Strong Viking V-Test

Meer informatie Strong Viking V-Test

Vorige week schreven we al over de Strong Viking V-Test. Nu is bekend hoe het precies in elkaar steekt.

Wat is V-Test?

De V-Test is ontwikkeld met kennis en achtergrond van het Strong Viking Team en afgeleid van de wereldwijde militaire fitheidseisen. Het is de ultieme test voor jouw lichaam op zowel kracht als conditie! Een level tussen 1 t/m 16 scoren tijdens de V-Test zegt iets over jouw algehele fitheid en is jouw graadmeter voor een leven lang fit zijn! Een V-Test level 12 staat gelijk aan de toelatingseis commando’s/mariniers. Daag je vrienden uit om de test aan te gaan, meet jezelf met duizenden andere Vikingen over de hele wereld en wordt een betere/beste versie van jezelf!

HOE WERKT HET?

Na aanschaf van je ticket start je binnen een week met de uitdaging, doormiddel van een V-Test 0-meting. Direct na het invoeren de score van jouw 0-meting, ontvang je een gepersonaliseerd 6 weeks trainingsschema van Strong Viking met daarbij het exclusieve V-Test Workout shirt. Omcirkel in week 7 jouw V-Test datum. Dit is hét moment waar je jezelf 6 weken lang op gaat focussen: TIME TO GO TO YOUR MAX!

Het persoonlijke 6 weeks trainingsschema is toegespitst op de verschillende disciplines van de V-Test. Wij gaan jou middels het persoonlijke trainingsschema helpen om minimaal 20% sterker te maken, in slechts 6 weken tijd! Jouw eindscore van de V-Test wordt bepaald door het gemiddelde van onderstaande onderdelen. Deze worden beoordeeld in een level 1 tot 16. De V-Test kan zowel binnen (indoor) als buiten worden afgelegd, de keuze is aan jou!

De totale V-Test duurt 24 minuten, bestaande uit:

2 min Push-ups (tot de max)*
— 2 min rust —
2 min Sit-ups (tot de max)*
— 2 min rust —
2 min Pull-ups (tot de max)*
— 2 min rust —
Coopertest – 12 minuten loop (buiten of op de loopband) waarin je zoveel mogelijk meters aflegt.

*Voor elke oefening is een alternatieve uitvoering beschikbaar als je de basisoefening (nog) niet kan uitvoeren. Check de FAQ onderaan deze pagina voor de alternatieve uitvoeringsmogelijkheden.

V-TEST CHAMPIONSHIP

Scoor je level 12 (toelatingseis commando’s/mariniers) of hoger tijdens jouw V-Test, dan ben je gekwalificeerd voor het V-Test Championship. Hier zoeken wij de fitste man en vrouw ter wereld. Naast de Elite deelnemers zijn er ook prijzen voor de verschillende leeftijdsgroepen. In maart ontvangen alle gekwalificeerde deelnemers de uitnodiging voor het V-Test Championship! Be ready!

Inschrijven kan via de site van Strong Viking.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top