DirtKings

Review DirtKings Achterhoek 2014

Afgelopen zondag stond de obstacle run?DirtKings in Heelweg op het programma. Dit is een relatief klein evenement als je het vergelijkt met de twee grote Nederlandse obstacle runs die we net achter de rug hebben. Toch hoeft hij daarom natuurlijk niet minder goed te zijn. Hier onze review door Kevin.

DirtKings

Voorpret

Na onze auto geparkeerd te hebben, wat vrij makkelijk ging en ook nog eens dichtbij de omkleed-gelegenheid was, gingen we ons startnummer afhalen.?De startnummers kon je ophalen in een overdekte paardenbak, waar je ook je tas kon inleveren. Het omkleden gebeurde aan de overkant in een zaal van de lokale horeca.

Na omgekleed te hebben gingen we de tas inleveren. Hier hadden op zich wat meer vrijwilligers ingezet mogen worden, want je stond hier vrij lang te wachten voor je je tas kon afgeven. Hierdoor waren er deelnemers die zelf het heft in eigen handen nam en over de tafels/boarding hun tas gingen weg zetten. ?Dan is eigenlijk het principe van bewaakte garderobe te niet gedaan.?We hebben daarna maximaal gewacht met naar het startgebied te gaan, deze lag aan de andere kant van de provinciale weg. Omdat het regende zou het vrij koud zijn als je moet wachten in een startvak.

DirtKings

Tegen 14:00 uur kwamen we aan bij het startvak, met als doel om meteen van start te kunnen. Helaas werd de start met ongeveer een kwartier uitgesteld doordat starters moesten wachten om de provinciale weg over te steken. Hierdoor hebben we toch nog moeten wachten, maar gelukkig was het gestopt met regenen!

DirtKings Achterhoek 2014

Met de luide beats van de dj boven de start gingen we van start. De 12 km startte links en de 6 km startte rechts in het startvak. De eerste kilometer liepen we gescheiden van elkaar.? Helaas betrof het een massastart en startten we niet zoals bij de meeste runs gebruikelijk is, in waves.?Bij de start werden we afgeknepen in een zogenaamde trechter om de doorstroom na de start te bevorderen. Helaas werkt dit bij een obstacle run niet zoals bij een marathon en stond je bij het eerste obstakel (tijgeren) al meteen met zijn allen te wachten. Dit gebeurde bij de volgende stukken tijgeren weer.

DirtKings

Na dit plaatselijke rondje over het startterrein liepen we weg de weilanden over en de bossen in.? Het parcours bestond voornamelijk uit bossen, weiland en een crossbaan. Het was jammer dat de crossbaan niet uit los zand bestond. Nu was de moeilijkheidsgraad beperkt tot heuveltjes op en af lopen.?Bijna het hele parcours bestond uit de standaard obstakels zoals autobanden, houten muurtjes, tijgeren, monkeybars en klimmen.

De trenches stonden helaas droog, wat de hele charme van modderige trenches wegneemt. Bij de hindernis Ice Ice Baby waar ijs aanwezig zou moeten zijn was het water ook al opgewarmd en was het ijs ver te zoeken.?Bij de Netclimb was de bovenste dwarsbalk afgebroken, door een te groot aantal deelnemers wat erop klom. Dit is een puntje veiligheid wat absoluut niet mag gebeuren.?Goed was wel dat de EHBO heel snel ter plaatse was en dat de hindernis ter plekke gerepareerd werd. Dit is gelukkig allemaal vrij vlotjes gegaan.

DirtKings

Het parcours bestond net als vorig jaar ook weer uit veel tijgeren. Waar je vorig jaar goede modder had en je absoluut dirty werd, was er dit jaar bezuinigd op water en kwamen de stukken vrij droog te liggen.?De paar brede sloten met goede bagger waren op ??n hand te tellen en daar dook dus menig deelnemer in om toch maar dirty over de finish te komen.

De slide naar beneden aan de finish blijft net als vorig jaar erg leuk. Het blijft heerlijk om lekker hard een zwembad in te glijden.?Het afspoelen was goed geregeld. Eindelijk eens een keer waterslangen waar WEL druk op staat.

De tas ophalen had wat strenger gemogen. Op nummer werd er niet echt gekeken. Je kon gewoon je tas (of een tas) aanwijzen en die kreeg je mee. Niet echt een veilig gevoel aangezien je je waardevolle spullen toch ergens veilig moet kunnen achterlaten.

Conclusie

DirtKingsVoor de beginner is het een leuke run met professionele hindernissen, maar voor de gevorderde obstacle runner zal het een beetje tegengevallen zijn. Alles is een beetje standaard en het is jammer dat men niet heeft door kunnen/willen ontwikkelen na vorig jaar.?Wil je op kunnen boksen tegen de grote jongens als organisatie? dan zal je echt met iets exclusiefs moeten komen. DirtKings heeft dit nagelaten naar mijn mening en ook qua mud is het zelfs minder geworden dan vorig jaar.?De organisatie en accommodatie om de run heen was zoals vorig jaar weer goed geregeld.

Zelf je mening achterlaten? Dat kan in dit bericht:?#RateYourRun DirtKings Achterhoek 2014. Alle feedback is welkom zodat de runs in Nederland steeds beter worden.

Tot zaterdag bij STORMLOOP.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top