Ik ga naar de Urbanathlon en ik neem mee........

Ik ga naar de Urbanathlon en ik neem mee

Wie zijn dat met die vlaggen en autobanden?

Het is niet onopgemerkt gebleven dat de Dutch Mud (Wo)Men objecten meenemen aan het begin van de run. Slachtoffers zijn vaak losse autobanden en zandzakken. De combinatie van het gewicht en de onbalans zorgen voor een extra uitdaging tijdens de obstacle run. Scheef rennen door de?autoband om de linkerschouder is toch net even iets anders dan normaal rennen.

Urbanathlon doet mee!

De organisatoren van de Urbanathlon is het ook opgevallen. We kregen een bericht dat er?tijden deze run verschillende voorwerpen klaar zullen liggen voor de bikkels onder de obstacle runners. Deze voorwerpen kan je het hele parcours lang met je meedragen, want het is best wel stoer?om?met een autoband of zandzak te finishen. Welke objecten kan je verwachten?bij de Urbanathlon? Bureaustoelen en ladekasten uit de plaatselijke kantoortuin bleken na testen toch niet ideaal. Objecten die je?wel kan?verwachten zijn:

Ik hoor je al denken, hoe is het ooit zover gekomen?

Vlag als begin

Het begon allemaal redelijk onschuldig met een vlaggenstok met de Dutch Mud Men vlag. Het duurde niet snel voordat er twee vlaggendragers rende.?Tegenwoordig zijn er al een stuk of vijf vlaggen en ik elke grote run is er altijd wel ??n vlag aanwezig. De volgende dag pijn in je sleutelbeen? Dan heb je lang genoeg met de vlag gelopen tijdens de run. De vlag naar de finish brengen is dan ook een groepsdoel.

Ik ga naar de Urbanathlon en ik neem mee........
Geen obstacle run zonder vlag

Autobanden

Wat ligt er bij bijna iedere obstacle run in het parcours? Inderdaad, autobanden. Oppakken en om je schouder gooien die band. Mensen zullen je voor gek verklaren, want het is toch al zwaar genoeg? Ja, maar een beetje extra kan je wel gebruiken. De finish haal je toch wel, als het goed is heb je dat van tevoren al bepaalt. Behoorlijk voor de hand liggende tip, wissel af en toe van schouder.

Ik ga naar de Urbanathlon en ik neem mee........
Autobanden kom je bij elke run wel tegen en zijn dus ideaal

Alles wat los en vast zit

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen van alles meenemen. Bij de STORMLOOP zagen we gewichtsvest na gewichtsvest voorbij komen, tijdens de Urban Nature Run kwamen er boomstammen voorbij en tijdens Race Against Nature werden de zandzakken die na ??n kilometer klaarleggen pas bij de finish teruggegeven. Tijdens Tough Mudder Berlin vorig jaar lag er zelfs een teamobstakel klaar, een boomstam die we heel de weg mee mochten nemen. Dat is pas teamwork!

urban nature run
Slootje schoonmaken tijdens de Urban Nature Run; boomstammen, autobanden en zandzakken.

Urbanathlon

Dus wat gaan we doen bij de Urbanathlon? Spullen meenemen! Ze verklappen nog niet alles, maar wilden al wel een tipje van de sluier oplichten voor ons;

De boomstammen die in de promofilm zijn gebruikt, olievaten, autobanden en nog meer. Het moeten ludieke materialen zijn die mensen mee kunnen nemen. – Organisatie Urbanathlon

Wil je het dus extra zwaar maken dan neem je samen met je maatjes een onderdeel mee uit dit vak met spullen, waarmee je dan het gehele parcours van 10 tot 12 kilometer aflegt. Je kunt je hier nog inschrijven voor de Urbanathlon. Wij zullen in ieder geval met een aantal van de partij zijn. Check de trailer hieronder om alvast in de stemming te komen.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top