Antwerp Urban Trail

Review Antwerp Trail; De sportieve hop on/off bus

De vraag of Urban Trails op de kalander moeten staan onder de noemer obstacle runs is een moeilijke vraag. Anders dan de gewone races zonder obstakels is de urban trail zeker.
Net als bij de meeste obstacle runs gaat deze run niet om tijd maar beleving. Het tijdschrift Runner?s World noemde het zelfs de mooiste race ter wereld waarbij de nadruk ligt op het beleven van de stad. Misschien leuk

sportieve manier ipv de hop on, hop off bus

Cheerleaders in Antwerpen

Het was mooi weer die dag in maart en het voorspelde al een mooie dag te gaan worden in Antwerpen. De start en finish lagen in park spoor noord waar meer dan voldoende ruimte was voor alle deelnemers om het startbewijs op te halen om te kleden en een eventuele warming up te doen.?Ik sloot aan voor wave 2 in het startvak en stond wat verder achteraan. Toen het startschot gegeven werd en de chearleaders vrolijk met de pompom?s gingen zwaaien bleef echter het startvak vol… Stapje bij stapje gingen we vooruit de trechter in en na, ik schat 10 minuten, kon ik door het poortje om te starten aan de Antwerp Urban Trail. Prima initiatief aangezien we nergens in rijen stonden te wachten om ergens naar binnen moeten.

Van Willy Vandersteen tot Centraal station

We liepen het park uit de volksbuurt in met veel Afrikaanse en Arabische winkeltjes richting het geboortehuis van Willy Vandersteen en het Willy Vandersteenplein. Waar zowaar Suske en Wiske ons stonden op te wachten. Niet veel later komen we aan op het Astridplein waar de Zoo van Antwerpen is en het Centraal Station. Bij het Centraal Station gingen we naar binnen. De stenen vloer maakt plaats voor een marmeren vloer. We verlaten het station en lopen richting het Jodenkwartier. In het stadspark moeten we zowaar een beetje klimmen en lopen we op onverharde grond. Over een, door Unesco beschermd, bruggetje verlaten we het park en duiken we de Blauwtorentunnel in die toch wel erg steil was. Voor ervaren obstacle runners geen probleem maar de gewone lopers hadden er meer een uitdaging in.

Antwerp Urban Trail

Kasseien& tegels

Als we aankomen in de stad verruilen we de tegels voor kasseien en lopen we langs enkele hoogtepunten van de stad. We lopen door het voor mij toen nog onbekende Vlaaikensgang en mochten we door het stadhuis. In het stadhuis neem ik de eerste trappen van het parcours. We vervolgen de citytour naar het kasteel ?t Steen en we lopen nog een rondje door het begijnenhof over de kasseien. Alleen al het lopen over die kasseien was al een uitdaging.?Gelukkig is er een rustpunt waar iedereen even water kon drinken en de enkels kunnen herstellen van de kasseien.

 

Conclusie

De 12 km zitten er al bijna op, we moesten alleen nog de trappen van het MAS (museum aan de Schelde) bedwingen. Eerlijkheidshalve had ik meer trappen verwacht en ook wel gehoopt.
Als ik niet veel later finish en door de cheerleaders wordt opgewacht, krijg ik een goedgevulde ontbijtzak met krantje en verse koffie. Ik zoek mijn familie op en we hebben met zijn drietjes nog even gepicknickt in het heerlijke weer.

Een mooie run voor lopers die beleving willen of een stapje verder willen dan hardlopen, zoals beginnende obstacle runners. Een mooie run voor lopers die Antwerpen willen leren kennen op en sportieve manier ipv de hop on, hop off bus.?Maar wel een run zonder extreme uitdagingen en zonder modder.

Davy

Foto’s: Gazet van Antwerpen

Antwerp Urban Trail

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top