Review van de eerste Razorback Run

Zaterdag stond de Razorback obstacle run?in Daverdisse in de Belgische Ardennen op het programma. Dit was een relatief klein evenement met 400 deelnemers. Toch hoeft hij daarom natuurlijk niet minder goed te zijn. Hier onze review van Eric.

Harbourrun

Voor de run

De route naar het evenement was goed aangegeven vanaf het dorp van Daverdisse en na een paar kilometer?door de bossen met haarspeldbochten en nog een eindje door velden en weilanden kwam het startgebied in zicht. Na onze auto geparkeerd te hebben, dichtbij en gratis ?gingen we ons startnummer afhalen.? De startnummers kon je ophalen in een soort van kantine wat tevens ook het enige gebouw was in het prachtige landschap, dit ging vlot.

Razorback Run

Het omkleden gebeurde aan de overkant in de voor de run opgetrokken houten chalets, waar ook de warme douches waren voor na de run. Waar je de sporttas kon inleveren heb ik niet gevonden maar er ook niet echt achter gezocht.

Tegen 17:55 uur ?werden we naar het startvak gevraagd, met als doel om tegen 18hr van start te gaan. Helaas werd de start met ongeveer een kwartier uitgesteld doordat er nog een groep deelnemers onderweg was waar we op moesten wachten.

Razorback run

Na het aftellen? gingen we van start voor 10 km obstakel run pret.? Spijtig was dat een massastart ?was en we startten dus?niet zoals bij de meeste runs gebruikelijk is, in waves.?Helaas werkt dit bij een obstacle run niet zoals bij een gewone loopwedstrijd en stond je bij het eerste obstakel (tijgeren) al meteen met zijn allen te wachten. Dit gebeurde ook bij het volgende klimobstakel waar we meer dan 10 min moesten wachten. Gelukkig zorgde dit voor voldoende ruimte en was de rest van de run ?fileloos?.

Razorback Run

Het parcours bestond voornamelijk uit bossen, weiland en een soort van motocrossbaan en heel veel heuvels. Er was een lus van een drietal km met een stuk of twintig obstakels die je eerst moest afleggen. Daarna kwam je terug aan de start en was er een lusje van vier kilometer, een?mooie trailrun met een mooie doorsteek onder een weg door een rioolpijp. Dit stukje kwam terug uit op de motorcrossbaan die je dan vervolgens nog eens mocht?overwinnen.

Bijna het hele parcours bestond uit de standaard zelfgebouwde obstakels zoals autobanden, houten muurtjes, tijgeren, slootjes, waterslide, klimobstakels, maar de pittigheid zat hem toch in het landschap met nog meer hoogtemeters op 10 km dan de Strong Viking Hills op negentien kilometer!

Razorback Run

Conclusie

Voor de beginner is het een leuke run met leuke hindernissen?en voor de gevorderde obstacle runner zullen de obstakels een beetje tegengevallen zijn. Maar die kan dan weer z?n hartje ophalen in het uitdagende parcour. Al bij al een leuke kleinschalige run en een welkome afwisseling voor de bijna standaard obstakels die je steeds vaker ziet bij de Nederlandse obstacle runs. Voor mij zeker een geslaagde eerste?editie van de Razorback run.

p.s. de uitslagen staan hier.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top