Fietsend over de monkeybars

Monkeybars

Wat zijn monkeybars?

In bijna elke run kom je ze wel tegen, monkeybars. Vroeger in de speeltuin ontbraken ze al niet en dat is bij de meeste runs ook zo. Je komt ze tegen in allerlei varianten. De ene met dunne houten spijlen en de ander met dikke aluminium steigerbuizen. Soms draaien de spijlen, maar meestal zitten ze vast. En als horizontale monkeybars niet voldoende uitdaging geven, dan kunnen ze altijd nog schuin de lucht in. Wist je trouwens dat de langste variant?ter wereld bij Rat Race Dirty Weekend in Engeland staat? Elk jaar worden ze iets langer. In 2015 was het al ruim meer dan 100 meter.

Monkeybars
Meer dan 100 meter in een prachtige omgeving

Hoe train je voor monkeybars?

Als je geluk hebt dan heb je ergens in je omgeving een speeltuin?waarop je kunt trainen. Kracht in je armen, techniek en gripkracht in je handen zijn drie elementen waar je op kunt letten in je training. En gaat het je gemakkelijk af? Bekijk dan het trainingsfilmpje hieronder eens.

Wat is de beste techniek voor monkeybars?

Er zijn eigenlijk drie technieken om dit obstakel te doen. In onderstaande filmpje zie je ze alle drie. De tweede,?fietsende, techniek is de manier die je het vaakst ziet. Of je ze met of zonder handschoenen moet doen is een persoonlijke smaak. De een zweert bij goede handschoenen, de ander zweert bij blote handen. Probeer het zelf tijdens een training zodat je bij een race niet voor verrassingen (of burpees) komt te staan.

Hieronder de Nederlandstalige video van Dutch Obstacle Run Center. De hindernissen uit de video kun je daar allemaal trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven