Fit genoeg voor een obstacle run?

Enthousiast als we zijn vertellen we iedereen over obstacle running en moedigen we mensen aan om mee te gaan doen. We krijgen dan vaak de reactie van mensen dat ze denken dat ze niet fit genoeg zijn. Als je naar bepaalde filmpjes (zoals deze?van Spartan Race) kijkt denk je misschien inderdaad dat je een afgetrainde superheld moet zijn om mee te kunnen doen. Toch is dat niet zo. Afgezien van een enkele race die draait om de prestatie gaat het er toch vooral om dat het een overwinning op jezelf is, zowel fysiek als ookwel mentaal. Zoals regel 1 bij Tough Mudder; “It’s not a race, it’s a challenge.”

Nou hebben we al genoeg mensen gezien waarvan je in eerste instantie denkt dat het inderdaad moeilijk voor ze gaat worden om de run te volbrengen, maar met wilskracht kan iedereen een obstacle run volbrengen. Zoals ze bij Mud Masters al aangaven moet het geen spierballenfestijn worden, maar voor iedereen te doen zijn.

Fit genoeg

Zij zijn fit genoeg!

Wij denken dat IEDEREEN een obstacle run kan doen. Geloof je ons niet? Als deze mensen het kunnen, dan kun jij het toch ook??Deze man van 72 deed de Strong Viking Obstacle Run. Deze man en deze vrouw finishten de Tough Mudder. En?Grandpa van 69 deed de Spartan Race. Ook als je wat zwaarder bent kun je hem gewoon finishen bewijzen dit meisje, deze man en deze jongen. Ook mensen met een handicap zien we regelmatig meedoen aan een obstacle run. Zo zullen we tijdens de aankomende Mud Masters weer deelnemers van Wounded Warriors zien. Verder zijn er nog de inspirerende verhalen van mensen die een race onder zware fysieke omstandigheden finishen, zoals Amanda en Todd?(een veteraan met ??n arm en geen benen)?van het bekende Team X-T.R.E.M.E. Als je op internet rond gaat zoeken kom je nog genoeg inspirerende verhalen tegen van mensen die het gewoon doen, ondanks de obstakels in hun leven. Lees maar eens de?Most Respect van Tough Mudder of de?Spartan Stories van Spartan Race. Oh ja, ook heel veel respect voor dit blinde kind dat gewoon een Spartan Race doet.

Het bekendste verhaal is misschien wel dat van Chris Davis. Hij woog meer dan 300 kilo en ontdekte Spartan Race. Toen hij 180 kilo was is hij Spartan Races gaan doen. In het Chris Davis Project kun je er alles over vinden.

Dus twijfel je nog? Zet je twijfel aan de kant en?schrijf je nu in?voor een obstacle run!

Vergeet ons niet te volgen op?Facebook?voor al het laatste nieuws over obstacle running!

Zo doe je de monkey bars met ??n arm.
De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top