ocrec-vs-ocr-ec

OCREC & OCR EC? Meer uitleg over de twee EK?s

Vorige week?woensdag werd de nieuwe locatie voor het Obstacle Course Racing European Championship (OCREC) aangekondigd. Een uurtje later was daar ineens een bericht van de OCRA Benelux dat het niet hun EK was en dat er waarschijnlijk nog een tweede EK komt. Dat EK is intussen ook gelanceerd. We zien online overal veel verwarring. Wij belden met beide organisaties om duidelijk te scheppen, want hoe zit het nou precies?

OCREC wordt OCR EC

Laten we om het makkelijk te houden praten over het OCREC en het OCR EC (met spatie), zoals ze zichzelf noemen. Het OCREC is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de alliantie van OCRA?s (Obstacle Course Racing Associations.) Het heeft plaatsgevonden tijdens Strong Viking Water Edition in Wijchen. Als we de vergelijking met voetbal maken is de OCRA Benelux de KNVB / KBVB en de alliantie de UEFA. Officieel zijn ze zo ver overigens nog niet. Dit EK 2016 is door een vaste groep georganiseerd, de zogenoemde taskforce. Het plan was om voor 2017 op dezelfde manier een EK neer te zetten. Totdat de OCR EC ineens voorbijkwam.

Wie zijn OCR EC?

Het nieuwe OCR EC gaat georganiseerd worden door de OCR EC Federation, een Nederlandse stichting die voor het EK in het leven geroepen is. De OCR EC Federation bestaat uit een club mensen die voor een groot deel van de OCRA Benelux afkomen en is ontstaan uit onvrede over de koers voor het EK 2017. De publieke gezichten hiervan zijn Jim Malinka, Jerry Jansen en Tijmen Leurs, maar de groep is groter. Dit is de kern van de eerdergenoemde taskforce die vorig jaar het EK heeft georganiseerd.

Om het nog wat verwarrender te maken is Strong Viking dit jaar wederom de host van het EK, net als in 2016. Dat wil zeggen dat het parcours van de Strong Viking editie in Frankfurt gebruikt gaat worden voor dit EK. Op zaterdag zal er de normale Strong Viking plaatsvinden en op zondag zal de hele dag het EK zijn. Er zullen 50 obstakels zijn en deze zullen niet allemaal van Strong Viking zijn. Ook andere organisaties gaan obstakels aanleveren.

Samengevat

Als we het in twee regels samen moeten vatten dan zouden we dat zo doen:

De personen die vorig jaar de harde kern van de organisatie van het EK waren zijn dat dit jaar weer, maar dan als een zelfstandige organisatie. De organisatie die vorig jaar het EK organiseerde gaat ook nog met een eigen EK komen, georganiseerd door andere personen.

Nu het belangrijke deel

Een boel politiek dus, maar waar het uiteindelijk om gaat is waar jij als deelnemer aan de start kunt en wilt gaan staan. De keuze hiervan zou je kunnen maken op basis van de datum, de locatie, het prijzengeld en de uitdaging van het parcours. Vooralsnog is er ?gewoon? ??n Europees Kampioenschap, maar de tweede zal nog komen. Hieronder sommen we de verschillen even op met de informatie die we op dit moment hebben gekregen.

? OCR EC OCREC
? ?ocr-ec-klein ocrec-klein
Datum 4 juni, 2017 30 juni, 1 juli, 2 juli
Locatie Frankfurt, Duitsland Biddinghuizen, Nederland
Organisatie OCR EC Foundation (non-profit) Alliance of European OCR Associations (non-profit)
Host Strong Viking Duitsland Flevonice Nederland
Afstanden Ongeveer 19 kilometer Korte afstand, lange afstand, teamrace
Hoogtemeters 1.500+ Nihil
Startgroepen 9 age groups + elite + journeyman 9 age groups + elite + journeyman
Startmethode Per age group in grote startvakken Per age group in grote startvakken
Straf of polsbandjes Je moet alle obstakels halen Je moet alle obstakels halen
Kwalificaties Op dit moment 67 kwalificatieruns in 21 landen. Op dit moment 67 kwalificatieruns in 21 landen.
Prijzengeld ? 20.000 ? 63.000
Website ocrec.eu ocreuropeanchampionships.org
Inschrijven Geopend Geopend
Inschrijfgeld ? 114,50 – ? 129,50 ? 69,00 – ? 139,00

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top