war race

War-Race komt met nieuwe locatie

De Belgische organisatie War-Race komt met een nieuwe editie, de Slag om Ieper. Op 20 augustus van dit jaar zul je in Ieper mee kunnen doen aan deze nieuwe obstacle run.

War-Race

We kennen War-Race natuurlijk van hun evenementen in de Ardennen en Arnhem. Dit jaar moeten daar twee nieuwe edities bijkomen. Naast de Slag om Ieper komt dit jaar ook de eerste editie van D-Day Gold Beach. Meer info rondom dat evenement volgt later.

De Slag om Ieper was een reeks gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog, in de buurt van de Belgische stad Ieper, tussen de Duitse en geallieerde legers (Belgische, Franse, Britse en Canadese Expeditietroepen). Er vielen honderdduizenden slachtoffers tijdens deze vijf gevechten.

De Eerste Slag om Ieper (Frankrijk: Eerste Slag om Vlaanderen Duitsland: Erste Flandernschlacht, 19 oktober – 22 november 1914) was een Eerste Wereldoorlogslag, die plaatsvond aan het Westelijk Front rond Ieper, West-Vlaanderen, België. Deze slag maakte deel uit van de Eerste Slag om Vlaanderen, waarin de Duitse, Franse en Belgische legers en de Britse Expeditiemacht (BEF) van Arras in Frankrijk tot Nieuwpoort op de Belgische kust vochten, van 10 oktober tot half november. De gevechten bij Ieper begonnen op het einde van de Race naar de Zee, waarbij de Duitse en Frans-Britse legers op elkaars noordflank probeerden op te rukken.

De Tweede Slag om Ieper was het eerste massale gebruik van gifgas door Duitsland aan het Westelijk Front. Het was ook de eerste keer dat een voormalige koloniale macht (de 1ste Canadese Divisie) een Europese macht (het Duitse Rijk) in Europa versloeg (bij de Slag om St. Julien en de Slag om Kitcheners’ Wood).

De Derde Slag om Ieper (Duits: Dritte Flandernschlacht; Frans: Troisième Batille des Flandres en Nederlands: Derde Slag om Vlaanderen), ook bekend als de Slag om Passendale (/ˈpæʃəndeɪl/), was een campagne van de Eerste Wereldoorlog, geleid door de geallieerden tegen het Duitse Rijk [a]. De strijd werd aan het Westelijk Front gestreden van juli tot november 1917 om de bergkammen ten zuiden en ten oosten van de Belgische stad Ieper in West-Vlaanderen in het kader van een strategie die door de Geallieerden op conferenties in november 1916 en mei 1917 werd beslist.

De Slag om de Leie, ook wel de Vierde Slag om Ieper genoemd, vond plaats van 7 april tot 29 april 1918 en maakte deel uit van het Duitse lenteoffensief in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het was oorspronkelijk gepland door generaal Erich Ludendorff als Operatie George, maar werd gereduceerd tot Operatie Georgette, met als doel Ieper te veroveren, de Britse troepen terug te dwingen naar de Kanaalhavens en de oorlog te beëindigen. In termen van planning, uitvoering en effecten was Georgette vergelijkbaar (hoewel kleiner) met Operatie Michael, eerder in het voorjaarsoffensief.

De Vijfde Slag om Ieper, ook wel bekend als de Oprukken van Vlaanderen en de Slag om de Bruggen van Vlaanderen (in het Frans: Bataille des Crêtes de Flandres) is een informele naam die gebruikt wordt om een reeks veldslagen in Noord-Frankrijk en Zuid-België van eind september tot oktober 1918 aan te duiden.

War-Race

Op zoek naar een leuke obstacle run of mud run? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven