te geven of je de goede kant op te sturen. Het is jammer dat deze run zo weinig bekendheid geniet, want hij is erg leuk om te doen.

Conclusie! De Army Urban Run van vorige week was een mooie run om kennis te maken met obstacle running. De Survival Challenge Zeewolde zit aan het andere einde van het spectrum. Ben je toe aan meer en zoek je een pittige obstacle run met veel afwisselende obstakels? Doe dan komend jaar aan deze mee. Absoluut de moeite waard! Daarnaast ging de volledige opbrengst naar Spieren voor Spieren. Hulde daarvoor!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top