MM header

Review Muddy Mates 2014

De eerste editie van Muddy Mates is een feit! Op 19 April gingen mannen, vrouwen, kids en superhelden van start in Spaarnwoude. De obstacle run was aangekondigd als een familie run van 5 km en een kids run van 500 meter. Een tijd lang werd je herinnerd aan het evenement via Facebook door middel van modderige foto’s. Door al deze modderige beloftes, hadden we er van te voren veel zin.

Voor de Run

Snel de auto geparkeerd (vijf euro) en naar het zonovergoten centrum gelopen van het Muddy Mates spektakel. De vrolijke muziek op het centre court werd door iedereen goed ontvangen. Door de F&B standjes, muziek en het podium voelde het een beetje als een mini festival voor sportieve mensen. Na ??n kopje koffie en een paar danspasjes moest het startnummer en shirt worden opgehaald. Ondanks de vele medewerkers achter de balie, duurde het toch redelijk lang. Snel de verloren tijd inhalen in de omkleedruimte, om vervolgens mee te huppelen met de warming-up.

Muddy Mates

Review Muddy Mates zelf

Het motto van Muddy Mates is: Actie, gezelligheid en plezier. Dit was gelukkig ook terug te vinden in de obstacle run zelf. Met verschillende mates liep je door het parcours, gelukkig werd iedereen al snel muddy. Terwijl je door de ?mooie natuur van Spaarnwoude rende moest je natuurlijk enkele obstakels over. De obstakels waren leuk en niet te moeilijk. De leukste dingen die waren toegevoegd aan de obstacle run waren de modder baden! Eenmaal in een modderbad, veranderde de sport vaak in modderworstelen. Naast de modder obstakels, was de grote waterglijbaan ook een leuke toevoeging aan de run.

Muddy Mates

Fans & Finish

Vlak voor de finish, moest je nog ??n keer door slootje zwemmen en door een modderbad kruipen. Hierdoor finish je als een ware modderman, en zoals altijd bij een finish doe je alsof de Nobelprijs voor het hardlopen is binnengehaald. Wat leuk dat je ook zo werd onthaald door de vrijwilligers bij de finish! Met een medaille, complimenten en een fris biertje scoor je bij mij dan veel punten.

Muddy Mates

Feest na de Finish

De aanwezige douches waren prima lauw en goed geregeld. Het omkleden na de douche was een traktatie, door de warme lucht die de tent in werd geblazen in de mannenkleedruimte. Nadat wij de kleedruimte uitgeblazen waren, belandde je in een zonovergoten weiland met vele andere obstacle runners die waren blijven plakken. De sfeer op het centrale plein begeleidde ons naar de bar om nog een lekker drankje te doen.

Muddy Mates

Conclusie & volgende keer….

Muddy Mates heeft de obstacle run van te voren neergezet als een familie en mud run en dit is ook precies wat het was. Iedereen op dit evenement was vrolijk en de sfeer was fantastisch. De run zelf was niet uitdagend maar wel gezellig en goed vies! Voor de volgende Muddy Mates zijn er enkele punten die nog beter kunnen. De kluisjes waren iets te klein voor onze tas, maar wel gratis. Het wachten bij de inschrijfbalie was lang. De modder was een beetje te zanderig, waardoor dit nog lang op het tandvlees en in de oren bleef hangen. ?Gelukkig wogen deze aspecten totaal niet op tegen de algehele beleving van deze goed georganiseerde obstacle run! Zoals te zien is in onderstaande film.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven