viking

Review: Strong Viking Obstacle Run 2013

Zaterdag 8 juni het was zover. De Strong Viking Run te Wijchen. Organisatie heeft 8 maanden voorbereid op wat een top dag zou worden. Een maand na ons gesprek met Jan (organisator) en Koen (parcours manager) waren we heel benieuwd of de ambities waargemaakt konden worden.

We moesten vroeg opstaan omdat we meededen in het start vak ?LOKI? om 10.20 uur. Wat voor ons wel een toepasselijke naam is aangezien hij, in de Noorse mythologie, de god van het vuur is en een onruststoker was.
Wijchen ligt voor ons westerlingen niet naast de deur dus we zaten 07.30 uur in de auto. Dutch Mud Men Dirk was nog in Afrika voor zijn ultraloop van 87 km (respect!) en welverdiende vakantie. Hierop mede Dutch Mud Men Donny (met originele Viking baard!) opgehaald en volgas naar Wijchen.

Aangekomen in Wijchen direct de borden parkeren Strong Viking Run, we konden het niet missen. Keurig door de verkeersregelaren naar de parkeerplaat begeleid en we stonden vrij dichtbij de start.

971094_466351876786877_39662459_n

Aangekomen werden we verwelkomt met een mooie spandoek ?Welcome Strong Vikings? hier kon je gelijk je nummer ophalen. De startnummers lagen op volgorde van achternaam. Startnummers waren voorzien van 3 bandjes, ??n voor je tas, ??n voor linker pols ?pils? en ??n voor rechterpols ?shirt? wij zeggen goed geregeld!.

We vervolgde ons verder op het evenementen terrein. Prachtig weer, het water lag er nog vredig bij en je zag al duidelijk de contouren van het strand stuk waar tevens de start en finish zich bevonden. Mooie en grote obstakels, we waren gelijk onder de indruk. Na een korte impressie op naar de kleedtent waar je tevens je tas kon achter laten. De kleedruimtes waren voor mannen en vrouwen gescheiden en voorzien van bankje en een vuilcontainer om (achteraf) je vuilnis in te deponeren. Omgekleed, tas voorzien van bandjes en ingeleverd bij de tassen bewaking. Allemaal zeer netjes. Op naar de start!

Aangekomen bij de start, tevens de finish (was bovenop de start) wat een erg leuk idee is, opzwepende muziek, presentator voor de begeleiding en motiverende fitness dame die ons van een warming-up voorzag. Rechts van de start stond in het water lonkend de ?VIKING JUMP?. Kon niet wachten om daar af te springen.

START! Lopende onder de finish door direct een klim obstakel om mee te beginnen, vervolgens het bos in lopend over hout sprokkels. Nieuw uitdaging en je moest goed opletten waar je liep omdat het pad niet al te breed was en de deelnemers nog dicht op elkaar liepen. Hier en daar wat oversteek- en banden obstakels en springen over/door enkele slootjes. En een ploeter toch van ruim 100 meter door een sompige sloot. Vervolgens een loop gedeelte om de deelnemers te verspreiden.


Al lopend vanuit het bos de pittoreske weilanden in, op naar de hooibalen en kruipnetten om vervolgens verder door de weilanden en bos onze weg te vervolgen. Mooi touw klim obstakels die begeleid werd door een ?Brul- Sergeant? die je motiveerde om in de touwen te klimmen en als je dat niet redden je dwong om 30 push-ups te doen. Toch jammer dat er dan weer enkele deelnemers zijn die gewoon doorlopen. Lekker de armen gebuikt vervolgde we onze weg naar (eindelijk!) een modder obstakel, we zijn niet voor niets de Dutch Mud Men!?. Kruipend onder een net welke was voorzien van stroomdraadjes. Dus plat blijven en modder happen. Hier stond ons maatje Toine van obstacle adventure weer mooie plaatjes te schieten met zijn telelens. Hierna liepen we door naar het strand waar zich het start/finish gebied bevond. Enthousiast publiek stond aan de kant, deelnemers van een volgende wave stond klaar om van start te gaan, opzwepende beats en we werden opgewacht door een paar potige Vikingen die ons letterlijke lieten voelen dat we pas op de helft van het parcours zaten. Hulde aan deze mannen die in de brandende zon toch ieder deelnemer een paar beuken moest verkopen.

1001454_466369176785147_1296845567_nEerste helft zat er op en mede Dutch Mud Men Donny had het zwaar. Hij had nog nooit verder gelopen als 12km en we waren, achteraf, toch te voortvarend van start gegaan. Hierop ons tempo iets laten zakken. We vervolgde verder naar de ?SIZZLER? altijd leuk om mensen terughoudend te zien en twijfelen over dit obstakel. Opvallend was dat de meeste deelnemers voor de ontwijk strategie gingen, dus voorzichtig tussen de stroomdraadjes door lopen en niet vol er door heen. Had wellicht te maken met het feit dat er middenin een balk zat waar je over heen moest. We waren al onder spanning van het evenement dus vol er door heen gegaan en niks voorzicht.

De schokken te boven en weer verder. Het parcours vervolgde zicht langs het meer over verharde paden om vervolgens weer het bos in te gaan op naar het ski gebeid. Hier kwamen we de jongens van de Breakout Run tegen die ervaring kwamen op doen. Een klim obstakel en een paar flinke beklimmingen later, kwamen we aan bij een borstelbaan waar sleetjes klaar lagen om naar beneden te glijden. Leuke break in het parcours. Vervolgens de skibaan op en neer rennen en verder lopen. Verderop lagen de zand zakken klaar om in de nek te worden meer genomen. Een kort stukje maar toch altijd lekker voor de bovenbenen en de kuiten, met namen net nadat je de ski klim stukken had gehad. We vervolgend onze koers om het ski gebied heen. Hier waren we nog even verkeerd gelopen. Achteraf vernamen wij dat er een stuk lint miste in het bos. Overigens was het parcours zeer duidelijk afgezet. Na deze korte omweg vervolgde we de weg door smalle bospaden waar je goed moest opletten voor je enkels. Mooi touw obstakel getrotseerd en weer meters maken. Bospaden langs het meer en vervolgens het water in om een stuk te zwemmen. Toch altijd lastiger dan je denkt met kleding aan en je 15km in je benen hebt zitten. Water was niet heel koud maar toch koud genoeg om af en toe te voelen dat je spiertjes wel wat trek neigingen hadden.

941554_466474920107906_913538792_n

Lekker nat en schoon liepen we verder langs het meer over de bospaden. Nog een groot klim obstakel en op naar het einde. Weer op het strand aangekomen was daar het obstakel ?ICEBALLS? alleen door het warme weer was het ijs gesmolten. Deed niet af aan het obstakel want door een bak met koud water om vervolgens in de bak nog over balken heen klimmen is voor de kuitjes toch een kleine aanslag van kramp neigingen. Uit de ijsbak was daar h?t obstakel van de dag de ?VIKING JUMP?. Maar eerst er heen zwemmen, er op geklommen, genoten van het uitzicht op de finish en 4,5 meter naar beneden gesproken. Ik zeg nog zo, geen bommetje!


Na de finish op de foto met de promotie dames, shirt in ontvangst nemen en af pilsen in de WALHALLA tent. Wat kan het leven toch mooi zijn.
Zwemmend naar de kant mochten we nog onder een bruggetje (hierover liepen de deelnemers van latere startvakken) door kruipen om direct daarna de finish te beklimmen. Bovenop de finish, armen in de lucht en juichen, we hebben het GEHAALD!

Hulde aan de organisatie die de ambities meer dan waar heeft gemaakt. Hulde aan de vrijwilligers en het publiek die naar onze beleving ook een super dag moeten hebben gehad. Hulde aan mede Dutch Mud Men Donny, die is blijven gaan en onze Belgische vriend Eric, die ondanks een spierscheur toch liep.

Dan als laatste het weer??PRACHTIG, dank Thor!

Op naar de volgende!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top