Kalender Spartacus Series

10.000 Deelnemers over nieuw parcours Spartacus Run

Zondag 29 april ?n dinsdag 1 mei is recreatiedomein De Schorre in Boom voor de 7de?keer het strijdperk van de Spartacus Run. Ruim 10.000 deelnemers over 2 dagen overwinnen meer dan 27 hindernissen op een parcours van 10 km. Daarmee blijft de Spartacus Run de grootste obstakelrun van het land. Het is het eerste event van de KBC Spartacus Series 2018.

Nieuw parcours

Veel nieuws dit jaar: een vernieuwd parcours omdat ook De Schorre zelf in een nieuw jasje steekt en maar liefst 9 nieuwe proeven. Een van de toppers is de nieuwe Tobogaaan: een nieuwe slide die langer (21 meter) ?n hoger (10 meter) is dan ooit.

Spartacus Swim

Nog zo?n nieuwe is de Spartacus Swim waarbij de deelnemers over tonnen moeten klimmen die in het water liggen. Niet gemakkelijk, maar de organisatie heeft de juiste techniek al op Facebook getoond. Teamwork komt hier op de eerste plaats. Als voorlaatste hindernis doen de Spartacus Runners nog aan Weight Lifting waarbij ze achtereenvolgens 20, 25 en 30 kg de lucht in trekken. Een Spartacus heeft niet alleen sterke benen, maar ook sterke armen.

Meer nieuwe hindernissen

Niet nieuw, maar de meest spectaculaire hindernis in de geschiedenis van de KBC Spartacus Series is de Mega Swing. Ook dit jaar staat hij op het programma voor de deelnemers. Via een touw bevestigd aan een kraan van 30 meter hoog zweven ze over het water. Bekijk?HIER?een filmpje van de Mega Swing.

Terug van weggeweest is The Human Wall? Het hele American footballteam, Antwerp Argonauts, vormt 2 dagen een menselijk schild om de doorgang voor de Spartacus Runners zo moeilijk mogelijk te maken.

Dit jaar betrekken we ook de supporters bij 2 hindernissen. Bij Fire Brigade (nog nieuwe hindernis) zien ze de deelnemers over een ponton lopen. Vanaf een nabijgelegen brug kunnen ze met brandweerslangen de deelnemers van het ponton proberen te spuiten. Bij Great Balls of Fire moeten deelnemers door een kooi met grote ballen lopen. Hier kunnen toeschouwers ballen trappen of gooien om het deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken.

Inschrijven voor zowel de Spartacus Run op zondag als dinsdag is nog mogelijk. Zowel via?www.kbcspartacusseries.be?als ter plaatse.

Praktische info

Zondag 29 april & dinsdag 1 mei
Event site: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom
Afhalen inschrijvingen: vanaf 9u30
Start eerste wave op zondag: om 11u
Start laatste wave: +/- 15u40

www.kbcspartacusseries.be

www.facebook.com/spartacusseriesbe

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. De Spartacus Run is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met Recreatiedomein De Schorre, de Provincie Antwerpen en de gemeente Boom.

De Spartacus Run maakt deel uit van de KBC Spartacus Series. Deze series bestaat naast de Spartacus Run o.a. uit de Breakout Run in Maashorst, Nederland (2&3/6), de Battle of The Ardennes in Durbuy (30/06), de Battle of Thor in Genk (02/09), de Race Against Nature in Averbode (07/10) en de Neptunus Run in Nieuwpoort (11/11).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven