Obstakels.competitie

Nederlandse obstacle running competitie

We krijgen steeds meer geluiden uit onze achterban dat er behoefte is aan een competitie over meerdere runs heen. We zijn natuurlijk niet blind voor deze geluiden en zien dat er nog niets mee gedaan is. Als platform voor de sport vinden we dat het onze taak is om hier iets mee te gaan doen en dat het tijd is voor een competitie. Dus vandaag lanceren bij de allereerste editie van de Obstakels.Competitie!

Een obstacle running bond?

Om de vraag maar meteen te beantwoorden. Nee, we gaan nog geen bond oprichten. Voordat je dat opgetuigd hebt, alles geregeld hebt met alle organisaties, alle neuzen ??n kant op hebt en dan nog een competitie wilt gaan opstarten zijn we heel wat maanden of jaren verder. We gaan het deze eerste keer dus eenvoudiger aanpakken en hebben contact gehad met competities in het buitenland om te leren van hun ervaringen. We willen de competitie komend seizoen verbeteren en uitbreiden en beginnen nu met het eerste half jaar.

Obstakels.Competitie

We dopen onze competitie de Obstakels.Competitie. Deze eerste editie zal plaatsvinden tijdens het naseizoen van 2014. Op deze pagina vind je alles over deelnemende runs, puntentelling en hoe je mee kunt doen. Kort samengevat:

[checklist]

  • Deelname is gratis
  • Top 10 mannen en top 10 vrouwen scoren punten
  • Je beste drie runs tellen
  • Competitie loopt van augustus t/m december
  • Aantal runs wordt nog uitgebreid
  • Zwaardere en grotere runs worden hoger beloond

[/checklist]

Vragen?

We hopen hieronder antwoord te geven op de meeste prangende vragen.?Heb je andere vragen? Laat ze achter in de comments hieronder.

  • Gaan de evenementen met polsbandjes werken als je een obstakel overslaat of niet haalt??Nee, dit zijn geen survivalruns. We vragen de organisatie indien mogelijk wel te controleren bij de obstakels.
  • Krijg ik een chip voor tijdswaarneming??Als de run tijdswaarneming heeft nemen we die uitslag. Anders tellen we de eerste 10 finishers van de eerste wave.
  • Als de winnaar niet meedoet aan de competitie en ik ben tweede, krijg ik dan punten voor de eerste plek??Nee, dat zou niet eerlijk zijn. Je houdt gewoon de punten voor de tweede plaats omdat je tweede bent.
  • Zijn er leeftijdscategorie?n??Nee, deze eerste keer nog niet omdat dit bij?veel runs nog niet ingeregeld is.

Meedoen?

Hoe je direct mee kunt doen lees je hier op onze competitie-pagina. Vergeet niet dit bericht te delen zodat de competitie zo veel mogelijk deelnemers trekt.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top