Review Goruck Challenge Amsterdam 2014

Op 9 mei 2014 werd GoRuck voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Voorafgaand werd er, naast de aanmeldingsbrief die verstuurd werd na opgave, weinig informatie verstrekt met betrekking tot het evenement. Tot een week voor aanvang was er niet meer bekend dan een paklijst. Gelukkig hoorden we vlak van te voren dat we om 21:00 op het Museumplein in Amsterdam verwacht werden.

Goruck Challenge

Warme Warming-up

Met gezonde spanning en een tas met bakstenen vertrokken we naar Amsterdam, waar we uiteindelijk met 12 man op de trainer stonden te wachten. De trainer, Amerikaans en marinier, begon de training zoals te verwachten viel. Met weinig woorden voorafgaand, behalve dat we hem aan het eind van de nacht zouden haten, begonnen we met 20 burpees. Deze moesten uiteraard enkele keren opnieuw omdat het niet gelijk ging, en als straf hebben we een aantal keer gezamenlijk het museumplein over gerend. Tijdens alle oefeningen moest er een teamgewicht en de Amerikaanse vlag meegenomen worden. Een uur of 3 werden we zo ?aangepakt?; burpees, opdrukken, rennen, sprinten, buikspieroefeningen, over-head arm-claps, bear crawls en slepen met elkaar. Op deze manier kwam de sfeer er goed in en begon er al teamvorming te ontstaan omdat iedereen moest meekomen met de groep.

Goruck Challenge

Amsterdamse bossen

Na elk hoekje van het Museumplein gezien te hebben zijn we gaan lopen door Amsterdam. De trainer had een route uitgestippeld op zijn telefoon, maar had deze niet voor verkend en wist daardoor de weg niet. Gelukkig kwam een van de deelnemers uit Amsterdam. De route liep van park naar park, en zo hebben we het Oosterpark, Westerpark, Amstelpark en het Amsterdamse bos gezien. Onderweg hadden we ?gewonden? die we moesten dragen, wat de stukken lopen redelijk zwaar maakte. In de parken hebben we ook nog oefeningen gedaan zoals squats en dippen in de sloot. Omdat het kader echter niet een voorverkenning had gedaan was het erg improviseren en gebeurde er eigenlijk niet erg veel. Dit was jammer, gezien de verwachtingen die er gecre?erd werden.

Goruck Challenge

Conclusie

Uiteindelijk hebben we zo?n 35 kilometer door Amsterdam gelopen en kwamen we rond 07:30 weer aan op het Museumplein. De algemene indruk van het evenement was leuk, maar zeker niet naar verwachting. Doordat alles gebaseerd was op improvisatie was er weinig afwisseling in oefeningen gedurende de nacht. Ook was de trainer alles behalve streng, waardoor er geen druk op de deelnemers stond om de oefening goed uit te voeren. Dit werkte de teambuilding tegen. Ook waren de oefeningen niet erg zwaar en makkelijk vol te houden. Voor het bedrag van $100 hadden wij er zeker meer van verwacht.

Foto’s: Joanna June


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top