spartan race

Maastricht klaar voor Spartan Race

Er was een tijd dat de komst van Spartanen angst aanjoeg, maar Maastricht ontvangt de strijders met open armen. De Limburgse hoofdstad is klaar voor haar eerste Spartan Race die op 29 en 30 juni wordt gehouden. Ruim 2.000 deelnemers hebben zich ingeschreven.?De Spartan Race is de snelst groeiende sport ter wereld. Heuvels, muren, modder, prikkeldraad, touwen en vuur moeten getrotseerd worden op een parcours dat fysiek en mentaal het uiterste vergt.?

Spartan Race

Iedereen kan zich meten met een ander, van Finland tot Argentini?. Omdat persoonlijke tijden worden bijgehouden, ontstaat een wereldwijde ranglijst. In Maastricht is een route uitgezet tussen Stadspark en Sint-Pietersberg waarbij ook de steengroeve een rol speelt. ,,Historische locaties en Limburgse natuur komen in ??n race samen. Dat is in Europa voor het eerst mogelijk gemaakt. Een heel bijzonder moment?, aldus Racedirecteur Jeroen Reesen.

Start en finish zijn gelegd in het Maastrichtse Stadspark (Maasboulevard 80). Deelnemers en bezoekers kunnen daar ook terecht op een festivalterrein.

Spartan Sprint, Super en Hurricane Heat

Zaterdag 30 juni zal tijdens de Spartan Sprint, Super en Hurricane Heat bepaald worden wie de beste obstacleracer is. Deelnemers worden in verschillende heats ingedeeld. Zo strijden ze tegen leeftijdsgenoten of mensen met een soortgelijke conditie. De echte beesten komen tijdens de elite heat in actie. ?Over de exacte route en de aard van de obstakels is weinig informatie te vinden. Dat heeft een reden. ,,De atleten willen verrast worden. Dat hoort bij het Spartaanse leven. Het mentale uithoudingsvermogen is bij de Spartan Race net zo belangrijk als het fysieke.?

Spartankids

Daags voor de races staat Spartan Kids op het programma. Kinderen in leeftijdscategorie?n tussen 4 en 15 jaar kunnen deelnemen aan een bijzondere race. ,,We sporen kinderen aan om te springen, te rennen, vies te worden, anderen te helpen en een vooral een leuke tijd te hebben. Ze moeten in ieder geval weer ontdekken wat het is om buiten te spelen en actief te zijn.?

Op zaterdag na afloop van de wedstrijden van 20.00 tot 2.00 uur is er een entreevrije afterpary in D?n Hiemel Maastricht.

Programma

Vrijdag, 29-6

15.00 – 20.00:????Spartan festival

17.00 – 19.00:????Spartan Kids Race

Zaterdag, 30-6.

7:30 – 20:00:???????Spartan Festival

09:00:?? ? ? ? ? ? ? ? ??Spartan Super Elite

09:15:???????????????????Spartan Super Age Group

09:45:???????????????????Spartan Super Open heats

13:00:???????????????????Spartan Sprint Open Heats

14:00:???????????????????Hurricane Heat

20:00-2:00:?????????Spartan After Party (gratis entree)


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top