60 minutes sports

Mooie video over obstacle runs in het buitenland

Vandaag kwamen we onderstaande video van 60 minutes sports op Showtime tegen. De video gaat over het feit dat obstacle running met anderhalf miljoen deelnemers een hard groeiende sport is en probeert te achterhalen wat de redenen zijn dat mensen zich hier voor opgeven. Naast deelnemers komen ook?de oprichters van de Spartan Race ruimschoots aan het woord. Ze laten ook wat mooie obstakels zien van de runs. Onder andere het speerwerpen en de reallife gladiatoren welke in elke Spartan Race zit. Ook komt Hobie Call aan het woord, de Usain Bolt van obstacle running. Verder zijn er korte gesprekken met de oprichter van Tough Mudder waarbij wat cijfers genoemd worden;??Bij Tough Mudder werken 140 mensen, ze maken 70 miljoen dollar omzet en zitten op zo’n 750.000 deelnemers wereldwijd. Behoorlijk indrukwekkend. Verder zien we?de “bedenker” van obstacle running, Mister Mouse van Tough Guy. Hij organiseert al 25 jaar jaarlijks een wedstrijd van 8 mijl op zijn eigen landgoed welke toch wel gezien wordt als een van de allerzwaarste obstacle runs. Wat benadrukt wordt is dat het bij deze race niet alleen het fysieke uithoudingsvermogen telt, maar ook het mentale. Ze spelen in op de angsten van de deelnemers; hoogte, vuur, kleine ruimtes, onder water gaan en ijs. Het item sluit af met video van The Death Race.?Wil je overigens weten welk obstakel je krijgt als je bij Tough Guy uit de medische tent komt na onderkoeling? Dan moet je zelf maar even naar onderstaande video kijken.De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top