Army Urban Run

Review Army Urban Run 2014

Het was de derde keer dat de Army Urban Run (AUR) werd georganiseerd. Deze editie stond in het teken van 200 jaar Koninklijke landmacht. Er deden in totaal ruim 2200 mensen mee. Dat is een verdubbeling van het aantal deelnemers van vorig jaar. Net als de vorige edities vond de run plaats op en rondom het terrein van de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot.

Voor de Run

Bij aankomst op de Kazerne werd je begroet door Landmacht personeel. Er werden folders uitgedeeld aan de deelnemers/toeschouwers met daarin het programma en een plattegrond van de kazerne. Vooral de plattegrond was erg handig voor de toeschouwers, omdat de kazerne ontzettend groot is. Er waren dan ook meer dan genoeg gratis parkeergelegenheden die mooi rond het start & finish gebied lagen.

Army Urban Run

In het start & finish gebied waren alle noodzakelijk voorzieningen ruim aanwezig, zoals kleedruimtes, toiletten en zitgelegenheden. Daarnaast stonden er twee speciale trucks die het verhaal van de Landmacht vertelden. Bij de wedstrijdleiding kregen alle deelnemers een technisch AUR loopshirt. Dit keer geen geklungel met startnummers en bandjes, want de chip die zorgde voor de registratie van de tijd was verwerkt in het loopshirt.

Zowel volwassenen, als kinderen konden mee doen aan de AUR. Voor de kinderen was er een parcours van 5 km. De volwassenen moesten een parcours afleggen van 10 km met 16 hindernissen. Het aantal hindernissen was hiermee toegenomen in vergelijking met de vorige editie.

Review Army Urban Run zelf

Om 11:00 uur klonk het startschot voor de volwassen. In groepen van 50 deelnemers werd er vertrokken. Langs de kant stonden een hoop toeschouwers die middels bewegwijzering naar kijkpunten werden geleid met het beste zicht op de deelnemers en de hindernissen.

De hindernissen hadden allemaal een ‘groen’ tintje. De ‘sloot’ was vervangen voor een tankgracht. ‘Hooibalen’ waren vervangen voor Tropco’s (militaire trekker-opleggercombinaties). In plaats van tijgeren onder netten moest er getijgerd worden onder militaire voertuigen. UIteraard werd de permanente stormbaan op de kazerne ook nog even meegepakt. ‘De muur van Oirschot‘, de hoogste hindernis van de AUR was deze editie ook weer onderdeel van het parcours.

Army Urban Run

Hier moest na een kniediepe sloot steile rotswand worden beklommen. Aan de achterzijde wachtte een snelle afdaling over het asfalt. De kuiten en bovenbenen werden verder op de proef gesteld bij de geniebulten. Deze geniebulten waren in verhouding met de gebruikelijke ?trenches’ niet heel hoog, maar het waren er ontzettend veel achter elkaar. Toen ik tegen de zandheuvel op liep, kreeg ik een d?j? vu. Dit gedeelte van het parcours was ook gebruikt bij New Dawn. Ik zag mijzelf weer burpees en stresspositie doen.

De ondergrond veranderde gedurende heel het parcours van asfalt tot mul zand en van bospad tot grasveld. Het laatste gedeelte van het parcours was vervolgens ontzettend modderig en bevatte wat standaard hindernissen, zoals greppels, banden, balken open containers met water. Eenmaal over de finish gekomen, kreeg je een leuke medaille om je nek gehangen en werd er een flesje water uitgedeeld.

Tweede ronde?

Ik had een poging gedaan om een tweede ronde te lopen, maar halverwege het parcours raakte ik de weg kwijt omdat de linten al weggehaald waren. Met militaire precisie werd namelijk het parcours meteen afgebroken nadat de laatste deelnemer was gepasseerd. Voor mensen die graag een tweede ronde willen doen, was dit erg jammer. Gelukkig kon ik ergens weer op het parcours komen en heb ik alsnog een keer de finish gepasseerd.

Army Urban Run

Het omkleden kon in de kleedkamers en in de sporthal zelf. In de kleedkamers waren zelfs douches beschikbaar. Helaas geen warm water, maar een koude douche is over het algemeen al een luxe. Na het omkleden was het mogelijk om een hapje en een drankje te kopen en even lekker van het zonnetje te genieten op de vele bankjes die waren neergezet.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top