10 vragen aan… Frenky Frenk

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vandaag geven wij het woord aan Frenky Frenk.?

IMG_53573439258078
Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Frank, Frenk of Frenky net wat jullie zelf willen. Ik ben 35 jaar, woon in Rijswijk (naast Den Haag) en werk bij de Ikea;).?In mijn vrije tijd en tijdens het werk is er genoeg tijd om te sporten wat met obstacle running als hobby best handig is.

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
In 2012 bij de 1e editie van de Urbanathlon te Amsterdam in aanraking gekomen, tenminste dat was de bedoeling met het rennen in combinatie met obstakels. Helaas was de 1e editie niet geheel volgens plan verlopen maar mijn nieuwe hobby was geboren!

IMG_247866252876115

Waarom is obstacle running zo leuk in jouw ogen?
Het leuke aan obstacle running vind ik de mix tussen het (soms saaie) lange afstandlopen en de kracht / techniek die hierbij nodig is. Ook het “team” element vind ik aansprekend. Er zijn namelijk weleens hindernissen waar je echt hulp nodig hebt of juist anderen kan motiveren om een bepaalde angst te overwinnen.

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Hoeveel runs ik exact heb gelopen weet ik niet maar in 2014 zit ik nu rond de 15. Dit zijn zowel runs in Nederland als in het buitenland zoals Belgi? en Duitsland.

IMG_71050297220266

Hoe train je voor je obstacle runs?
Voor de runs probeer ik de ideale mix te vinden tussen het hardlopen en kracht en techniek training.?Hardlopen doe ik zowel op asfalt, vooral regio Rijswijk/Delft als trailachtige ondergrond in het duingebied bij Scheveningen en Meijendel.?De kracht en techniek train ik thuis door middel van TRX, dumbells en kettlebells maar ook buiten in speeltuinen en een locatie in Den Haag bij de Waalsdorpervlakte. Hier zijn onder andere hoge muren, touwklimmen en survivalachtige objecten te trainen.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Tot nu het moment dat ik bij de Tough Mudder race op 6 september 2014 zo hard door mijn enkel ging dat er (tijdens het schrijven) een barst in mijn enkelgewricht zit.?Gelukkig de run wel uit kunnen lopen onder begeleiding van een 5tal DMM/DMC.?Nogmaals dank aan Dirk S., Jeroen K., Casper de V., Teun v R. en Sofie B.

10 vragen aan... Frenky Frenk

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
Het meest lastige obstakel vind ik de apenhang. Ik probeer hier de techniek nog van bij te schaven bij onze trainingslocatie in Den Haag. We trainen daar namelijk vaak met allerlei DMM en DMC die allemaal zo hun voorkeur en kennis hebben voor het nemen van bepaalde hindernissen.

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

Ik zit momenteel (helaas) in het gips na de Tough Mudder race maar heb de Spartan Beast op 11 oktober in Londen als richtpunt genomen en dat zal vermoedelijk mijn 1e obstacle race weer zijn. Ik behaal dan ook mijn Trifecta, na de Sprint en Super in Keulen te hebben volbracht.?Verder ga ik in november deelnemen aan een Amerikaanse editie van Tough Mudder in Houston en zo dus te klimmen in de “legionnaire ranking”

sportograf-44843425

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Ik ben na 2 edities van Tough Mudder in Duitsland echt “fan” van deze runs. Ondanks dat de runs qua hindernissen vaak op elkaar lijken zijn ze goed georganiseerd, hangt er een goede sfeer en zijn de runs in bijzonder mooie natuurgebieden gelegen.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Loop vooral je eigen tempo en start met een voor jou realistische afstand. Natuurlijk is het een uitdaging om bijvoorbeeld te starten met een run van een afstand die je nog nooit hebt gelopen maar luister naar je eigen verstand en lichaam. Langere afstanden kunnen altijd nog.?En probeer vooraf, als je de kans hebt je een beetje te verdiepen in de hindernissen van de run waar je aan gaat deelnemen zodat je niet helemaal voor verassingen komt te staan.

We hebben Franky?gevraagd aan wie ze het stokje door wil geven. We gaan komende week verder met?Sofie?Br?rmann, iemand die al heel lang meedraait in de obstacle run wereld, zowel in het binnen- als in?het?buitenland.

10 vragen aan... Frenky Frenk


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top