Review Harbour Run 2013

Zaterdag 19 oktober was het dan zover, de eerste Harbour Run in het industri?le hart van Nederland te Rotterdam. Na de Urbanathlon van vorige week, die helaas door het zeer natte weer niet de gewenste ?urban? beleving gaf, mochten we vandaag urban gaan doen in de Waalhaven.

Voor de Run

De informatievoorziening vanuit de Harbour Run, die georganiseerd werd door Shivers en WSM Events, was? naar verwachting. Nette site en via Facebook voldoende en tijdige info betreffende de run.?Het parcours en een aantal obstakels waren duidelijk van te voren aangeven, dus geen modder schoenen, zoals de Inov-8 X-Talon 212 maar de urban runners Inov-8 Road Xtreme 178 om de weg en obstakels te bedwingen.

Bij aankomst waren de toegangswegen voor de run deels afgesloten en stonden er voldoende vrijwilligers die de afzettingen bemande. Bewijzering richt parkeergelegenheden (was het omliggende industrieterrein) waren goed en duidelijk aangegeven. Aangezien we in de eerste wave van 10:00 uur starten waren en ook nog voldoende parkeerplaatsen vrij. Weet niet of dit voor latere tijden ook gold maar het was op het eerste gezicht groot genoeg om overal netjes te parkeren.

De start was bij gastheer de Broekman Group en snel te vinden, mede omdat er lekkere beats galmde en er een speaker was die info herhaalde waar je startnummers kon halen, waar er werd gestart, welke tijden, etc. alsmede het publiek en deelnemers enthousiasmeerde.

De startnummers en tijdregistratiebandjes (deze kon je tussen de veters van je schoenen bevestigen) konden beneden in de parkeergelegenheid van de gastheer worden opgehaald. En waren op achternaam gesorteerd. Dit was duidelijk aangegeven. Naast het startnummer kreeg je gelijk je Harbour Run t-shirt. Lekker fel geel dus opvallen was geen probleem. Tevens konden we daar netjes gescheiden (mannen / vrouwen) omkleden. Was prettig omdat het de ochtend toch best fris was en je daar uit de wind je racegear kon aantrekken. Dus niet zoals vorige week bij de Urbanatlon waar we onverholpen in de parkeergarage van Arena (andere deelnemers in de overige parkeergarages) bij de auto en in de wind moesten omkleden, (was toen nat en 8 graden?!)

De start was een paar meter lopen van de omkleedruimtes. Er werd gestart ?in startgroepen om de deelnemers zo veel mogelijk te spreiden en om drukte bij obstakels te voorkomen. Nog steeds gaat hier onze voorkeur naar uit in plaats van een massa start. Fijn was ook dat de toiletgelegenheden (ook netjes gescheiden mannen / vrouwen) precies bij de start was. Kon je nog net voor de start je zenuwplasje doen.

Om 09:30 ging het startvak open. Omdat het startvak lager lag dan de weg, kon het publiek mooi de deelnemers in het startvak zien en toejuichen. Uiteraard kwamen we ook hier weer diverse Dutch Mud Men tegen en mede obstacle-runners die we in voorgaande wedstrijden hadden ontmoet. De beat werd opgevoerd en om 09:45 kregen we een opzwepende warming-up om vervolgens om 10:00 uur het parcours te trotseren.

Harbour Run

De Harbour Run 2013

Het eerste stuk was warmlopen en om de deelnemers te spreiden. Na een recht stuk mochten we gelijk de industri?le toonzetting van de haven proeven. Een paar mooie oranje (houden we als Dutch Mud Men natuurlijk van) metalen obstakels genaamd ?Steel Attack? waar we doorheen moesten. Weer door lopen langs de opgestapelde containers die we het gehele parcours in alle kleuren, soorten en maten hebben gezien. Tja, we lopen natuurlijk niet voor niks in de haven. De route vervolgende verder over het asfalt en een stuk over de spoorrails ?Rockt Railroad?, altijd toch best spannend waar je je voeten neerzet. Hierna weer een loopstuk langs het spoor. Om over de weg te komen was er een trap gemaakt ?Layer stairs?. We werden er keurig op gewezen, door de vrijwilliger van het obstakel, dat de bovenkant glad kon zijn en je dus moest opletten om niet uit te glijden. Toch handig om te weten! Trap was niet heel hoog maar een lekker onderbreking van het lopen.

We vervolgde onze weg en daar waren de klassieke urban obstakels de wit met rode ?Barrier Loadingdock? . Het asfalt werd verruild voor gras waar we mochten tijgeren ?Below Deck? onder bouwhekken die met zwart doek waren bespannen. Niet heel laag maar omdat het bouwhekken waren, ben je toch voorzichtig met de ijzeren uitsteeksels. Yes, hebben we toch een beetje modder gevoeld en onze Under Armour tight voorzien van grasvlekken. Aaahhh weer container gebied waar een van de grotere obstakels klaar stond ?Climbing The Ropes.? Twee zeecontainers waar je via een net op moest klimmen en via een net naar de volgende container kon komen om er weer via het net af te klimmen. Met name het net tussen de containers was even spannend omdat de net-gaten niet heel klein waren en als je met meerderen op het net zat, het net zakte en behoorlijk bewoog. Na wat mede deelnemers een hand te hebben toegereikt (ondanks dat er een tijdregistratie is, opteren we toch altijd voor het team gevoel. Dus help je mededeelnemers!) om uit het net te komen gingen we weer verder.

We mochten door wat loodsen heen en daar hadden we de ?The Black Box? een loods waar stroboscopen waren neergezet, er rookmachines waren en een naargeestige muziek klonk. Geinig?. en je moest op je hoofd passen omdat de loods deur voor 2/3 was gesloten. We liepen door en daar hadden we nog een groot obstakel, de ?Container Wall? opgestapelde hooibalen (ja ja in het havengebied) voor opgestapelde containers. De afsprongen waren hoger dan bij ander obstacle-runs, dus een onverwachte (positieve) verrassing.

Harbour Run

We waren nu ongeveer op de helft en het parcours vervolgende zich verder over een gedeelte wat we eerder hadden gelopen. Dus weer tijgeren en de trappen over de weg. Het parcours verliep verder op een ander gedeelte van de haven. Hier kwamen we een evenwicht hindernis ?Balance Bridge? tegen. Toch weer concentreren en je evenwicht bewaren. Erg motiverend was de drumband die er stond. Gezellig, onze dank! Jammer van de deelnemers die er gewoon langs lopen.

Obstakels moeten worden getrotseerd, hoe klein of simpel ze ook lijken!

?The Perfect Storm? was ons bekend door de voorafgaande info, maar geen idee wat we erbij moesten voorstellen. Dus aangekomen bij dit obstakel moesten we door een container die donker was, blowers er wind in blies en wat rook om je gezichtsveld te ontnemen. Miste alleen het natte onderdeel van een storm, maar dat hadden we vorige week voldoende gehad. Hierna was de drink post en werden er bananen uitgedeeld. Keurig verzorgd.

Na deze hydration en wat koolhydraten kwam het volgende obstakel. De hoge houten balken. Lekker een van de laatste obstakels en goed voor de armspieren. Totaal 6 stuks en goed om je uit je loop ritme te halen. We liepen verder richting start finish gebied. De volgende obstakel waren de vrachtwagen opleggers ?Convoi Exceptionnel?. Je moest hier onderdoor maar als toch een beetje recalcitrante obstacle-runners gingen wij er over heen. We begrepen wel waarom je er onderdoor moest omdat de opleggers niet allemaal een platte boven kant hadden en dus als mogelijk gevaarlijk konden worden bestempelt. Niettemin een leuk obstakel.

De finish is in zicht en we hoorde de muziek en publiek al juichen voor de deelnemers. Voordat we mochten finish moesten we nog wel even de banden ?Tyre Storage? mee pakken. En ja, we hebben dat weer letterlijk genomen en een band meegenomen naar de finish. Excuses naar de vrijwilliger die wilde dat we de band lieten liggen. Is toch een soort ritueel en goed voor de foto?s. Nog enkele ?Cable Wheels? en vervolgens door luid klappend en juichend publiek de ?blauwe cheering zone? over de finish heen gekomen (dus met band).

 

Verbeterpunten

5,- euro voor bag drop kan in onze beleving echt niet. Het start / finish gebied leende zich uitstekend om een ?gratis? bag drop gebied te voorzien. Hierdoor gingen mensen toch terug naar hun auto om de tas op te bergen. Harbour RunDaarnaast komen mensen met het openbaarvervoer en kunnen hun tas niet zomaar ergens (onbewaakt) neerleggen.

 

Conclusie

Leuke run en een mooie introductie voor (urban)obstacle-running. Parcours was goed opgezet en duidelijk. Om de haven op zo?n manier te mogen zien was echt een voorrecht. Ook leuk was het feit dat het parcours in een soort lus liep. Je kwam dus steeds deelnemers tegen op verschillende plekken in het parcours. Zodoende konden we iedereen zelf toejuichen en/of nog motiveren tijdens de run.

Start / finish gebied was overzichtelijk voor de deelnemers en voor het publiek een mooie plek om de deelnemers te zien starten als te zien finishen.

De vele vrijwilligers dank voor jullie support en (vele)aanwezigheid. Uiteraard ook de sponsoren, anders was er helemaal geen run. Tevens waren er vele camera punten die leuke foto?s en video?s zullen opleveren. Is toch altijd super om maandag aan je collega?s te laten zien welke prestatie je hebt geleverd, anders dan je standaard zaterdag boodschappen. De obstakels mogen altijd vetter en zwaarder maar voor deze eerste keer paste ze goed in het plaatje. Wellicht wel een toevoeging voor een obstakels waar je iets moet meenemen zoals een zandzak, balk, boomstam of monkey bars doen het ook altijd goed.

Foto’s, video’s en uitslagen vind je hier.

We vernemen graag wanneer de volgende editie is?en doen op voorhand weer mee??12 Oktober 2014 mogen we weer! ?(earlybird korting?.?)

Uiteraard liepen er meer mensen van Team Dutch Mud Men. Alexander heeft ook een mooie review geschreven welke je hier kunt downloaden.

Hieronder een mooi videoverslag van Team Outdoor Valley.

De foto’s komen van Harbour Run.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top