YU MAN RACE

Organisator

YU MAN RACE
Email
info@yumanrace.com

Locatie

Hellendoorn (Overijssel)
Sportlaan, 7443 RA Nijverdal, Nederland
Soorten runs
rick300x250

Datum

zondag 28 augustus 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

YU MAN RACE Obstacle Run Nederland 2022

De evenementen van de YU MAN RACE (voorheen StrongmanRun) vinden dit jaar plaats in het laatste weekend van augustus: zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Dat maakte de organisatie vrijdagmiddag aan haar deelnemers bekend. De events stonden eerder gepland op 3 en 4 september.

Nu de meeste coronamaatregelen in snel tempo vervallen, kan de YU MAN RACE zich weer met vol vertrouwen gaan richten op het organiseren van de obstacle run in de gemeente Hellendoorn. Organisator Bas Wispels kijkt uit naar de ‘eerste’ editie van de YU MAN RACE. Hij vertelt: “Begin 2020 hebben we onze naam veranderd om een nieuwe koers te varen. We kunnen niet wachten om deelnemers te laten strijden tegen de elementen aarde, water, lucht en vuur. Daarnaast zullen de deelnemers dit jaar nieuwe obstakels moeten overwinnen op het vertrouwde parcours in de bossen van Hellendoorn.”

De eerder gecommuniceerde data zijn de afgelopen weken diverse malen tegen het licht gehouden. Deelnemers hebben vrijdag een persoonlijk bericht ontvangen waarin het definitieve weekend staat vermeld. Veel (sport)evenementen zijn vanwege corona verplaatst naar september 2022. Daarnaast zou de obstacle run op de oorspronkelijke data samenvallen met de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Het dilemma ‘YU MAN RACE’ of ‘Max Verstappen’ blijft iedereen nu bespaard.

Kortom, een lastige beslissing, die de organisatie naar eigen zeggen niet lichtzinnig heeft genomen. “Na goed overleg met de gemeente en betrokken partijen hebben we de conclusie getrokken dat verschuiven de beste optie is.”

De YU MAN RACE als afsluiter van de vakantie
Wispels is van mening dat de nieuwe datum ten goede komt aan het evenement en noemt het een spectaculaire afsluiter van de zomervakantie.

Nieuwe onderdelen zijn de KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON op zaterdag 27 augustus. De HALF MARATHON is een wedstrijd zónder obstakels en gaat vooral over uitdagende single tracks. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor ervaren hardlopers die niet van obstakels houden. Op zondag 28 augustus staan de reguliere afstanden van de YU MAN RACE op het programma. De 5, 10, 15 en 21 kilometer. Daarbij is 5 kilometer vergelijkbaar met de vroegere StrongSisterRun en zal de 21 kilometer obstacle run zwaarder zijn dan ooit.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?