Team Dutch Mud Men

WK-ploeg stelt zich voor

Nog twee weken en de Nederlandse afvaardiging gaat meedoen aan het eerste wereldkampioenschap obstacle running in Cincinnati, Ohio in de Verenigde Staten. Tijd om eens te kijken wie er allemaal naar de VS gaan en de verwachtingen te peilen. Komende week zullen we nog wat meer over het WK gaan berichten. Uiteraard zijn we ter plekke in de VS om verslag te doen van deze eerste editie. Hieronder stelt onze Nederlandse afvaardiging zich voor. Op de teamfoto ontbreken een paar lopers, maar we beloven een fantastische foto vanuit de VS.

[toggle title=”Alexander Vercoelen” state=”close” ]

Alexander Vercoelen
Alexander Vercoelen

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben Alexander Vercoelen, 41 jaar en kom uit het Brabantse Budel.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik ben grootgebracht op de motorcross. Op mijn 6e jaar kreeg ik mijn 1e motor en dit ben ik tot een jaar of 5 geleden blijven doen. Begin 2013 ben ik aanraking gekomen met obstacle running en een nieuwe verslaving was geboren.?

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik ga mee doen in de categorie 40 / 44 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Eigenlijk door minder te gaan sporten. Ik merkte dat ik tot aan de kwalificatie te veel van mijn lichaam heb gevraagd. Ik ga nu 2 per week naar de sportschool om kracht te trainen. Op woensdag ga ik meestal hardlopen, vaak korte stukken met interval. In het weekend meestal een obstacle run om de kilometers te maken en lekker op hindernissen te blijven trainen. De laatste 2 weken ga ik taperen (afbouwen) zodat ik helemaal fris aan de start sta de 25e.

Wat verwacht je er van?
Omdat dit de eerste keer is dat dit evenement?georganiseerd?wordt heb ik totaal geen idee wat me te wachten staat. In Nederland ken je inmiddels wel zo’n beetje iedereen maar hoe de?buitenlandse?concurrentie?er uit ziet is nog een?complete verassing. Ik maak me geen?illusies?dat ik voor een podiumplaats?kan strijden maar ik heb in mijn voorbereiding wel al het mogelijke gedaan om een mooie prestatie neer te zetten.?

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Ik ben zelf een lichtgewicht dus mijn zwakke punt is het lopen met zware lasten / bergop lopen. Dan mis ik net wat kracht in mijn ?benen. Mijn sterke punten zijn dan weer het klimmen over en het kruipen onder de hindernissen.?

[/toggle]

[toggle title=”Andrea van Lieshout” state=”close” ]

Andrea van Lieshout
Andrea van Lieshout

Stel jezelf even kort voor.
Mijn naam is Andrea en ik kwalificeerde me voor het WK OCR door in maart Mud Masters te winnen bij de dames. Sporten is altijd al mijn passie geweest. Sinds mijn 17e zit ik in de sportschool en enkele jaren later ontdekte ik het hardlopen.?

Wat is je sportieve achtergrond?
Obstacle course racing ontdekte ik in 2012. Mijn eerste ocr was Mud Masters in Haarlemmermeer. Direct na mijn eerste duik in de modder was ik verkocht. De combinatie van hardlopen en fysiek uitdagende hindernissen maken iedere ocr tot een avontuur. Het grootste avontuur is about to happen: het WK.?

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik neem deel in de categorie dames 30-34 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
De afgelopen maanden werkte ik aan twee doelen. Namelijk enerzijds de marathon van Berlijn (waar ik me een jaar terug al voor had ingeschreven) en sinds mijn kwalificatie ook voor het WK. Naast de looptrainingen zat ik dan ook regelmatig in de sportschool en deed ik krachttraining thuis met o.a. kettlebells en het CrossXvest. Techniek was voor mij lastiger te trainen, in combinatie met de marathonvoorbereidingen. Daarvoor nam ik deel aan ocr’s en heb ik een paar specifieke trainingen kunnen volgen op een militaire hindernisbaan en survivalbaan.

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht niet dat ik als wereldkampioen naar huis kom, maar ga uiteraard om het beste uit mezelf te halen. Dit WK wil ik vooral gebruiken om mijn zwakke punten in een internationaal veld van deelnemers in kaart te brengen. Het komende jaar wil ik specifiek gaan trainen op deze punten, zodat ik volgend jaar vol voor het podium kan gaan.?

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
De organisatie van het WK is nog een beetje geheimzinnig over een aantal hindernissen. En daar knijp ik hem toch wel een beetje. De hindernissen die we nu online zien zijn al grootser en extremer dan we hier in Nederland gewend zijn. Het mooiste is een overwinning op mezelf, want 1 ding is duidelijk: er gaan grenzen verlegd worden…

[/toggle]

[toggle title=”Casper de Vries” state=”close” ]

Casper de Vries
Casper de Vries

Stel jezelf even kort voor.
Casper?de Vries, 35 jaar oud, woon in Zaandam en in het dagelijks leven ben ik Proces Operator bij Oxea.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik heb veel sporten gedaan maar de laatste jaren vooral veel hardlopen, fitness, krachttraining en het laatste jaar natuurlijk ook veel obstakelruns.

In welke categorie gaan je meedoen?
Age group 35-39.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Veel obstakelruns gelopen, extra veel heuvel en kracht trainingen gedaan in de sportschool, soms ook met een gewichtsvest, en ook op techniek getraind.

Wat verwacht je er van?
Ik heb er echt onwijs veel zin in en kijk er echt naar uit om kennis te maken en de strijd aan te gaan?met een heleboel atleten uit verschillende landen.?Maar boven de prestatie is de belevingsfactor ook erg belangrijk ik maak er meteen een vakantie van 16 dagen van.?Ik verwacht dat het?niveau en de kwaliteit?van de obstakels een stuk hoger ligt dan bij een?standaard obstakelrun.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
We hebben helaas nog maar weinig van het parcours en de obstakels mogen zien maar de flinke heuvels gaan zwaar worden omdat we die toch niet echt kunnen trainen in Nederland.

[/toggle]

[toggle title=”Chantal Verwest” state=”close” ]

Chantal Verwest
Chantal Verwest

Stel jezelf even kort voor.
Chantal Verwest, ??n van de namen die zich gelukkig mag prijzen voor het WK team in Amerika. Voor velen ben ik een van de bekende gezichten op het OCR parcours. Dit jaar heb ik dan ook mijn sporen diep in de spreekwoordelijke modder gedrukt. Met mij lange zwarte vlecht en (meestal) onophoudelijke glimlach ben ik al aardig bij het spreekwoordelijk meubilair gaan horen. Met mijn leven nu in Rotterdam zijn mijn oorspronkelijk roots?in Zeeland begonnen. Nu werk ik op verschillende locaties en studeer ik aan de Haagse hoge school Voeding & Di?tiek..

Wat is je sportieve achtergrond?
Mijn sportieve interesses hebben al vele verschillende wegen gekend. Na het verplichte nummertje zwemdiploma kwam al gauw de grote vraag of ik op paardrijles mocht. Zo was mijn eerste grote passie en lange sportuitdaging een feit. Van een paardrijlesje in de week tot op latere leeftijd eigen paarden waar ik iedere dag zoet mee was. Met de daaropvolgende fanatieke sportschool en bootcamp bezoeken. Wat stukjes strand in Zeeland als looptraining (vaak niet langer dan 5km) en een surfplank aangeschaft om de nodige golven te trotseren worstel ik me een weg door de sportjungle.
Vorig jaar april was de start van dit alles, met een 10km tijdens de marathon in Rotterdam. Het lopen voelde toch wel fijn, behalve dat asfalt. Ik verlangde weer naar de natuur. Ik ben?opgegroeid in de Zeeuwse klei met veel water en natuur en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Augustus was dan de langverwachte uitdaging. Met een 12km obstacle run in de benen kwam ik met een grote glimlach over de finish, vanaf dat moment was de addict in mij wakker. Met deze zomer meerdere mooie uitdagingen waarvan ??n een gehele obstacle run?marathon afstand kan ik me behoorlijk modderbestendig noemen.

In welke categorie gaan je meedoen?
De kwalificatie voor het WK kwam begin de zomer als mogelijk haalbaar doel en kijk waar het toe heeft geleid! Ik zal meedoen in de categorie vrouwen 30 tot 34 jaar.?

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Om me voorbereidingen op het WK heb ik mijn standaard trainingen doorgezet. Zo liep ik een paar keer in de week een trail van verschillende afstanden en parcours. Heuvels zijn een favoriet onderdeel die ik ook vaak train, deze trainingskills zal ik goed kunnen gebruiken in het heuvelachtige gebied waar we in Ohio mee te maken gaan hebben. Om mijn overall techniek en kracht te verbeteren ben ik lid geworden van de survivalvereniging waar ik een paar uur in de week te vinden ben. Met nog een aantal runs in de maand op de kalender om mijn algehele fitheid te testen denk ik aardig (het is nooit genoeg natuurlijk) klaar te zijn voor deze nieuwe mooie ervaring in Amerika.?

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht weer een mooie nieuw avontuur aan te gaan met mijn OCR?vrienden! Nieuwe grenzen en obstakels te ontdekken voor mezelf. Toch weer een stukje krachtmeting met deelnemers uit andere landen en zorgen dat je de zenuwen de baas kan blijven.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
De eis is om alle obstakels te halen anders mag je niet mee in het klassement en de eventuele winst. Zo zie ik in veel uitdagingen geen probleem door mijn allround trainingen. Nu is er een ding dat ik bijna niet kan trainen en dat is de 3 meter hoge muur zonder hulp, hoe ga ik dat voor elkaar boxen!?

[/toggle]

[toggle title=”Dave Engels” state=”close” ]

Dave Engels
Dave Engels

Stel jezelf even kort voor.
Even een korte voorstelronde. Zoals jullie weten ben ik Dave Engels en 41 jaar oud. Ik woon in Well in de kop van Noord-Limburg.

Wat is je sportieve achtergrond?
Als kleine jongen en later ook als puber heb ik de judosport beoefend. Toen het allemaal wat stoerder moest worden ben ik gaan fitnessen, maar met gewichten gooien in de sportschool was niet ?cht mijn ding. Ik kon er mijn ei en vooral mijn energie niet in kwijt. Via het mountainbiken ben ik terecht gekomen bij het hardlopen, ik had jaren lang gezegd ik heb geen looplichaam had, nadat ik in 2009 ben uitgedaagd om de 10k in Venlo te lopen. Ben ik blijven lopen en merkte dat ik er veel lol aan beleefde en het lopen ging me redelijk goed af. Ik heb diverse lopen gedaan op de weg. Maar ook nu weer miste ik de ?chte uitdaging, de kick en de adrenalinerush. Die uitdaging vind ik wel bij het obstakelrunnen en de trails. Dit doe ik nu zo’n dikke anderhalf jaar.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ook ik loop in mijn eigen leeftijdscategorie mee, 40-44 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Voor het komende WK heb ik me op verschillende manieren voorbereid. ??n a twee keer per week uurtje bootcamp, looptrainingen waarbij ik me op het laatst maanden ben gaan focussen kortere afstanden en intervaltraining en zover als ik de mogelijkheden had heb ik ook wat heuveltrainingen gedaan. Sinds twee maanden train ik samen met nog een aantal Dutch Mud Men?bikkles in Den Haag omdat ik in de buurt ben is dat lekker meepikken. Daar trainen we vooral behendigheid. En ook bij mij heeft de tuin en de zolder een gedaanteverwisseling gehad. Op de zolder een rek-stang aangebracht en de tuin is een speeltuin geworden waarin ik wat krachtoefeningen doe in mijn beperkte vrijetijd. Je vindt er onder andere een afgedankte tractorband. (Uiteraard gesponsord).

Wat verwacht je er van?
De komende week ga ik het rustig aan doen, lekker met de kids naar het pretpark en misschien nog een beetje trainen. Goed slapen en ervoor zorgen dat ik goed en voedzaam eet. Ik heb er zin in en vanzelfsprekend heb ook ik de nodige wedstrijdkriebels wat de rust en het slapen wel tegen gaat werken!

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Voor het komende WK zie ik misschien toch wel het meeste op tegen de vele hoogtemeters die het parcours rijk is. Zeker als ik deze meters afzet tegen de totale lengte van het parcour verwacht ik een paar flinke klimmetjes. Het obstakel met de ringen en de touwen waarvan laatst de foto op Facebook voorbij kwam en de WEAVER lijkt me ontzettend gaaf en ook de toch behoorlijk hoge zaagvormige monkeybar zijn een leuke uitdaging.

[/toggle]

[toggle title=”Dirk Schrama” state=”close” ]

Dirk Schrama
Dirk Schrama

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben Dirk Schrama, 32 jaar oud, wonende in Amsterdam en mede-initiator van?Obstakels.com?en?Dutch Mud Men. Ik ben fulltime bezig met obstacle running en ben dan ook erg blij niet alleen als journalist, maar ook als loper?bij het WK aanwezig te zijn.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik probeer zoveel mogelijk obstacle runs mee te pakken in heel Europa. Naast obstacle runner ben ik ook ultraloper, eerder dit jaar heb ik een trailrun van 150 kilometer door de Spaanse bergen gelopen en stiekem zoek ik naar een nieuwe uitdaging op dat gebied.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik loop op zaterdag mee in de leeftijdscategorie 30-34. Op zondag doe ik ook nog mee aan de teamrun.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Ik heb de laatste maand veel?obstacle runs gelopen; Mud Masters Marathon, Spartan Beast, twee runs van ongeveer 60 kilometer en een aantal kleinere obstacle runs. Ook heb ik bij Doug van?Dirty Dozen Races?nog een paar handige tips gekregen tijdens een trainings-sessie.

Wat verwacht je er van?
De complete obstacle running community is daar. Ik verwacht een fantastisch samenzijn van gepassioneerde obstacle runners van over de hele wereld. Daarnaast verwacht ik een hele pittige obstacle run. Het parcours wordt erg zwaar en een aantal obstakels gaan moeilijk worden. Waarschijnlijk ga ik te hard van start en dan is het vervolgens non-stop heuvels en obstakels overwinnen tot het finisherbiertje.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Ik ben dus vooral een loper en ben een stukje minder sterk in mijn armen. Een obstakel als?Platinum Rig?gaat voor mij zwaar worden. Ook naar de?Weaver?ben ik erg benieuwd omdat ik die nog nooit hebben kunnen trainen. Ik denk dat ik onze Dutch Mud Men vlag deze keer maar in mijn tas laat zitten.

[/toggle]

[toggle title=”Evert de Noten” state=”close” ]

Evert de Noten
Evert de Noten

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Evert en ben 27 jaar. Geboren in Alphen aan den Rijn. Ik heb 1 broer, 2 half-broer en 2 half-zussen ?Veder woon ik samen met mijn vriendin?Conny en heb 1 hond en 2 katten. Ik heb een opleiding sport en bewegen gedaan aan de cios en werk nu in de horeca als allround medewerker en ben ruim 7 jaar actief in de branche.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik ben begonnen als voetballer en heb dat 14 jaar gedaan. In die tijd rende ik af en toe een paar kilometers. Verder heb ik drie jaar aan fitness gedaan. Nu hou ik het een beetje bij. Op mijn 21e jaar ben ik begonnen met atletiek en ben voornamelijk bezig geweest met 400, 800 en 1500 meter. Maar na heel veel blessures na 2,5 jaar gestopt met atletiek. Daarna ben voor mezelf gaan rennen, en dan voornamelijk 10 km. En nu meer dan?een jaar actief in het obstacle running. Sinds kort ben ik weer terug op de atletiekbaan .

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik doe mee in de categorie 25-29 division op zaterdag.
Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Ik heb in het?begin hard getraind, zo’n 4 ? 5 dagen van hard trainen per week. Vooral met duurloopjes en fitness, maar een vervelende blessure opgelopen waardoor ik een maand niet hard kon trainen. Sinds 2,5 week ben ik keihard aan het trainen. Ik loop nu weer 4 ? 5 dagen per week. Dit zijn geen lange trainingen, maar wel zeer zware met veel hoogteverschillen erin. Ik voel nu dat ik weer redelijk op mijn niveau terug ben. Dus ik kijk er echt naar uit om op de 25e te gaan knallen.
Wat verwacht je er van?
Een harde race met heel veel goede renners en zware obstakels. Ik verwacht zelf een mooie ervaring en dat ik zeer ga genieten van de race en een klein beetje van de omgeving. Ik zal alles eruit halen wat erin zit en dan zal ik zien waar ik eindig.
Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Ik kijk eigenlijk tegen geen obstakel op. Ik ben een persoon die houdt van uitdagingen en geen obstakel is te gek voor me. Hoe zwaarder de obstakels, hoe meer ik geniet. Dus kom maar op!
[/toggle]

[toggle title=”Gabri?l Bartels” state=”close” ]

Gabri?l Bartels
Gabri?l Bartels

Stel jezelf even kort voor.
Gabri?l Bartels, 31 jaar en?een?geboren en getogen?Maastrichtse.?Momenteel ben ik?het grootste deel van de werkweek administratief medewerkster, en daarnaast geef ik nog enkele lesjes op een sportschool waaronder Bootcamp en Bkick.
Met zowat elke vari?teit aan rockmuziek maak je mij altijd blij, mijn lievelingskleur is paars?en ik hou van modder 😉

Wat is je sportieve achtergrond?
Mijn sportverleden begon al toen ik 5 jaar was met twirling, en via voetbal, volleybal en streetdance heb ik er uiteindelijk aan?toegegeven eens een?sportschool in te lopen waar ik in korte tijd?bij Bootcamp en Bkick lessen?al niet meer weg te slaan was. Het is hier waar ik de eerste geluiden over strongmanruns en mudmasters?opving, waar er maar ??n van nodig was om mij volledig verslaafd te hebben!

In welke categorie gaan je meedoen?
Hoe snel kan het gaan, over een dikke week sta je dan aan de start van het WK Obstacle Course racing…?Uitkomend in mijn leeftijdscategorie 30-34 weet ik dat alleen al mijn Nederlandse concurrentie beestachtig is, laat staan wat er uit de rest van de wereld gaat komen!

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
De laatste weken heeft mijn hele leven gedraaid om dit WK. Ik had nooit gedacht dat dit zo’n invloed op mijn leven zou hebben, en dat op de meest positieve manier.?Eetgewoonten omgegooid, website maken, sponsors zoeken, en trainen, trainen en ja, meer?trainen…? 😀 Kortom, OCR is wat de klok slaat!?Crossfit, rennen, HIIT, en specifiekere losse trainingen als klimmen, survival training?en zwemmen… het kwam allemaal aan bod, want dat is het mooie aan OCR;
De sport waar je het beste?’gewoon’?van alle markten thuis bent.?Zou ik mogen kiezen, dan voor mij liefst zo min mogelijk?zwem obstakels… niet mijn favoriet.

Wat verwacht je er van?
Het zal ??n groot spektakel worden, dat kan niet anders!?Online blijkt al hoe het gevoel van samenzijn om je passie voor deze sport te delen aanwezig is uit alle hoeken van de wereld, en dat vind ik echt fantastisch.?Daar geniet ik nu?al enorm van.?Laat staan het gevoel dat je?pas ?cht zal?ontdekken als je DAAR bent… deelnemen aan een WK, de druk, de mensen, de spanning, de uitdagingen, de emoties,?de sfeer, de RACE!!?Wat ik verwacht? Dat het ON-VER-GETELIJK zal worden!

[/toggle]

[toggle title=”Gertjan van Voorden” state=”close” ]

Gertjan van Voorden
Gertjan van Voorden

Stel jezelf even kort voor.
Hallo,

Mijn naam is Gertjan van Voorden uit Zaltbommel, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Doordeweeks hou ik me bezig met het repareren en restaureren van klassieke Volkswagens en tussendoor ook moderne auto?s.

Wat is je sportieve achtergrond?
Sinds een aantal jaar het gewone hardlopen uitgebreid met survival en obstaclerunning. Doordat ik vroeger veel zwaarder was dan nu liep ik veel blessures en sinds 2012 heb ik het sporten opnieuw gevonden. Op dit moment probeer ik 4 tot 5 sportmomenten te pakken per week. Varierend van hardlopen tot krachttraining.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik ga meedoen in de catergorie 35-39 (ben zelf 38).

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
De laatste tijd veel interval en kracht getraind icm een CrossXvest. Ook nog veel runs gelopen om in het ritme te blijven. De komende 2 weken staan nog in het teken van een aantal runs en nog wat trainingen om alles op peil te houden. Doel is om fit aan te komen in Amerika.

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht een uniek evenement met Die Hard OCRunners van over de hele wereld. Een zeer uitdagend parcours waar je jezelf nog wel een keer gaat tegenkomen. Ik ga niet voor de winst maar een voor mezelf goede klassering. Het gaat voor mij dit jaar vooral om het meemaken.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Er zijn meerdere obstakels die ik een uitdaging ga vinden, het meeste kijk ik op tegen de hoge muren en ik heb ontzag voor de geweldige monkeybars die op het parcours staan.

[/toggle]

[toggle title=”Gregory Wevers” state=”close” ]

Gregory Wevers
Gregory Wevers

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben ??n van de eerste Dutch Mud Men, woon net over de grens (Belgi?), maar gelukkig verstaan we elkaar.

Wat is je sportieve achtergrond?
Nationaal voetbal in Belgi? en sinds eind Mei vorig jaar heb ik er een nieuwe hobby bij.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik ga in mijn age-group (onder 25 jaar) meedoen. doordat ik niet helemaal fit ben ga ik de Elite overslaan.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Enkele kortere obstacle runs en als echte generale repetitie een training met Team UK.

Wat verwacht je er van?
Samen met Team Dutch Mud Men samen op stap, een leuke stoere obstacle race en alles op z’n Amerikaans.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Geen enkel obstakel, ik ben er klaar voor. Mijn motto is: ‘erop en erover, en zoniet er(onder)door’

[/toggle]

[toggle title=”Lisanne Bruijsten” state=”close” ]

Lisanne
Lisanne Bruijsten

Stel jezelf even kort voor.
Hoi Allemaal,

Ik ben Lisanne Bruijsten, 24 jaar. Van jongs af aan ben ik altijd met sporten bezig geweest. Tijdens de lunch pauze op de basisschool fietste ik rondjes door de wijk tot ik weer naar school moest. De gymlessen waren mijn favorieten lessen.

Ik heb dan ook gekozen voor een sportopleiding, hierna ben ik nog verder gaan studeren op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in de richting Voeding en di?tetiek. Sport en voeding zijn een goede combinatie en horen volgens mij bij elkaar.?Ik vind het leuk om mensen te helpen en te coachen bij een gezonde levensstijl.

Wat is je sportieve achtergrond
Nadat ik mijn zwemdiploma?s had behaald mocht ik van mijn ouders een sport uitkiezen. Ik koos voor atletiek en vrij snel kwam ik er achter dat ik hardlopen het leukste onderdeel vond. Ook omdat dit mij veel beter af ging dan de andere onderdelen zoals hoogspringen en kogelstoten.
Doordat mijn broertje aan fietscross deed en ik toch elke keer verplicht mee moest heb ik dat zelf ook een tijdje gedaan.?Ik croste snel over de baan, maar een rondje was altijd te kort – ik wilde langer sporten.

Op mijn 11de?ben ik bij een selectie runningteam gaan trainen en hier kreeg ik goede begeleiding en werd er aan mijn looptechniek gewerkt. Met de wedstrijden liep ik op redelijk hoog niveau mee. De wedstrijden in het bos en dan het liefst met de meeste modder vond ik het leukste. De langere afstanden (10km tot halve marathon) zijn mijn ding, ik ben ook echt wel verslaafd. Als ik niet kan rennen, word ik chagrijnig.

Toen de eerste Strong Vikingrun in Wijchen georganiseerd werd dacht ik: ? Dit is iets voor mij hier moet ik aan mee doen!?. Ik vond het helemaal geweldig en liep de rest van de week nog met een big smile op mijn gezicht rond. Gelijk ben ik gaan kijken of er meer van dit soort wedstrijden waren. Inmiddels heb ik aan 9 runs mee gedaan en het WK in Cincinnati wordt pas nummer 10.

In welke categorie ga je meedoen?
Ik ga mee doen bij de dames 18-24 jaar. Op zondag ga ik nog gezellig in teamverband mee doen aan de teamrun.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Twee maanden voordat het WK zou gaan plaatsvinden was het pas definitief dat ik zou gaan. Mijn trainingsmotivatie was opeens zoooo hoog! Ik heb heel hard getraind, maar ook bewust niet te veel omdat ik niet overbelast wilde raken. Ik bleef lekker 2-3x per week hardlopen waarvan 1x een interval training. Verder ben ik wat meer krachttraining gaan doen om met name mijn bovenlichaam sterker te maken. Hiervoor heb ik ook gebruik gemaakt van CrossFit trainingen. Ook ben ik een aantal keer het zwembad ingedoken om te zwemmen.

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht van het OCRWC dat het een groot spektakel gaat worden. Het is Amerika dus alles zal groot aangepakt worden. Ik verwacht dat er de beste, leukste maar vooral ook de zwaarste obstakels zullen zijn.?Het heuvelachtig parcours zal het extra zwaar maken en ik hoop dat er veel modder is.

Van de concurrentie heb ik geen idee wat ik kan verwachten. Ik ga zelf alles geven wat ik heb want ik wil winnen. Ik kan niet goed tegen mijn verlies!

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Walls? met mijn 1.63m kijk ik letterlijk tegen die hoge muren op. Hier kom ik alleen nooit overheen, ik ben benieuwd hoe dit het met het WK gaat. Voor de rest niet te veel nadenken maar gewoon ervoor gaan. Ik zou nog graag wat specifieker op obstakels willen trainen zodat mijn techniek verbeterd.

[/toggle]

[toggle title=”Marc Belt” state=”close” ]

Marc Belt
Marc Belt

Wat is je sportieve achtergrond?
Vroeger heb ik veel? gevoetbald maar na een knieblessure werd dit onmogelijk en ben ik overgestapt op hardlopen. Eigenlijk nooit heel competitief bezig geweest maar wel erg fanatiek, als ik ergens voor ga dan ook meteen goed. Daarnaast voetbal je natuurlijk in een team en presteer je samen en kan je elkaar motiveren. Tijdens de obstacle runs loop je competitief vaak alleen en dit is voor mij een flinke uitdaging, gelukkig heb je bij Team Dutch Mud Men altijd genoeg mensen om je heen om je te blijven motiveren!

In welke categorie ga je meedoen?
Ik doe mee in de leeftijdscategorie?n en aangezien ik 29 jaar ben, doe ik mee in de categorie 25 tot en met 29 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Laat ik beginnen met te vertellen dat ik een enorme switch heb gemaakt qua mentaliteit. Van “ik vind het leuk eens mee te doen met een wedstrijd” naar ?ik wil een zo goed mogelijke prestatie neerzetten op het WK?. Wat komt daar dan allemaal bij kijken? Vooral doorzettingskracht! Veel trainen, goed eten en daarnaast ook voldoende rusten. Erg moeilijk met een fulltime baan en nog een sociaal leven! De laatste 3 maanden heb ik mijn vrienden heel weinig gezien en ook m’n vriendin moest er aan geloven. Momenteel betekent dit dat ik 6 dagen in de week train, denk hierbij aan hardlooptrainingen, trainingen met CrossXvest, sleeptrainingen en trainingen bij de plaatselijke surivival vereniging.

Wat verwacht je ervan?
Ik verwacht naar Amerika te reizen voor een competitieve run waar het draait om de internationale verbondenheid van de atleten. Alle atleten die daar komen hebben namelijk ??n ding gemeen en dat is de liefde voor OCR?s.? Behalve een kwalitatief goede run met eersteklas obstakels en een parcours dat perfect is uitgezet om het ons zo lastig mogelijk te maken, verwacht ik ook een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid, zo hoop ik met veel andere atleten te kunnen praten en gedachten uit te wisselen.

Van mezelf verwacht ik dat ik alles geef tijdens de run, alles waar ik deze maanden voor heb getraind gooi ik eruit tijdens de run. Ik zet een zo goed mogelijk resultaat neer en zal er trots op zijn welke positie het ook met zich meebrengt. Hier een voorspelling over doen is namelijk erg lastig, wij kunnen ons niet vergelijken met de atleten uit amerika of zuid afrika en australie. We hebben geen vergelijkings materiaal en zullen er pas tijdens de run achter komen welk niveau we tegenover ons hebben staan.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Ik wilde eigenlijk gaan schrijven dat er geen obstakels zijn waar ik tegenop kijk, totdat ik ineens bedacht dat er een enorme muur op het parcours staat die we moeten beklimmen. Met mijn 1 meter en 76 centimeter heb ik hier nog wel eens problemen mee. Mocht het een droog parcours zijn kan ik me goed afzetten tegen de muur en kom ik wel omhoog met een aanloop, maar als het parcour en dus de muur of mijn schoenen glibberig zijn kijk ik zeker op tegen die muur.

Daarnaast denk ik dat de vele hoogtemeters me zullen gaan opbreken, natuurlijk heb ik daarop getraind, maar het gebied is daar zo anders dat daar nauwelijks op voor te bereiden is. Al met al ben ik erg benieuwd, en ??n ding is zeker ik ga met volle teugen genieten!

[/toggle]

[toggle title=”Martijn Visser” state=”close” ]

Martijn Visser
Martijn Visser

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben Martijn Visser en 25 jaar oud.

Wat is je sportieve achtergrond?
Hoewel ik nog redelijk nieuw ben, met nog maar 3 obstacle runs onder me gordel was ik wel gelijk verslaafd na mijn eerste race en liep ik daarvoor ook al voor recreatie en conditie. Ik ben nu ook al 5 jaar fanatiek hardloper en ben zo vaak mogelijk in de sportschool te vinden.
In welke categorie gaan je meedoen?
Ik doe mee in de leeftijdscategorie 25-29?
Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Ik ben de laatste tijd vooral met cardio en kracht bezig , meestal varieer ik het met 1dag cardio en 1dag kracht trainen. Ook heb ik zelf doormiddel van een ladder tegen een verf stelling te binden zo goed mogelijk de monkey bars proberen te oefenen. Verder ben ik vooral voor het wk gaan trainen met interval en probeer ik zo droog mogelijk (weinig mogelijk vet) aan de start te verschijnen
Wat verwacht je er van?
Ik verwacht Een mooi uitdagend parcours en vooral dat ik de figuurlijke man met de hamer tegen kom zodat ik mezelf weer bewijs dat niks onmogelijk is?
Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
De ringen en de monkey bars … Niet dat ik geen vertrouwen in mijn spier kracht heb maar elk jaar blijken ze toch weer uitdagend te zijn 🙂
[/toggle]

[toggle title=”Rick Urban” state=”close” ]

Rick Urban
Rick Urban

Stel jezelf even kort voor.
Rick Urban, 26 jaar. Beroep : steigerbouwer en daar heb ik ook een heel groot deel van mijn conditie van.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik doe sinds 2 jaar aan obstacle running en ben daarvoor gaan trainen door te hardlopen en bootcamp trainingen. Sinds kort ben ik ook begonnen met zwemmen.

In welke categorie ga je meedoen?
Op de 25e ga ik meedoen in leeftijdscategorie : 25/29. En op de 26e doe ik mee in een internationaal team.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Voorbereid door middel van: Yoga, hardlopen, mindset trainen, bootcamp trainingen, hardlopen en zwemmen.

Wat verwacht je ervan?
Wat ik verwacht : Een supergaaf event met de grootste, hoogste, extreemste obstakels die ik gezien heb 😀

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Tegen de obstakels kijk ik niet op, het zwaarste van obstacle-running vind ik het hardlopen 🙂

[/toggle]

[toggle title=”Rudy de Jonge” state=”close” ]

Rudy de Jonge
Rudy de Jonge

Wat is je sportieve achtergrond?
Vroeger voetbal, ik was Keeper Nederlands AMP voetbalteam, en wielrennen. Op dit moment Thaiboksen (Total training centre) en obstacle running (Team Dutch Mud Men.)

In welke categorie gaan je meedoen?
Leeftijdcategorie 30-34 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
Vijf keer per week hardlopen, ??n keer per week survivaltraining en ??n keer per week kickboksen.

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht dat het heel zwaar gaat worden. Vooral omdat ik met ??n hand nog zwaardere obstakels moet gaan verslaan waarbij je veel armkracht moet gebruiken. Toch verwacht ik dat ik zal slagen. Mijn doelstelling is om niet als laatste te eindigen.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
The rig (vooral ringen)

[/toggle]

[toggle title=”Sofie Br?rmann” state=”close” ]

Sofie Br?rmann
Sofie Br?rmann

Stel jezelf even kort voor.
Sofie Br?rmann, 27 jaar en woon in Breda. Door de weeks werk ik als ambulant hulpverlener met kinderen, gezinnen en volwassenen met psychiatrische problemen. Ik kan slecht stilzitten en ben dan ook vaak de hele dag in de weer.

Wat is je sportieve achtergrond?
Vanaf mijn zesde jaar, hockey ik al fanatiek. Daarnaast heb ik aan turnen, atletiek en tennis gedaan. Ook hou ik van hardlopen en surfen (in de zomer of ergens waar het warm is). Sinds mei gestopt met hockey en daarna fanatiek gaan obstacle runnen.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik doe mee in de categorie vrouwen 25-29 jaar.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid?
De laatste weken heb ik me voorbereid door middel van hardlopen, (kracht)training, meedoen aan obstacle/mudruns en goede voeding.

Wat verwacht je er van?
Ik verwacht dat het een groot avontuur word.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Hele hoge muur van drie meter en koud water daar ben ik niet zo van.

[/toggle]

[toggle title=”Toine Bos” state=”close” ]

Toine Bos
Toine Bos

Stel jezelf even kort voor
Mijn naam is Toine Bos, ik ben 26 jaar en mijn grootste hobby is obstacle running door heel Europa, en nu dus voor het eerst naar Amerika.

Wat is je sportieve achtergrond?
Ik ben nooit echt toegewijd bezig geweest met een sport. Gelukkig heb ik ook nooit stil gezeten. Ruim 2.5 jaar geleden pakte ik het hardlopen wat serieuzer op, en mijn krachttraining ging meer richting de functional training. 2 jaar geleden ontdekte ik het obstacle running, en sindsdien heb ik al ontelbaar evenementen meegedaan.

In welke categorie gaan je meedoen?
Ik doe mee in de leeftijdscategorie 25-30 jaar, deze race vind plaats op zaterdag. Zondag doe ik mee in een team, samen met Fred, Gabriel en Chantal.

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Voor de zomer ben ik ontzettend fanatiek met gerichte training aan de slag gegaan. Ik maakte grote stappen, maar ik wilde te veel. Dit gecombineerd met een aantal pittige evenementen zorgde ervoor dat ik eind augustus helemaal leeg was. Ik wilde te veel, te snel. Op dit moment voel ik me wel weer sterker, maar ik heb helaas niet het niveau bereikt wat ik had willen halen.
?
Wat verwacht je er van?
Mijn nummer 1 reden waarom ik zo verslaafd ben aan OCR is de sfeer op het parcours. De sfeer zal nu veel meer competitief zijn, en dat is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe ik zal presteren met deze extra druk.?Maar vooral hoop ik met het team een geweldige tijd te beleven, en een hoop andere internationale sporters te ontmoeten en natuurlijk de top atleten een handje te kunnen schudden.

Welk obstakel kijk je het meest tegenop?

Ik heb het internet goed in de gaten gehouden, en ben tot de conclusie gekomen dat het niveau van de obstakels stukken hoger liggen dan dat we tot nu toe gewend zijn. Toch zie ik dit als een uitdaging. Waar ik het meest tegenop zie, zijn de vele hoogte meters. Heuvel op rennen is een zwak punt van me, en ik hoop niet dat die vele heuvels me leegzuigen.

[/toggle]

[toggle title=”Wing Fai Liu” state=”close” ]

Wing Fai Liu
Wing Fai Liu

Wat is je sportieve achtergrond?
Goh, ik heb altijd in een fitnesszaal wel eens hier en daar wat getraind. Maar ik ben echt fanatiek begonnen met sporten toen ik begon met de Antwerp bootcamp. Vandaar heb ik samen met hen mijn eerste obstakel run meegedaan.

In welke categorie ga je meedoen?
Ik zit in het leeftijdscategorie 25-29. Wel een vrij competitieve categorie kan ik me voorstellen. Maar ik doe dit eerder voor de ervaring :).

Hoe heb je je de laatste weken voorbereid??
Bootcamp en crossfit. Ik heb ook een heel de maand september elke week toch minstens 2 obstakel runs meegedaan.
Wat verwacht je er van?
Vrij competitief zal het zeker zijn, waar ik wel een beetje bang voor ben. Dat zie ik dus niet zitten. Aangezien ik echt voor de ervaring en voor de fun ernaartoe ga.
Welk obstakel kijk je het meest tegenop?
Eerlijk gezegd heb ik het parcour nog niet eens goed bekeken. Maar je zult me wel zien afzien bij elke! 🙂 Vooral als het gaat met hoogtes. Daar heb ik het meeste schrik in.

[/toggle]

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?