10 vragen aan… Danny Aarts

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan?Daisy de Waardt.?Vandaag gaan we verder met Danny Aarts, levensgenieter voor wie het niet gek genoeg kan!

10 vragen aan... Danny Aarts

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben?Danny?Aarts en kom uit het altijd gezellige Molenschot, voor de meeste mensen alleen vindbaar met Google maps ;).?Voor de kost ben ik werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Na jaren internationaal gereden te hebben, rijd ik nu bijna 2 jaar nationaal en ben ik dus iedere avond thuis. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat in het sporten en obstacle runs zitten, maar daarnaast ben ook altijd wel in voor een feestje of andere gezellige dingen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
Toen ik stopte met internationaal rijden kreeg ik ineens meer vrije tijd. Mijn internationale carri?re in combinatie met de voorliefde van lekker eten, gezelligheid en de vaak erbij behorende goude rakkers, hadden mij lichamelijk en conditioneel geen goed gedaan. Vandaar dat ik mijn vrije tijd deels opgevuld heb met sporten.Via een vriend kwam ik bij Bredasc terecht. Ondanks dat ik het daar goed naar mijn zin had (en nog steeds heb), vond ik het nodig om een stok achter de deur te hebben om mezelf te blijven pushen om door te gaan met bewegen. Die stok werd Mudmasters, en wel de 6km. Ik had namelijk geen idee hoe ik het er vanaf zou gaan brengen. Achteraf gezien had ik de 12km wel aangekund. Het?belangrijkste was echter dat ik een nieuwe verslaving had gevonden. Door die verslaving van obstacle runs en het trainen daarvoor, ben ik al vele runs verder en 33kg aan onnodige ballast verloren.

10 vragen aan... Danny Aarts

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
Omdat een goede run je uitdaagt net dat ene stapje meer te zetten. Obstacle running laat je?dingen doen die je anders niet zo snel zou kunnen of zou willen?doen. Ook vond ik?apenkooien op de basisschool al het leukste onderdeel van?de gymlessen en is een obstacle run eigenlijk een soort van apenkooien voor volwassenen. Maar vooral de mensen en sfeer die je zowel voor, tijdens als na elke run weer aantreft maken het leuk. En tot slot: het is?erg leuk om te je te verkleden bij een run, het liefst met attributen, verkleed en al een extra fun-rondje rennen.

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Heb ze even geteld en zit nu op 24 runs.

IMG_62142296269709

Hoe train je voor je obstacle runs?
Ik train een paar keer per week bij Bredasc. Wanneer er geen runs zijn in het weekend? loop ik zelf een trainingsronde. Soms sluit ik me daarnaast aan bij een van de trainingen die binnen het DMM team steeds vaker?worden georganiseerd door verschillende leden.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Dat kunnen er verschillende zijn. Je hebt van die “waarom doe ik dit ook al weer” momentjes zoals bij de nacht van de Bieg Katorznika of wanneer?je zeiknat in de koude wind staat te wachten totdat de Newdawn trainers hun taart op hebben. Of van die momenten dat je terugdenkt aan een run(weekend) en denkt “dat was echt zo vet en gezellig”, zoals bij Ratrace. Maar een moment wat ik ook niet snel vergeet is “de hel” bij de kruiwagenkoers. Een stuk parcours van een goede 600 meter, vol met diepe dikke modder (soms heupdiep), waar ik samen met mijn buddy een dik uur over heb gedaan. Dit omdat onze kruiwagen te hoog, te breed, te onhandig en vooral, met zijn 110kg gewicht, veel te zwaar was.

10 vragen aan... Danny Aarts

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
Alles met stroom vind ik altijd wel vervelend, verder heb ik het hoe gekker hoe liever.

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Ja, mijn agenda is redelijk gevuld, maar er zijn een aantal uitschieters. Voor dit jaar zijn dat Getting Tough en Newdawn4. En voor 2015 de Breavehart battle en Ratrace. Waar ik het meest naar uitkijk is de marathon op de Chinese muur met de minimaal 22300 traptreden.

IMG_27616546128341

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Hier binnen Nederland dan 1 van de strongvikings, die zijn altijd goed. Maar vind je het niet erg om naar het buitenland te gaan dan absoluut Ratrace Dirty Weekend. Ben je een mooi weekend onder de pannen, met een leuke run en top afterparty.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Kies om te beginnen een run die zich al heeft bewezen. Vind je het leuk en wil je het vaker doen, investeer dan in goede schoenen en kleding. Verder: have fun voor, tijdens en na de run.

10 vragen aan... Danny Aarts

We hebben Danny?gevraagd aan wie hij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Susanne Ulrich.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top