eetkamer

Eetkamer inspiratie

Bij het inrichten van een eetkamer denken mensen vaak aan het neerzetten van een eettafel en stoelen. Vaak komt er toch wat meer bij kijken. De eetkamer is namelijk vaak een centrale plek waarbij niet alleen gegeten wordt, maar vaak ook nog lang nagetafeld en gekletst wordt. Juist daarom is de eetkamer een belangrijke plek in het huis. Wat voor stijl kies je voor de eetkamer? Wat heb je nog meer nodig in de eetkamer? In dit artikel geven je inspiratie om je eetkamer in te richten. 

Ruimte en functie

Voordat je begint met het inrichten van je eetkamer en een eetkamerset aanschaft, is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van de ruimte die je hebt om je eetkamer in te richten. Is het een eetkamer of is het een eetgedeelte in een open kamer? Daarnaast is het belangrijk om naar de functie van je eetkamer te kijken. Ga je alleen in de eetkamer zitten om te eten of wat te drinken, of wil je dat de eetkamer meerdere functies heeft? Wat ook erg belangrijk is bij het inrichten van je eetkamer is of je gezin bestaat uit jonge kinderen. 

Tafel

Het belangrijkste meubel waar je naar op zoek moet gaan is de tafel. Bij het uitkiezen van een eettafel is het van belang om goed te kijken naar de ruimte die je hebt en de formaat van de tafel. Hoeveel mensen moeten er aan tafel kunnen zitten? De afgelopen tijd is het ook erg populair om voor een ronde eettafel te kiezen. Zorg bij het uitkiezen van een eettafel dat je op zoek gaat naar een model dat goed bij de ruimte past. Als je een aparte eetkamer hebt, heb je waarschijnlijk wat meer ruimte vrij dan wanneer je een eetgedeelte in je kamer hebt. Bij een aparte eetkamer heb je misschien nog wel ruimte over om een klein zitgedeelte te maken en het leuk aan te kleden met een salontafel landelijk

Eetkamerstoelen

Na het uitkiezen van een eettafel is het tijd om opzoek te gaan naar bijpassende eetkamerstoelen. Onder de eetkamerstoelen zijn er verschillende soorten stijlen. De industriele eetkamerstoelen zijn vaak erg populair bij velen. Als je van een landelijke uitstraling houdt, kun je ervoor kiezen om een houten eetkamerbank aan te schaffen. Deze zijn de laatste tijd erg populair. Combineer de eetkamerbank met kussentjes en je zult zien dat je eetkamer er een stuk gezelliger uit ziet.

Scroll naar boven