Logo Muddy Mates

Muddy Mates. Vreemde eend in bijt?

Daar waar de trend lijkt dat elke run zwaarder wordt, verder gaat en een stoerder imago wil hebben zagen we bij Muddy Mates een totaal andere inslag. We waren benieuwd en hebben de organisatie achter Muddy Mates een aantal vragen voorgelegd.

Wat is Muddy Mates?

Muddy Mates is een serie van mud runs die gericht is op het promoten van een actieve, gezonde en fun lifestyle, met vrienden, familie, partner of collega. Teams lopen over een 5 kilometer off-road parcours met 12 obstakels en een modderpoel bij de finish. De 500 meter Mini Muddy is een apart parcours voor kinderen van 4-11.

Jullie langste afstand is vijf kilometer waar de trend is dat alles steeds langer wordt. Waarom hebben jullie gekozen om te focussen op deze afstand?

Muddy Mates is de perfecte kennismaking met mud runs. De meeste mud runs richten zicht op het overwinnen, de kracht en de afstand. Ons doel is om mensen op een leuke manier te laten gaan bewegen. Toch is het nog steeds wel 5 kilometer. Het zal moeite kosten, maar is zeker te doen voor mensen die niet extreem fit zijn. Het is een mooie afstand om je ten doel te stellen en aan de slag te gaan. Muddy Mates is voor mensen die altijd al een mud run hebben willen doen, maar te terughoudend geweest zijn om in te schrijven. Begrijp ons niet verkeerd, ondanks dat onze afstand 5 kilometer is zullen de obstakels en het parcours nog steeds een uitdaging zijn voor iedereen die zichzelf wil?pushen. Daar zijn we blij mee, maar Muddy Mates gaat niet over het winnen, maar om het meedoen, teamwork en als meest belangrijke FUN!

Muddy Mates Host

Waarom de naam Muddy Mates. Ligt jullie focus op vrienden of is het toch meer een dagje uit voor de familie?

Het idee van lopen met je?Mates spreekt ons erg aan, neem je vrienden, familieleden of collega’s mee en ga! Zelfs al kom je in je eentje, op deze dag zul je?mates?hebben die meedoen en je over het parcours helpen. We richten ons op zowel vrienden als familie. We worden regelmatig benaderd door mensen die het 5 kilometer parcours willen lopen, maar ook hun kinderen mee willen nemen over het 500 meter Mini Muddy parcours. Dit is perfect, de volwassen kunnen plezier hebben, maar de kinderen kunnen ook langskomen om lekker in de modder te spelen.

Wat kunnen we naast de run nog meer verwachten op 19 april?

De dag wordt een feest van activiteiten met sport, live muziek, eten en fun. We proberen de dag neer te zetten als een festival rondom de run. Met Veronica van Hoogdalem hebben we een leuke?host die de mensen de hele dag door zal motiveren. Verder zullen we prijzen hebben voor de mooiste jurk, de beste?mud splash en meer. Onze partner Sugar Factory zal de programmering van de muziek voor haar rekening nemen en we hebben een selectie van?food trucks die smakelijk voedsel aan zullen bieden. We richten ons op een goede atmosfeer rondom het evenement. Bezoekers kunnen gratis langskomen als ze alleen willen komen kijken en van de dag willen genieten. De dag start om 11.30 uur en loopt tot 20.00 uur. We hebben een biertent, food trucks, expo & horeca ruimtes, muziek en entertainment. Oftewel, ??n groot festival.

Inschrijven voor Muddy Mates? Kijk hier voor onze actiecode.

Muddy Mates


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top