ek ocr

Gisteren Nederlands succes, vandaag live volgen van EK OCR

Vandaag kun je via internet live het EK OCR in Denemarken volgen. Tijdens dit derde EK is er vanaf 9.45 uur een livestream te volgen. Gisteren op het korte parcours was er een Nederlands succes bij de age groups.

EK OCR live en startgroepen

De livestream vind je hier. Vanaf 10 uur start de race van 15 kilometer. Hieronder kun je zien hoe laat jouw favoriete atleet precies start. De organisatie heeft aangegeven het parcours flink aan te gaan passen na de race van vrijdag (zie hieronder), maar we verwachten dat de start gewoon om 10 uur zal zijn.

Division Start
ELITE MEN 10:00
ELITE WOMEN 10:15
35-39 Men 10:30
30-34 Men 11:00
30-34 Women 11:30
18-24 Men 11:40
25-29 Men 11:55
35-39 Women 12:15
16-17 Men 12:30
16-17 Women 12:30
40-44 Men 12:35
25-29 Women 13:00
18-24 Women 13:10
45-49 Men 13:20
40-44 Women 13:35
45-49 Women 13:40
50+ Men 13:45
50+ Women 13:50
Journeyman 13:55

Vrijdag: korte parcours

Gisteren was het korte parcours van het EK ocr. Net als bij het WK is er op vrijdag een korte race, op zaterdag de “echte” race en op zondag een team-run. We hebben een aantal atleten gesproken en het lijkt erop dat de organisatie veel te hoog ingezet heeft en het meer een soort ninja warrior dan OCR was. Bij de elite mannen waren er maar 13 finishers en bij de vrouwen slechts eentje. Hopelijk ligt er vandaag wel een OCR-waardig parcours klaar.

Last years?@ocreurochamps?was one of my favourite obstacle races of all time…this years is set to be the worst. There isn?t a definition of what an obstacle race should be like but in 8 years of racing I have never seen a course with so many hanging obstacles and so little of anything else. About halfway through with a massive pump I decided to save my energy for tomorrow?s classic course. With so little obstacle training today was never going to be my day but 100% tomorrow and let?s see what happens šŸ™‚ The athletes that finished are amazing, especially?@leonkofoed_ocr?who won. Courses like this make me look forward to a time when I can retire from and start helping direct the sport I love. – Jonathan Albon, 4-voudig wereldkampioen.

This is how I feel now. I have the medal, but no wristband. My hands are exhausted, few minutes ago, I had cramps in my hands when I eat my lunch ??#ocrec2018 short wasn’t OCR anymore! ? If you walk backwards all the track and be able to do all obstacles, you still can be in top ten in ELITE, so what is it for? ??- Tomas?Tvrdik – Nr. 2 OCR World Finals 2017

After completely ripping my hands open at my third try in the low-to-high rig, I decided to hand in my wristband.?Today?s course was ridiculously brutal. In my opinion, the organization completely overdid themselves on this. Apparently, according to the rumours, there is a less than 3% finisher rate: less than 50 men, and only 4 or 5 women IN TOTAL. We are Obstacle Racers, not Ninja Warriors… To those that did finish with their band intact today: great respect to you all, you are a league on you own!! – Rick Lablans – Nederlandse topper

Nederlands en Belgisch succes

Ondanks het loodzware parcours was er toch Nederlands en Belgisch succes in de leeftijdsgroepen. De leeftijdsgroep 18-24 jaar werd gewonnen door de Belgische Billy Vandewalle van Team Urban Sky, vlak voor de Nederlandse survivalrunner Jesse de Heer van Team Hang-On. In dezelfde leeftijdscategorie was er ook bij de dames succes met een eerste plek voor Bo de Groot. Bij de nog jongere groep (16-17 jaar) was er een volledig Nederlands podium met Bart Postma, Thomas Kuik en Stijn Lagrand. Aan de andere kant van het spectrum, bij de 50+ categorie was er ook een overwinning met een eerste plek voor Erik de Heer van Hang-On.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top