OCR Verenigingen

Nu Obstacle Course Racing zich steeds meer als een sport begint te ontwikkelen zien we naast de bonden (OCRA Nederland en BOCRA in Belgi?) ook de eerste verenigingen ontstaan. Op dit moment zijn er drie?offici?le verenigingen, maar we weten dat er al meer in oprichting zijn.?Mis je een vereniging? Laat het ons weten!

Zoek jij een OCR Team in plaats van een vereniging, kijk dan op onze OCR Teams pagina.

OCR Vereniging Nederland

ocr vereniging nederland

?Wij brengen OCR-liefhebbers samen?

Wie zijn wij

Wij zijn een Obstacle Course Racing vereniging bestaande uit fanatieke lopers op alle niveaus: van ?funlopers? tot atleten op zowel nationale als internationale evenementen.

Ben jij nieuw in de sport, een getrainde loper of ga jij voor de grote prijzen in de klassementen zoals die van de OCR Series (Strong Viking) of het OCREC / OCRWC? Bij onze vereniging is iedereen welkom!

Onze vereniging staat voor sportieve uitdaging(en) die gecombineerd wordt met saamhorigheid en gezelligheid. Al onze leden zijn echte OCR-liefhebbers en hebben over het algemeen ??n ding gemeen:

OCR is niet zomaar een sport, maar een passie!

Ieder jaar organiseren wij als vereniging verschillende bijeenkomsten voor onze leden. Denk hierbij aan trainingen, borrels, barbecues en andere informele evenementen. Natuurlijk heten we (nog) niet-leden van harte welkom tijdens onze bijeenkomsten, we raden hiervoor wel aan altijd even contact met ons op te nemen.

Daarnaast organiseren we ook Algemene Ledenvergaderingen waarin we onze leden graag vragen om mee te denken over de invulling en toekomst van de vereniging.

Onze visie

Obstacle Course Racing is een sport die verschillende disciplines combineert; snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, techniek en souplesse zijn enkele onderdelen die om de hoek komen kijken wanneer we praten over ‘onze sport’. Uitblinken in een van de onderdelen is niet voldoende, je zult dus op alle vlakken moeten presteren om uit te blinken.?Althans, dit geldt voor de gefocuste atleten die altijd sneller en beter willen presteren.

Onze vereniging is er juist ook voor mensen die volop willen genieten van de sport. Het behalen van topresultaten is in deze categorie ondergeschikt. Het draait voornamelijk om kameraadschap. Het van elkaar (willen) leren, samen een evenement bezoeken en beleven. Trainingen aangaan en elkaar helpen en motiveren om steeds weer het beste uit jezelf naar boven te halen.

OCR is wat ons betreft veel meer dan een sport, het is een levenswijze en die delen we graag met iedereen die er ook zo over denkt!?

Ons lidmaatschap

Voor slechts EU 8,50 per maand (EU 102,00 per jaar) ben je al lid van onze vereniging. Als lid geniet je tenminste van de volgende voordelen:

 • Een ledenpas welke je diverse kortingen en leuke voordelen biedt op verschillende locaties door heel Nederland. Lees hier meer.
 • Deelname aan alle clinics/trainingen/uitjes; van trail-/hardloop training tot (technische) OCR-/survival trainingen. Bekijk hier de agenda
 • Informele bijeenkomsten (zoals een nieuwjaarsborrel en een BBQ)
 • Algemene Ledenvergadering, waarin we je vragen mee te denken over de ontwikkeling van de vereniging

OCR Belgium

ocr-belgium-logo

In Belgi? heb je al sinds 2015?OCR Belgium, de eerste OCR Vereniging in de Benelux. Je kunt gratis teamlid worden, maar ook betaald VIP-lid wat je diverse voordelen oplevert. Een lidmaatschap kost 75 euro per jaar.

Meer info: http://www.ocrbelgium.be/

Spartain Fit

SpartainFit is een Obstacle Course Racing vereniging bestaande uit fanatieke lopers op alle niveaus. Alle leden zijn echte OCR-liefhebbers en hebben ??n ding gemeen: OCR is niet zomaar een sport, maar een passie!

SpartainFit OCR-vereniging, de eerste offici?le OCR-vereniging van Nederland, is opgericht in 2015.

Henk-Jan Schipper is de initiator van de OCR-vereniging, SpartainFit. Hij is een ex-militair van de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen. In 2014 behaalde Henk-Jan in Cincinnati de 17de plaats op de wereldranglijst OCR en besloot daarna zijn passie voor de sport met anderen te delen.

Het logo van SpartainFit wordt niet voor niks op het hart gedragen vanwege de liefde voor de sport. Om die reden heeft de vereniging als doel om een hechte en gepassioneerde groep ocr-fanatiekelingen samen te brengen.

In korte tijd sloten veel mensen zich aan bij de vereniging. Momenteel gaat er bijna geen run voorbij zonder dat er iemand van de OCR-vereniging aan de start staat.

Je kunt bij SpartainFit terecht als beginnende obstacle loper, maar ook als ervaren racer.

De vereniging heeft als insteek om met en van elkaar te leren. Hiervoor worden het hele jaar door trainingen gepland overal in het land.

Lidmaatschap OCR-vereniging

Een lidmaatschap bij onze vereniging kost slechts 8,50 per maand (102 euro per jaar).

Daarvoor krijg je:

 • Een lidmaatschapspas die toegang biedt tot verschillende kortingen
 • 6 leerzame en gezellige clinics op verschillende locaties
 • Informele bijeenkomsten zoals een BBQ en een borrel
 • Een stukje zeggenschap middels een Algemene Ledenvergadering

En natuurlijk (OCR)vrienden voor het leven!

Meer informatie over onze vereniging en over het lidmaatschap?

Meer info:?http://www.spartainfit.com/de-vereniging

Tough Rangers

tough-rangers

Wij zijn de OCR Tough Rangers, wij zijn een vereniging die speciaal is opgericht voor het beoefenen van de OCR sport. Wij zijn een nieuwe vereniging en onze officiele oprichtings datum is 20 Oktober 2016 volgens de Kamer van Koophandel. De vereniging met leden zal zijn offici?le start kennen op 1 Januari 2017. Lidmaatschap kost 160 euro per jaar en daar krijg je onderstaande voor;

 • 1 jaar lidmaatschap van OCR Tough Rangers.
 • minimaal 6 trainingen zijn inclusief in deze prijs. (meer locaties zijn nog in onderhandeling en volgen snel).
  • Specifieke OCR gerichte trainingen. (conditie, techniek, behendigheid)
  • Speciale hardloop training onder begeleiding van een gecertificeerde hardloop coach.
  • Obstakels training bij verschillende lokaties met en van ervaren instructeurs (externe en interne trainers).
  • Speciale obstakel training onder begeleiding van Jerry Jansen. (Survival Academy NL)
  • Buddy training, samen werken, elkaar helpen, buddy technieken om elkaar over obstakels te helpen.
 • Verzekeringen voor de nodige dekking van risico sport.
 • Aanzienelijke korting op aankoop club / verenigingskleding ten aanzien van niet leden.
 • ??n gratis unieke verrassing (wordt vanaf medio april geleverd aan alle leden die zich aanmelden voor 1 juli 2017)

Meer info:?http://toughrangers.com/

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top