Werken en bewegen tegelijk

Werken en bewegen tegelijk

Nu het steeds?kouder wordt in ons al redelijk koele?landje, ligt?de drempel om te gaan sporten net iets hoger dan normaal.?Terecht ook! Maar gelukkig zijn er andere manieren om toch te blijven bewegen, naast de sportschool natuurlijk…

Werk en bewegen

Het schijnt zo te zijn dat ??n derde van alle Nederlanders met een “zittend” beroep te weinig beweegt. Als je zelf denkt minder te bewegen tijdens de koude dagen, probeer dan ook eens kleine oefeningen te doen tijdens of rondom de werktijden.

Werken en bewegen tegelijk

Traplopen

Pak de trap in plaats van de lift of roltrap. Niet alleen op werk, maar ook op stations, winkels, etc. Goed voor de kuiten! Daarnaast ontkom je aan die eeuwige rare stiltes in de lift.

Halte eerder

Je zit al ongeveer de hele dag binnen, met een reden. Net iets meer bewegen zonder te lang buiten te zijn kan, door een halte eerder uit te stappen. Met de fiets naar werk? Pak een omweggetje.

Werken en bewegen tegelijk

Spieren aanspannen op je stoel

In plaats van onderuitgezakt op je stoel te zitten, probeer om het kwartier je uit te rekken en span je spieren aan. Je kan bijvoorbeeld heel makkelijk je buikspieren of beenspieren aanspannen, zonder dat het er gek uitziet. Gooi die benen horizontaal de lucht in, dan heb je meteen je been- en buikspieren!

Sta op…en loop

Blijf niet een uur stilzitten. Ververs bijvoorbeeld steeds je water of haal voor anderen, ook nog eens goed voor de sfeer en creativiteit!

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top