SV Forest

Review Strong Viking Forest Edition

Daar waar Nederland dit weekend in het teken stond van Mud Masters vond in Duitsland de eerste STRONG VIKING FOREST EDITION in Furstenau plaats. Ingo ging vanuit Biddinghuizen door naar Duitsland en schreef dit verslag.

Op zondag 27 september was het dan zover, de eerste Strong Viking op Duits grondgebied.?Het gaat om de Forest Edition en deze?werd gehouden bij het offroad recreatiegebied Fursten Forest vlakbij Furstenau.?Fursten Forest offroad is een oud militaire kazerne van het Duitse leger met een groot bos en oefenterrein erachter, dus dit belooft een hoop goeds.

Op naar Duitsland

De weg naar Furstenau kende op de heenweg al wat obstakels aangezien half Furstenau een bouwput was met hoop weg openbrekingen. Aangekomen bij het evenement stonden er direct?mensen die de weg wezen naar de parkeerplaatsen. Deze waren gewoon op het terrein van de kazerne en parkeerplek was er genoeg. Ook moest er voor het parkeren betaald worden en dit was een beetje aan de hoge kant met ?8,- (net als de dag ervoor bij MM al het geval was). Na het betalen kregen we een mooie ruime verharde parkeerplek en vandaar was het slechts 2-3min lopen naar het evenementen terrein van de start.

Evenemententerrein

Aangekomen stond daar de bekende poort van ?Strong Viking met gelijk erachter de uitgifte van de startnummers. Voordat deze opgehaald kon worden moesten we eerst een formulier tekenen die Strong Viking niet aansprakelijk stelt in geval van ongelukken of schades. De?nummeruitgave was snel en vandaar direct door naar de kleedkamers. Dit was in de oude sportzaal van het complex en was verdeeld in mannen en vrouwen en ook de garderobe was in hetzelfde gebouw. Garderobe was echter wel zelfbediening (zelf pakken en opslaan op de juiste plek), ingang en uitgang werden wel bewaakt en nummers gecontroleerd.?Vanuit de sportzaal liep je zo het terrein op met de snackstands en start- / finish terrein.

Forest Edition start

Wij starten in Odin en een 10 minuten voor de start werden we in het startvak geroepen en kregen we uitleg in het Duits en Engels. Er werd ook nog even een warming-up gedaan, maar dit was zonder onze altijd bekende Cynthia. Nu stond er een Duitser in spijkerbroek en winterjas wat jumps en huppeltjes te doen en dat was het. Precies om 10 uur gingen we van start over de befaamde startmuur van Strong Viking (SV) en hier werd al gelijk door de geoefende lopers een gat geslagen, want de ongeoefende Duitse loper die SV niet kent had al problemen met de eerste muur. Dus dat was al een mooi begin.

Een pittige omgeving

Hierdoor werd door de geoefende lopers gelijk een groot gat geslagen in het Odin race vak. Vanuit het startvak gelijk het bos in over gras, mos en veel zandpaden en mooie bos-trails. Als je Strong Viking vaker loopt dan weet je een beetje wat er te wachten staat op het parcours. Het mooie aan het parcours was dat het een zeer grote variatie aan ondergrond had en dat je je lopen dus vaak moest aanpassen aan de omstandigheden. Ook had het parcours goede heuvels in de route en werden we behoorlijk over het offroad parcours van de auto?s geleid met veel modder en plassen op de route.

SV Forest

Steengroeve

Bij de steengroeve aangekomen te zijn moesten we er vier keer?in lopen om vervolgens onderaan weer omhoog te moeten. Dit was behoorlijk zwaar met allemaal los duinachtig zand. Op de route hebben we de meeste gebruikelijke obstakels gezien, maar het mooiste bleef het technisch goede parcours dat behoorlijk zwaar was door de variatie. Voor de koplopers fietste een persoon van de organisatie mee om te kijken of er geen fouten in de route zaten en om de weg te leiden. Op 1 onduidelijk puntje na was de gehele route perfect aangelegd. Dit puntje werd na het melden ook gelijk opgelost.

Verzorging

Verder waren er op de 19 kilometer genoeg drinkposten met bij sommige diverse soorten drinken van water, appelsap tot jus d’orange, ook werden we op diverse plaatsen voorzien van bananen.

Alle obstakels

Het mooie was dat ook de grote obstakels gewoon waren meegenomen en dat daar zeker niet op was bespaard; de 10 meter hoge Fjord Drop, Storm the Castle, Flying Ragnar, Weaver, Monkeybars en de Platinum Rig waren er allemaal bij. Ook hebben we wat nieuwe obstakels mogen beleven die nog niet eerder gezien waren. Veel van deze obstakels komen in de buurt van survival obstakels en dit is ook niet makkelijk voor een hoop. Maar vooral de natuurlijke hindernissen maakte he leuk en vernieuwend.

Finish in walhalla

Aan gekomen bij de finish waren natuurlijk de Walhalla steps om de run mee te sluiten, nog even een foto ter herinnering met de Viking girls natuurlijk. Het enige jammere was dat er bij de finish alleen bier geschonken werd en geen water of iets anders te verkrijgen was.

De opkomst zag er goed uit, een hoop mensen uit alle windrichtingen vanuit Duitsland waren naar Furstenau gekomen voor de run, en een hoop positieve woorden gehoord vanuit het Duitse publiek en lopers over de run, hij werd wel als zwaar benoemd door een hoop en dat een hoop obstakels wel serieus zwaar waren. Wat dan weer goed nieuws is natuurlijk, zou ik dan zeggen.

Ook na afloop nog een kort gesprekje gehad met de organisatie en die waren ook zeer tevreden, het enige dat jammer was, is dat de vrijwilligers het hadden laten afweten. Veel opgegeven maar een klein deel was komen opdagen, dit was ook te zien op het parcours waar sommige obstakels dus onbeheerd stonden zonder vrijwilliger, en dat is toch jammer. Zeker met een nieuwe run moet je uitleg geven hoe de obstakels genomen moeten worden… Want weet je onervaren hoe de weaver moet? Dat denk ik niet, ook niet als er pijltjes op de balken staan. Dit is jammer en een punt voor een volgende editie.

Conclusie

Ik kan van mijn kant alleen maar zeggen dat het een goede run was met een technisch sterk parcours en aan modder was er ook zeker geen gebrek. Publiek was ook erg enthousiast en je werd op veel plaatsen aangemoedigd. Ook Team Dutch Mud Men?was er met best wat vertegenwoordiging aanwezig. Een super run en zeker voor herhaling vatbaar!

Team DMM Runner -?Ingo van den Assem

Meer Strong Viking? Klik op de banner hieronder en bekijk alle Strong Viking en onze kortingscode.

Strong Viking

Foto’s


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top