Afrika

Organisatie achter het WK naar Afrika

Sinds 2014 wordt het wereldkampioenschap OCR (Obstacle Course Racing) georganiseerd. De organisatie die hier achter zit, Adventurey LLC, organiseert nog een aantal kampioenschappen en heeft vandaag een nieuwe stap bekend gemaakt in Afrika.

De 2018 kalender

Het grootste evenement is nog steeds het WK. Het WK van 2018 zal plaatsvinden in Engeland van 19 t/m 21 oktober en komt daarmee voor het eerst naar Europa. Op het WK kun je meedoen op de 3 kilometer en 15 kilometer. Daarnaast is er een team-variant. Naast het reguliere WK komt er op 9 en 10 juni ook een?enduro world championship, een soort ultra-WK van 24 uur. Deze zal plaatsvinden in Australi?.

Vorig jaar heeft Adventurey haar eerste stappen gezet naar regionale wedstrijden met een kampioenschap voor Noord- en Midden- Amerika. Ook dit jaar zullen de North American OCR Championships weer plaatsvinden.

Naar Afrika

Vandaag is bekend geworden dat ze naast Noord-Amerika, Europa en Australi? ook in Afrika aan de slag gaan. De lancering van het Zuid-Afrikaans kampioenschap is de eerste echte landenwedstrijd die georganiseerd gaat worden. Het is wachten tot er meer landenwedstrijden onder de vlag van het WK georganiseerd gaan worden. Er is nog geen nieuws omtrent een NK, maar zodra we meer weten lees je het hier.?


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top