obstacle light run

Foto’s en reviews Obstacle Light Run

Angela liep mee met de eerste Obstacle Light Run. Lees hier haar verslag. Zelf meegedaan? Laat dan hieronder je review achter.

Reviews Obstacle Light Run

Op vrijdag 6 januari om 21.15 uur was het dan zo ver. De Obstacle Light Run in Leeuwarden. Georganiseerd door de Decathlon en eerlijk, ik had niet hele hoge verwachtingen. Dit was de eerste keer en een run van drie kilometer (twee dezelfde rondes). De run zou ik samen met mijn moeder lopen en lekker op haar tempo.

De mails die de organisatie verstuurden waren duidelijk en het was mogelijk om de dag voor het evenement je startbewijs al op te halen. Op die manier hoefden we niet een hele tijd te wachten bij het evenement op de dag zelf. Ik was donderdag 5 januari als eerste met het ophalen van mijn startpakket. Helaas waren de startnummers er op dat moment nog niet, maar dat is iets wat buiten de macht van de organisatie lag. Ze zouden er voor zorgen dat wij op het laatste moment de startnummers nog op konden halen.

Op de dag zelf werd er nog een mail verzonden dat er een warming up georganiseerd zou worden. Dat was ook wel nodig, gezien de buiten- en gevoelstemperatuur! Toen we bij de Decathlon aan kwamen lopen, zag ik al monkeybars staan. Mijn verwachtingen gingen omhoog! Er staan ?echte? hindernissen en dit kan nog wel eens super leuk worden!

Warming up

Boven lagen onze startnummers al klaar en we konden ons klaar maken voor de run. Niet te vergeten, eerst een warming up. Als je het mij vraagt de meest grappige ooit. Op de muziek van ?Follow the Leader? had de man een hele warming up bedacht. ?Four steps to the right, Four to the left? en ?aannd wave?.? Een dikke pluim wat mij betreft voor de warming up. De timing had wat mij betreft wat beter gekund, aangezien wij nog tien minuten in de kou moesten wachten om te mogen starten. ?En met een gevoelstemperatuur van -4 was dat niet heel tof.

Obstacle Light Run

Afijn, als eerste startgroep mochten wij het parcours over. Het begon met een aantal swing overs, een bandenstapel, een tunnel, rope climbing, het sjouwen van zandzakken en de monkeybars. Nadat we de monkeybars gehad hadden, moesten we de Decathlon in. Ze hadden voor de run de roltrap naar beneden ingesteld en je moest dus aardig aanpoten om boven te komen. In de Decathlon stonden ook nog een aantal hindernissen en daarna was het alweer tijd voor het volgende rondje. Bij het tweede rondje stonden er voor de obstakels wel grotere rijen omdat inmiddels alle startvakken gestart waren. Dat had misschien wat anders ingedeeld kunnen worden.

Conclusie

In totaal was het parcours ongeveer 2,5 kilometer lang en zaten er in totaal twintig obstakels in. Het was misschien niet een hele grote run, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om de obstacle runs ook naar Friesland te brengen!

Foto’s Obstacle Light Run

De foto’s komen op de Facebook-pagina van de Obstacle Light Run.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top