Obstacle run schoenen

Schoenen! Misschien zijn goede obstacle run schoenen wel het belangrijkste onderdeel van je outfit. We schrijven er vaak over en hebben er al veel getest. Er zijn veel merken die speciale schoenen maken. Op deze pagina gaan we in op de diverse merken en waar je op moet letten.

Populaire merken

Merken obstacle run schoenen Populaire merken zijn Inov-8, Altra, VJ Sport en Salomon. Daarnaast zijn er steeds meer fabrikanten van hardloopschoenen die ook een speciale mud run schoen of trailrunschoen maken. Zo maakt Craft tegenwoordig speciale schoenen in samenwerking met Spartan Race.

Overeenkomsten en verschillen met hardloopschoen

Het kiezen van een goede obstacle run schoen lijkt op het kiezen van een goede hardloopschoen met een paar afwijkingen. Het is in principe een aangepaste hardloopschoen. De belangrijkste verschillen zijn dat deze schoenen noppen hebben voor grip, dat ze veel steviger moeten zijn aan de bovenkant en dat er niet te veel vuil en water in moet komen. En komt het er in, dan moet het er ook snel weer uit kunnen. Verder zijn de meeste schoenen neutraal omdat je op een ongelijk terrein loopt.

Welke obstacle run schoenen moet ik kiezen

Er zijn een aantal belangrijke afwegingen te maken. Maat, breedte, pasvorm en demping zijn net zo belangrijk als bij een normale hardloopschoen. Waar je extra op kunt letten is de ondergrond van je evenement.

Type ondergrond

Ga je midden in de zomer een vlakke run doen met veel harde paden? Kies dan een trailrunschoen met een paar milimeter noppen. Ga je ergens een modderige mud run doen met sloten en heeft het heel de week geregend? Ga dan voor schoenen met heel veel grip zoals de Inov-8 X-Talon of Mudclaw serie.

Training of wedstrijd

Verder is het belangrijk waar je de schoenen voor wilt gebruiken. Er zijn speciale wedstrijdschoenen zoals de Inov-8 X-Talon G 210. Superlicht, het water gaat er snel uit, hij heeft megaveel grip en heeft en snelle pasvorm. Nadeel is dat daardoor de bovenkant wel wat kwetsbaar is. Ga je bijvoorbeeld twee keer per week training op een survivalbaan of obstacle run baan? Dan is het beter om een wat meer stevig model te nemen. Zoals een VJ Sport met kevlar in de mesh.

Waterafvoer

Je zult, zeker in de zomer, veel hindernissen met water tegenkomen. Of anders loopje wel door diepe sloten heen. Je sokken en schoenen gaan sowieso drijfnat worden. Draag dus geen goretex of waterdichte schoenen. Die lopen vol en worden niet meer droog. Het is fijn als het water er snel uit gaat. Veel obstacle run schoenen hebben hier een oplossing voor doordat ze gaatjes hebben waar het water uit kan of mesh die water snel doorlaat.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

1 gedachte over “Obstacle run schoenen”

  1. Pingback: De juiste kleding voor Strong Viking - Obstakels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?