Rudi

Kampioen zijn is je karakter en niet de prijs

Afgelopen jaar hebben een aantal van ons met Rudy mogen lopen. Ondanks dat hij ??n arm mist gaat hij geen uitdaging uit de weg en motiveert hij iedereen om dat ook te doen. Hier zijn eerste column.

De meeste mensen gaan door het leven zonder specifiek doel of verlangen. Ze kiezen voor gemak, veiligheid en ze blokkeren zichzelf alsof ze in een soort trance zitten.?Er zijn zoveel momenten in je leven waarin je jezelf blokkeert en er zijn zo veel dromen en mogelijkheden waar men naar toe zou willen, maar het uiteindelijk toch niet doet.?De meeste mensen zeggen dan ook steeds ?ja, maar?.. Het woordje maar zorgt alleen voor angst en excuses. Het is altijd de basis om iets niet te doen. Het is nooit de basis om van je droom werkelijkheid te maken.

Weet je wat de meeste mensen naar mijn mening doen. Ze gaan stilletjes en veilig op hun teentjes vroegtijdig naar zijn of haar graf. Diegene die vrijheid opgeven voor veiligheid, verdienen naar mijn mening beide niet. De meeste mensen houden zichzelf tegen, ze zijn bang om dingen te doen, bang voor de risico, bang om te mislukken. Angst bestaat niet, angst is een keus. Ik zie veel mensen die nee tegen dingen zeggen, waarbij ze niet eens weten waartegen ze nee zeggen.?Ze zeggen, ja maar ik heb het een keer geprobeerd. Ik heb het zelfs meerdere keren geprobeerd. Het is niet voor mij. Het zal nooit lukken. Ze gebruiken het als een excuus om het nooit meer te doen.

Je bent geen mislukking als je een keer faalt, want er is wel degelijk een verschil tussen mislukken en een mislukkeling zijn. Het maakt juist niet uit als iets een keer niet lukt. Kijk nooit naar je tegenvallende resultaten. Doe gewoon wat je kan en geef alles. Wees juist nooit tevreden! Wat!? zal je misschien denken? , inderdaad weest nooit tevreden met jezelf.. Denk altijd dat je meer kan genieten en dat je meer verdient.?Als andere het kunnen, dan kan jij het ook. Laat iedereen maar zien dat het soms niet lukt, laat iedereen maar zien dat je soms kan falen?. Als je maar volhoudt..? Dan is het universum aan jouw kant. Als jij niet werkt aan je droom. Als jij geen beslissing maakt om je leven te leven. Als jij niet beslist om je angsten te bedwingen. Als jij niet beslist om ja te zeggen tegen je leven.

Dan lukt het je nooit.

Rudy de Jonge

Haal alles eruit, want het leven is te kort en te onvoorspelbaar? ?Mensen zeggen altijd, dat ga ik een keer doen. Er is altijd een morgen. Nee er is geen morgen. Nu moet je het doen!?Het is moeilijk om je leven te veranderen. Veel pijn en teleurstelling zal je tegenkomen. Er is altijd iets, waarom je iets niet kan doen, waarom je niet naar het volgende niveau kan gaan. Waarom je niet het ultieme uit jezelf kan halen.. en dat is ook zo.. Dat is je angst die in je gezicht zegt ??ga terug!? Doe het niet!? Maar als je het wel doet, als dat je lukt, dan zal je leven zal nooit meer het zelfde zijn?

Wat is datgene wat tegen mij zegt, ga door! Dat is motivatie. Je hebt altijd iets nodig om jezelf te motiveren. Er zijn zoveel veel mensen die niet succesvol zijn, niet omdat ze geen talent hebben, maar omdat ze niet het juiste karakter hebben. Als je voorzichtig bent zal je nooit op plekken komen waar je karakter je kan brengen. Ik weet zeker dat veel mensen denken of zeggen. Ik heb alles gedaan wat ik kon en ik zie geen resultaat. Ik heb uren, weken, maanden getraind, maar ik zie geen verbetering.

Je moet volhouden en weten waarom je iets wilt bereiken, want dat is belangrijk. Je hebt sporters die zoveel talent hebben, maar niets bereiken omdat ze arrogant zijn.. Ze hebben geen karakter..?Dus wat is jouw motivatie, wat is jouw karakter, wat beweegt jou?

En wat het ook is?.. sport, werken enz .. je moet je manier van denken veranderen? zelfs als je succes hebt, moet je bij jezelf afvragen, waarom ging het goed, wat stuurde je, wat zorgde ervoor dat het lukte, wat was de motivatie, wat was de reden erachter.?Wanneer je zo graag wilt slagen, als dat je wilt ademen moet je aan de mensen denken waarvoor je dit doet. Als je aan hen denkt, dan kan je die extra km lopen. Ik wou dat ik je kon vertellen dat, wanneer je moe ben, je even een pauze kon nemen. Ik wou dat ik je kon vertellen dat het allemaal makkelijk zal gaan, maar dat is niet zo.

Het is tijd om naar jezelf te kijken en een beslissing te nemen. De tijd van wensen is voorbij. Het is tijd om dingen te gaan doen, tijd voor actie. Ik weet wat ik wil en ik ga er achteraan alsof mijn leven ervan af hangt, dus.. Op het punt dat je voelt? genoeg is genoeg. Op het punt dat het erg pijn doet. Op het punt dat je het niet meer aan kan. Op dat punt, gaan er deuren open. Dan gaan er dingen gebeuren.. Dingen waarvan je dacht dat je het niet zou kunnen. Vanaf dat punt ga je anders denken.

Kampioenen worden niet door resultaten geboren, maar worden geboren wanneer ze doorgaan, terwijl niets meer in hun tank hebben. Ze gaan door terwijl er niets meer te behalen valt, wanneer er niets meer is, wanneer ze moe en gefrustreerd zijn. Ze stoppen niet.?Kampioen zijn is je karakter en niet de prijs.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top