ultimate warrior

Ultimate Warrior volgend weekend gaat niet door

Er lijkt een vloek te rusten op obstacle runs op 1 september. Daar waar eerst de Spartan Race IJmuiden geannuleerd werd is het nu de beurt aan Ultimate Warrior. Terwijl Spartan Race nog voor dit jaar een nieuwe datum en locatie heeft is bij Ultimate Warrior voorlopig alleen de datum in 2019 bekend.

Bericht Ultimate Warrior

Hieronder het hele bericht van Ultimate Warrior.

Roermond ? Tot onze grote teleurstelling moeten wij mededelen dat het geplande evenement, de Ultimate Warrior Obstacle Run op 1 & 2 september, zal worden uitgesteld naar 20 & 21 april 2019. Na lang onderzoek van de Gemeente Roermond is het besluit genomen dat de obstacle run geen doorgang kan vinden in het beoogde natuurgebied, de Asseltse Plassen. Het gebied blijkt vanwege ecologische waarde niet geschikt voor een dergelijk evenement. Dit besluit is genomen nadat is geconcludeerd dat er niet kan worden uitgesloten dat er negatieve effecten zijn voor de aanwezige dieren en planten. Hoewel er alles aan gedaan is om v??r september een andere locatie te vinden, blijkt dat er hiervoor meer voorbereidingstijd nodig is, waardoor de benodigde voorbereidingen en vergunningen niet binnen deze korte termijn gerealiseerd en verstrekt kunnen worden.

In 2017 werden de eerste contacten gelegd met de Gemeente Roermond en werden de plannen gepresenteerd. De afgelopen periode, nadat het besluit van de gemeente over de Asseltse Plassen kenbaar werd gemaakt, is er door de organisatie volop gezocht naar een nieuwe locatie waarbij de Noorderplas het meest passende alternatief blijkt te zijn. Na een periode van hard werken is helaas gebleken dat de resterende tijd tot de geplande datum van het evenement te kort is om alle plannen in orde te maken die nodig zijn voor de vergunningverlening. Daarom is besloten het evenement definitief uit te stellen, waarbij de nieuwe datum reeds is vastgelegd; tijdens het Paasweekend (20 en 21 april) zal de Noorderplas het decor vormen voor dit unieke sportevenement. Datum en locatie zijn afgestemd met de gemeente, die met een positieve grondhouding de in te dienen vergunningaanvraag gaat beoordelen.

Door het vooroverleg met de gemeente zal het evenement definitief plaatsvinden op 20 & 21 april 2019, bij de Noorderplas in Roermond; een gebied dat op ecologisch niveau wel geschikt is voor dit evenement. Op een steenworp afstand van de oorspronkelijke locatie wordt tijdens het Paasweekend de Ultimate Warrior Obstacle Run georganiseerd. De organisatie van het evenement behoudt de obstacle run in haar oorspronkelijke vorm. Organisatoren Barry Lutgens en Maikel Zeegers: ?De insteek en opzet van het evenement zal hetzelfde blijven. Dezelfde obstakels, de unieke afstanden en het Japanse concept; alleen de datum en locatie zullen veranderen.? Een gegeven dat door de organisatie ten zeerste wordt betreurd. ?We kijken nu ook vooral vooruit naar de editie in april. Als organisatie staan wij volledig achter deze obstacle run en het concept en zullen wij er dan ook alles aan doen om de editie in april te laten slagen. Met dezelfde ambitie en drive gaan wij toewerken naar deze nieuwe datum en garanderen wij een geweldig sportevenement.?

Het vertrouwen dat de organisatie heeft gekregen vanuit zowel de vele deelnemers en sponsoren willen zij teruggeven door flexibel te zijn in deze situatie. ?Als organisatie hopen wij natuurlijk dat de deelnemers met hetzelfde enthousiasme waarmee de tickets zijn aangekocht deel gaan nemen aan de editie in april?, aldus de organisatie. Alle aangekochte tickets kunnen dan ook gebruikt worden als startbewijs voor april, waarbij een aanvullende vergoeding van 10% wordt aangeboden op het gekochte ticket. Indien deelname in april niet mogelijk of gewenst is, kunnen de ticketgelden tot 12 september teruggevraagd worden. De organisatoren: ?Alles is al voorbereid en ligt klaar voor het evenement in april. De shirts, obstakels, medailles, sponsoren; het enige wat nog ontbreekt is de locatie. Vol energie gaan wij dan ook de nieuwe periode van voorbereidingen in en hebben wij alle vertrouwen en geloof in een uniek evenement in april!?

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via info@ultimatewarrior.nl – Bron: Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven