Soorten runs

Obstacle runs zijn er in vele soorten en maten. Hieronder een overzicht van de verschillen tussen de diverse runs. Op onze kalender kun je per run zien wat voor type run het is. Hier vind je elke mud run, urban run en fun run in Nederland, Belgi? en Luxemburg.

Mud Runs

mud run

Een?mud run is misschien wel het meest bekende voorbeeld van een obstacle run. De foto’s bij dit soort evenementen doen het altijd goed en zien we ook veelvuldig op Facebook verschijnen. Bij een mud run gaat het parcours vaak door een stuk natuur, park of crossbaan waar veel zand en water aanwezig. Obstakels die je vaak tegenkomt zijn tijgeren door de modder, door het water lopen, trenches, monkeybars en muurtjes waar je overheen moet.

Urban Runs

urban run

In tegenstelling tot een mud run gaat een?urban run door stedelijk gebied. De obstakels die je tegenkomt zijn ook vooral obstakels die je in een stedelijke omgeving tegenkomt. Denk aan auto’s, trappen, autobanden en skatebanen. ?Een urban run lijkt meer op hardlopen door de stad met een aantal obstakels dan op een mud run. Je zult er ook niet snel heel vies van worden.

Fun Runs

The Color Run

Naast Mud en Urban zijn er ook nog fun runs. De naam zegt het al, hier gaat het nog meer om fun. Of het nou met kleur (color runs), verlichting (electric runs) of andere manieren is, de fun staat voorop. Deze runs zijn in eerste instantie gericht op plezier hebben. Vaak zijn de afstanden ook wat korter of hebben ze een speciaal thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven