kleding voor strong viking

De juiste kleding voor Strong Viking

Dus je gaat binnenkort meedoen aan Strong Viking en bent op zoek naar de juiste kleding? Hieronder vind je een korte opsomming van de juiste kleding voor Strong Viking.

Kleding voor Strong Viking

Naast kleding kun je ook aan schoenen en accessoires denken. En paar tips vooraf:

  • Draag geen katoen
  • Draag geen wollen shirt
  • Vergeet je droge spullen voor naderhand niet šŸ˜‰

1. Schoenen

Het belangrijkste zijn toch wel je schoenen. Grip, stabiliteit, comfort en meer. Je Strong Viking zal een stuk prettiger zijn als je de juiste schoenen draagt. En deze hoeven niet direct 200 euro te kosten. Er zijn al hele goede Reebok schoenen vanaf 69,95. Wil je meer weten over schoenen, dan kun je onze speciale schoenen-pagina eens goed bekijken.

2. Tight

Een ander belangrijk item is een goede tight. Deze moet stevig zijn en niet bij een klein contact met steentje of hindernis kapot scheuren. Sommige hardlooptights zijn wat kwetsbaar en het is goed om een stevige tight te kiezen. In de zomer kun je ook met shorts lopen, maar bedenk wel dat een lange tight je benen ook wat beter beschermd tegen struiken en touwen. Populaire tights zijn de Craft Survivaltight en de Fusion C3 Tight.

3. Shirt of longsleeve

Afhankelijk van de temperatuur kies je een shirt of longsleeve, of misschien wel beiden als het echt heel koud is. Zorg ervoor dat het materiaal goed is (dus geen katoen of wol) en dat het een getailleerd of strak shirt is. Anders blijft het door de modder slepen en droogt het minder snel. De meeste merken hebben diverse series gemaakt voor de juiste temperaturen.

4. Sokken

Mijn advies is om altijd de Injinji Trailsokken te dragen tijdens je obstacle of mud run. Ze voelen heel natuurlijk aan en hebben als grote voordeel dat het zand en de modder tussen je tenen niet gaat schuren. Daarmee voorkom je blaren en loop je een stuk comfortabeler.

5. Ondergoed

Iets wat nogal eens vergeten wordt is sportondergoed. Het is lichtgewicht, droogt snel en gaat niet schuren. Ideaal om je outfit compleet te maken dus.?

En verder…

Verder zijn er nog voldoende items die je kunt gebruiken, zoals handschoenen, gaiters en meer. Heb je specifiek advies nodig? Kijk dan hier.

Dutch Mud Men

Meer informatie Strong Viking

Wil je zelf meedoen aan Strong Viking? Bekijk dan hier onze complete?Strong Viking kalender?en lees hier al het laatste?Strong Viking nieuws.

Start WhatsApp
1
Hallo šŸ‘‹
Kunnen we je helpen?