Raceverslag Tot de nek in de drek 2018

Zaterdag 7 juli was het tijd voor de 3e editie van Tot De Nek in de Drek in Vriezenveen.?Na een geweldig leuke editie gelopen te hebben in 2017 kon ik niet wachten om de sfeer van toen weer te gaan proeven in 2018.

Na een reis van ruim 1.5 uur vanuit het zuiden naar Twente kon ik moeiteloos parkeren, wachttijd was 1 min voor het parkeer terrein. Ondanks dat er 6000 deelnemers meedoen aan dit event was daar niet veel van te merken. Zou iedereen op de fiets zijn gekomen?

Een kleine wandeling en je staat midden op het terrein van de paardensportvereniging ?De Vjenneruiters?, het hart van het evenement.

Op het moment dat je vanaf de parkeerplaats naar het evenementterrein loopt ben je al helemaal in Twente, overal staan teksten in het Twents, die ik niet allemaal kan ontcijferen?.

Frank die samen met mij zou gaan lopen had op vrijdag al onze startbewijzen gehaald dus we hoefden bij aankomst niet veel te doen. Enkelband om en klaar om de starten??.maar eerst een biertje (in heel toepasselijke bekers) want dat hoort thuis bij een evenement als dit.

De start was net als vorig jaar in de binnenmanege en werd opgeluisterd door een 2 tal sportschooldames en diverse dames in kerstkleding. Ook was er een soort van Kerstman met een opblaaspop om de boel wat luchtiger te maken, de opblaaspop mocht lekker crowdsurfen door het startvak.

Nadat het startschot klonk gingen we meteen de drek in, de lokale slootjes lenen zich daar prima voor. Vorig jaar was er een aardige wachttijd bij de jump het water in en je kon meteen zien dat de organisatie daarvan geleerd heeft, er waren nu 2 jumps en wachten hoefde je niet. Het parcours was niet heel veel anders dan vorig jaar maar dat stoorde niet, de gezelligheid die je onderweg ervaart is geweldig. Zo kregen we halverwege een lekker pilsje van de lokale bewoners die massaal waren toegestroomd om te kijken hoe 6000 idioten letterlijk tot hun nek in de drek gingen. Het was overigens niet alleen drek, voor de verandering hadden ze na het waterobstakel een leuke bak zaagsel, ik geloof dat het nu nog uit mijn oren komt.

Het mooiste gedeelte is nog steeds het laatste deel voor mij, daar hebben ze modderbakken gemaakt waar je in blijft drijven, gelukkig waren ze er dit jaar weer. Het is een mooie dikke brij waar je zodra je er in springt meteen omhoog komt. Je kunt er mooi in schoonzwemmen, we hebben wat figuren geprobeerd. Gelukkig hadden ze na deze drekbakken een zandbak waardoor je er nog beter uit ziet voordat je gaat finishen. De finish was wederom met de glijbaan en nadat je uit de glijbaan komt krijg je de mooie welverdiende medaille.

Aangezien je na zo?n drekrace ernstig behoefte hebt aan een douche had de organisatie speciaal een wasstraat neergezet waar je jezelf af kon borstelen. Uiteraard waren de tuinslangen er ook met heel verfrissend water. En voor de echte diva?s kon je ook nog douchen in de naastgelegen douches van het sportcomplex.

Fris gedoucht met schone kleren gingen we voor een klein afzakkertje en een versnapering, lees bier en friet, naar het foodplein. Je kunt het zien als een klein foodtruck festival wat volledig is aangekleed. Hier hing een hele relaxte en gezellige sfeer. Jammer genoeg had ik nog wat verplichtingen elders waardoor ik niet langer kon blijven hangen. Ik denk dat het feestje namelijk nog lang geduurd heeft daar.

Onderweg in de auto heb ik nog wat zand en modder uit oren, ogen en neus gehaald en thuis nog maar eens een goede douche genomen. Nu zou alles eruit moeten zijn??denk ik.

Het was weer een mooie ervaring in de drek en ik hoop dat er een 4e editie komt. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik die dag geen verplichtingen heb maar een slaapplaats op loopafstand.

Tot de Nek in de Drek in cijfers:

  • Bereikbaarheid en bewijzering 9
  • Parkeren 9
  • Evenementterrein 8
  • Obstakels 7
  • Prijs/kwaliteit 8
  • Modder 10
  • Thema/aankleding 9

Ik wil het team van TDNIDD bedanken voor het organiseren van wederom een geslaagd evenement.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?