Andorra

Acht Nederlandse atleten naar EK Spartan Race

Op 16 en 17 september is het zo ver. Dan is het Spartan Race Europees Kampioenschap in Andorra. Er zullen dit jaar acht nederlanders meedoen aan het EK Spartan Race.

EK Spartan Race in Andorra

We weten al dat Spartan een voorliefde heeft voor wintersportgebieden. Zo hebben we ons al stuk gelopen op diverse zwarte pistes in onder andere het Oostenrijkse?Tirol?en het Franse?Morzine. Ook de locaties van het Spartan Race WK (Killington en Lake Tahoe) zijn ski-gebieden. Dit jaar is het EK in Encamp in Andorra, bekend van het skigebied Grandvalira.

EK Spartan Race in Encamp Andorra

De Nederlandse EK-ploeg

Namens Nederland zullen er acht deelnemers aan de start staan. De vier mannen en vier vrouwen die het voor Nederland mogen gaan laten zien zijn Alexander Struijk, Andrea van Lieshout, Elte Hupkes, Frank van Lieshout, Gabriel Bartels, Rene Laenen, Sabina Sonius en Sofie Br?rmann.

Individueel EK op zaterdag

Op zaterdag om 8.30 zullen de mannen starten, gevolgd door de vrouwen die een half uur later starten.?Uiteraard wordt het de deelnemers niet gemakkelijk gemaakt. Naast het feit dat het een ski-gebied is zal het ook om een Spartan Beast gaan, de meest lange afstand van Spartan. De exacte afstand is nooit hetzelfde en ook niet bekend, maar het zal rond de halve marathon liggen.

Team EK op zondag

Nieuw bij het Spartan Race EK is de teamrace op zondag. Dit zal gaan om de Spartan Super (13+ kilometer). Het concept zal een estafette zijn bestaande uit vier deelnemers. De vier deelnemers worden geselecteerd door de snelste twee mannen en snelste twee vrouwen van het individuele EK op zaterdag. Hoe deze estafette er precies uit zal zien is nog niet helemaal bekend.

Op de hoogte blijven?

Zelf zijn we aanwezig in Andorra en we zullen via onze website?(live pagina), Facebook en Twitter zoveel mogelijk verslag proberen te doen.

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?