CherokeeRun

Review CherokeeRun

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Cherokee Run.?Het was de eerste editie van deze 23 kilometer lange run en omdat het dezelfde organisatie is als de?Breavehartbattle, waren de verwachtingen toch redelijk hoog.?We waren met 4 pioniers naar het altijd gezellige Templin, een klein dorpje boven Berlijn, afgereisd.

Geen flauw idee?wat het was, maar het was groen en bij ons wapperde hij wat extra want “the Dutch” waren dat wel gewend……

Eric “the beast from Belgium” en Jeroen “the tire guy”, waren samen die kant op gereden omdat die de volgende dag door zouden gaan naar Tough Mudder en wij gingen door naar de Strongmanrun.?Jim “de piraat” en ik?zaten vrijdag al in de auto op weg naar Templin. In Templin heb je een thema dorp van de cowboys en indianen tijd, wat ook het thema van de run was. Daar aangekomen zagen we al snel de mega camper van Eric?op de parking staan, niet te missen!

CherokeeRun

Erg leuk om door het thema dorp?te lopen en de mensen in thema kleding deden je echt even denken aan het wilde westen.?Na?een paar foto momentjes in het dorpje zijn we naar de start gegaan.?Daar werden we toegesproken, gezongen en gezegend door een echte indiaan uit de USA.?Vervolgens werd er telkens door middel van een touw de startgroep aan de kop verdeeld in kleinere startgroepen om opstoppingen later in de run te voorkomen.?Diegene die klaar stonden om te vertrekken werden nog extra gezegend door de indiaan met een sterk ruikend smeulend goedje. ?Geen flauw idee?wat het was, maar het was groen en bij ons wapperde hij wat extra want “the Dutch” waren dat wel gewend……

Toen mochten we los.?Na de eerste kilometers was het al tijd voor de trenches.?Het waren geen laffe gaten die ze gegraven hadden, want ze waren dik 2 meter diep.?Het was jammer dat ze niet heel nat waren, want dat zou het eruit klimmen toch nog een stuk moeilijker gemaakt hebben.?Een stuk verder op de route kwamen we wel het leukste en zeker het origineelste onderdeel tegen.?Een drakenboot waar je met een mannetje of 30 tegelijk in moest, om peddelend op het ritme van de trommel, een schuine oversteek te maken over een rivier.

CherokeeRun

De route ging vervolgens verder door de bossen, tussen de mensen die lagen te zonnen, richting een dorpje.?Daar hadden ze op een plein wat obstakels neergezet en de eerste daar was ook wel bijzonder te noemen.?Namelijk 2 containers gevuld met een goedje wat mij erg deed denken aan vers uit de put gepompte koeienstront!?Dat vooral omdat het zo voelde (lekker warm), rook en eruit zag.?Volgens de organisatie was het een goedje wat ze in welness centra ook gebruiken en in de morgen was aangeleverd op een temperatuur van 35 graden.?Ik blijf ?in ieder geval bij mijn eigen conclusie.?Gelukkig stond er gelijk een man met een grote waterslang klaar om je af te spuiten en ik heb daar dan ook gretig gebruik van gemaakt.

CherokeeRun

Het volgende noemenswaardig obstakel was een soort van buitenarena/theater waar je eerst over de bankjes mocht rennen om er vervolgens onderdoor te tijgeren.?Gelukkig had ik kniebeschermers aan want de ondergrond bestond vooral uit scherpe steentjes, stenen richels en de stukjes glas waren ook geen uitzondering.?De rest van de run was meer rennen door de natuur?met af en toe wat tijgeren, klimmen en wat kleine stukjes zwemmen. ?Na ons enigszins te hebben afgespoeld zijn we richting de niet zo heel warme douches gegaan.

Het was een leuke run met een leuk thema, maar obstakel technisch gezien had ik er wel meer van verwacht. ?De sfeer was top en vind het daarom ergens wel jammer dat we de afterparty niet hebben meegepakt.?Maar de pre-party van de?Strongmanrun?was zeker een goede vervanging.?Misschien had ik obstakel technisch gezien te hoge verwachtingen van deze run waardoor hij daarom wat tegen viel., maar neemt niet weg dat ik het wel erg naar m’n?zin heb gehad.

Minpunten
Te weinig uitdagende obstakels
Tussen de obstakels lange stukken rennen

Pluspunten
Locatie (afgezien van de reisafstand) en thema
Originele obstakels zoals de drakenboot

CherokeeRun


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top