Ultrabeast

Frenky Frenk vs. Spartan UltraBeast Morzine 2017: 0-1

Zaterdag 1 juli 2017 stond voor mij de Spartan UltraBeast in Morzine (Frankrijk)? op het menu (na de ?preracepizza? van de avond ervoor).

Pre-race

Op vrijdag was het voor de UltraBeast lopers verplicht om het startbewijs etc op te halen aangezien de start op zaterdag al op 07.30 of 07.45 was.?Bij het afhalen van de bekende Spartan zweetband inclusief nummer, timing chip voor aan je schoen kreeg je verder een goodiebag met wat kortingsbonnen en een energygel.

Raceday

Op raceday viel me op dat er (zoals helaas vaker bij Spartan)? een erg lange rij stond bij de bagagedrop. De Ultra lopers konden bij een speciale balie nog een tas achterlaten welke werd genummerd om zodoende bij het passeren van start-finish de nodige energybars, gels etc aan te vullen en mee te nemen in de 2e ronde.

De 2e ronde? Ja, helaas was het bij deze UltraBeast geen single loop (zoals aankomend weekend in Slowakije) maar dus 2x dezelfde loop + een extra UltraBeast stukje van een paar kilometer.

Ultrabeast

Start

Na de start en de nodige AROOOOOS gingen we vrijwel direct een koude rivier in met rotsblokken erin.

Na de rivier volgden onder andere wat houten muren, de Hercules Hoist en de slackline..Bij de slackline had ik helaas mijn 1e 30 burpees te pakken.

Eigenlijk direct na het 2e obstakel was in de benen te voelen in wat voor gebied je je begaf, als je dat al niet wist haha. BERGEN!!!

Na diverse fikse klimmetjes (waar bijna niemand kon rennen) kwamen de evenwichtsbalk, chain carry en pancake carry voorbij. Vooral het stuk met de pancake (50lbs) was erg pittig en lang inclusief de nodige hoogtemeters.

Water

In het parcours zaten verder diverse waterstukken waarbij gezwommen en geklommen moest worden. Het leek af en toe meer op canyoning dan obstacle running maar de afwisseling was zeker de moeite waard!! Ook het koude meer (wat in 2016 ook in het parcours zat) was weer van de partij. Hier was een log carry ingericht om er vervolgens een stuk mee te zwemmen.

Met een nat pak begon de klim van de Pointe de Nyon (2015m). Dit was wederom een hele zware klim om al zigzaggend naar boven te gaan waar een fantastisch uitzicht was? dat dan weer wel ­čśë

In de afdalingen, over losliggende stenen en modderige paden ging het tempo bij mij ook niet echt omhoog omdat ik mijn enkels ook heel wilde houden.

Na een rope climb, wat waterpartijen, een hangend cargonet, tireflip en Atlas stone carry kwam start-finish al een beetje in zicht.

Op het start-finish terrein? kwam ik na het raakgooien van mijn speer, vlak voor het verstrijken van de 1e cutoff tijd aan (6 uur na de start).

Cut-off

De totale cutoff tijd was 12 uur en dus heb ik besloten om niet te starten voor de 2e? lus in de wetenschap dat ik in de 2e lus langzamer zou gaan als in de 1e lus en ik dan alsnog de 12 uurs cutoff tijd niet zou gaan halen.

Ik heb dan ook daar mijn UltraBeast zweetband afgestaan en door middel van de Spartan rig en fire jump de Spartan Beast gefinished.

Vlak voor de finish was ik eigenlijk teleurgesteld omdat ik de UltraBeast niet heb kunnen volbrengen maar toen ik 2 dagen na de race zag dat slechts 41 van de circa 400 startende deelnemers binnen de cutoff tijd binnen waren gekomen werd mijn medaille toch ineens weer een stukje mooier!

Respect naar alle UltraBeast finishers waaronder Hanno ?the Machine? Zandee!! Wat een prestatie!!

See you @ the next race

AROOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Conclusie

Pluspunten

  • Uitdagend parcours (Circa 1800 hm in de Beast)
  • Goede verzorgingsposten (water / bananen / gedroogd fruit)
  • Duidelijk informatiepakket vooraf
  • Mooie medaille(s)

Minpunten

  • Lange rijen bij bagagedrop
  • Betaalde foto?s

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo ­čĹő
Kunnen we je helpen?