trifecta

Dit weekend Spartan Trifecta Wereldkampioenschap

Spartan schrijft geschiedenis in Sparta, Griekenland, met het internationale Trifecta Wereldkampioenschap, dat een wereldwijd veld van atleten trekt.

’s Werelds grootste obstaclerace en endurance event organisator keert terug naar de ru?nes van het oude Sparta voor een driedaags kampioenschapsweekend 2-4 november

Trifecta wereldkampioenschap

SPARTA, GRIEKENLAND (30 oktober 2018) – Dit weekend reizen atleten uit 57 landen over de hele wereld naar de oude ru?nes, rivieren en bergen van de legendarische stad Sparta voor het eerste internationale Trifecta Wereldkampioenschap. Met een prijzenpot van $ 20.000 USD, zal deze reeks evenementen die gedurende het weekend plaatsvinden de kracht en het uithoudingsvermogen van de atleten testen met de drie bekende races van de felbegeerde Spartan Trifecta. De races zullen live stream via Facebook WATCH via de ?Spartan TV pagina te volgen zijn voor fans over de hele wereld.

“Onder het symbolische oog van koning Leonidas zal het Spartan Trifecta Wereldkampioenschap op geen enkele andere race uit de geschiedenis van de organisatie lijken”, zegt Spartan CEO en oprichter Joe De Sena. “Botsende werelden tussen oud en modern zetten de toon voor Spartanen voor een historische en emotionele ervaring die een intense concurrentiestrijd zal veroorzaken als duizenden de ongelooflijke stad overnemen, waar onze community zijn grondvesten heeft. Ik wil de burgemeester en de gemeenschap van Sparta bedanken voor het opnieuw uitnodigen in hun thuis, zodat onze hedendaagse Spartanen een deel van hun nalatenschap kunnen delen.”

Het Spartan Trifecta Wereldkampioenschap omvat de raceformats van de Spartan Trifecta en met meer dan 1.000 atleten die in alle drie de races meedoen, is dit het grootste “Trifecta Weekend” in de geschiedenis. De races beginnen op zaterdag om 8 uur met het 13-15 km / 24 tot 29 obstakels, de “Super?, gevolgd door de race van vijf tot acht kilometer / 20 tot 23 obstakels, de “Sprint” om 12:30 lokale tijd. Het weekend sluit zondag na de ?Beast? van 20-22 km / 30 tot 35-obstakels, die om 8.30 uur begint. De atleten zullen de typische Spartan obstakels moeten overwinnen, waaronder het speerwerpen, de vuursprong en monkeybars, naast uitdagingen die teruggaan naar de oudheid.

Om gekroond te worden tot Trifecta Wereldkampioen, moeten mannelijke en vrouwelijke atleten van de Trifecta Wereldkampioenschap de snelste cumulatieve tijd behalen over de Sprint, Super en Beast afstand – waarbij de tien beste atleten van elk geslacht een deel van het prijzengeld van $ 20.000 USD mee naar huis nemen. Alle 3000 atleten die zijn uitgenodigd om deel te nemen, hebben een felbegeerde “Spartan Trifecta” verdiend, wat wordt bereikt door alle drie de race afstanden in een kalenderjaar te voltooien. Veel van de deelnemers aan het weekend hebben meerdere Trifecta’s verdiend dit kalenderjaar, waaronder enkele zelfs 13 keer.

Als aanvulling op de prijzenpot, lijkt de Britse Jon Albon zijn hoop te behouden om $ 1 miljoen USD te winnen als onderdeel van Spartan’s $ 1 Miljoen Trifecta – die wordt aangeboden aan de topatleet die alle drie de wereldkampioenschappen wint: het Spartan Wereldkampioenschap Powered by Rakuten, het Trifecta Wereldkampioenschap en het Ultra Wereldkampioenschap 24 uur op 8 en 9 december in IJsland. Albon nam de eerste titel bij de heren mee na het wereldkampioenschap in North Lake Tahoe, CA met een tijd van 02:07:04.

In ere aan Koning Leonidas en de Sparta 300, zullen de Spartan events het oude en moderne landschap overspoelen tijdens drie dagen competitie, waarbij de startlijn zich op een steenworp afstand van het historische beeld van de gerespecteerde koning bevindt. Het weekend begint op vrijdag 2 november met de openingsceremonie op het centrale plein van Sparta met de burgemeester van Sparta, de heer Evangelos Valiotis, en CEO van Spartan Joe de Sena, gevolgd door een parade door de straten van de stad.

Spartan’s eerste evenementweekend in Sparta vond plaats in 2017 en trok atleten uit 40 landen die de strijd aangingen op de historische paden van de stad.

“Onze gemeenschap en gemeente waren zo blij met het succes van Spartan?s internationale evenement in Sparta en het is een eer om de atleten en gezinnen van over de hele wereld terug te verwelkomen voor wat een nieuw en opwindend jaar belooft te worden,” zei Valiotis. “We kijken uit naar de energie en passie die de moderne Spartan gemeenschap onze stad biedt en om de unieke ervaring van de geboorteplaats van de oude Spartanen langs de Evrotas-rivier te delen.”

Dit evenement valt onder de auspici?n van de gemeente Sparta. Sparta’s rijke geschiedenis, architectuur en landschap cre?ren een unieke bestemming, waardoor atleten en hun supporters van over de hele wereld kennis kunnen maken met de geschiedenis van Sparta en het buitengewone land kunnen bezoeken. Het weekendevenement zal ook een festival met entertainment en activiteiten omvatten. Voor meer informatie en om je te registreren voor Spartan Race, Sparta events, ga je naar spartanrace.gr.

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top