top 10 ranking

OCRWC komt met top 10 ranking atleten

De organisatie achter het WK Obstacle Course Racing komt met iets nieuws; een maandelijkse ranking van de top 10 OCR atleten verspreid over de wereld.

Top 10 ranking systeem

Het idee is dat er nu een jaarlijkse WK is met een uitslag, maar dat een overzicht van goed presterende atleten door het jaar heen ontbreekt. Vandaar dit experiment.?Het idee is dat een groep van internationale media elke maand hun stem uitbrengt op de 10 beste atleten van dat moment, zowel dames als heren. Dit wordt over heel de wereld gedaan met de gedachte dat iedereen de lokale races goed kent en de sterke atleten uit hun regio tipt. Zelf heb ik ook een stem. Zo zal?bijvoorbeeld komende maand het resultaat van de OCR Series afgelopen weekend meegenomen worden. Er wordt nog nagedacht om dit ook voor age groups te gaan doen.

Top 10 ranking dames

Dit is de tussenstand van februari voor de dames:

RankTrendAthleteCountryPoints
1?Lindsay WebsterCAN100
2?Nicole MericleUSA97
3?Rebecca HammondUSA83
4?Karin KarlssonSWE61
5?Zuzana KocumovaCZE60
6?Ida Mathilde SteensgaardDEN47
7?Rose WetzlUSA44
8?Anna SvenssonSWE37
9?Elin JohanssonSWE29
10?Lisan De VriesNL23

Top 10 ranking heren

Dit is de tussenstand van februari voor de heren:

RankTrendAthleteCountryPoints
1?Jon AlbonUK87
2?Ryan AtkinsCAN81
3?Thibault DebusschereBEL76
4?Thomas van TonderSA67
5?Sergei PerelyginRUS52
6?Nikolaj DamDEN49
7?Ryan WoodsUSA40
8?Sergei SilinRUS31
9?Piotr LobodzinskiPOL28
10?Ludvig WerkmasterSWE27

Meer info

Hieronder kun je lezen hoe het precies werkt.

Our International OCR Voting Committee?is a collective of prominent and well-informed OCR media figures, who were chosen specifically for their knowledge, their impartiality, and their passion for OCR. In addition to consistently reviewing results, our members have regular conversations together, sharing pertinent performances from their region, discussing these and anything else that might affect their decisions.?With votes being cast monthly by the committee, this system aims to rank athletes worldwide who are unable to compete against each other, before they compete head-to-head at the World Championships taking place in?October 2019. This initiative marks the first time athletes are ranked across multiple brands worldwide.

As a starting point, each voter was supplied with an initial list of athletes who performed to an exceptional standard at the?2018 OCRWC. But, we didn?t want to limit them with only this list. After all, there are incredible athletes who race age group, racers who have taken time off, or even up and coming runners we haven?t heard of; people who didn?t get the opportunity to place in the Pro wave at?OCRWC ?18. It?s important to us that these athletes do not get overlooked, and as we know there are often newcomers to the sport, our aim is that by encouraging our committee members to talk amongst themselves we can highlight up and coming athletes early, or give credit to a particularly strong performance.

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top