war race battle of the bulges

Organisator

War Race
Email
info@war-race.com
Website
https://www.war-race.com/nl

Locatie

Bastogne
Bastogne
Soorten runs
rick300x250

Datum

zaterdag - zondag 14 - 15 januari 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

War Race – Battle of the Bulges 2023

War-Race is oorspronkelijk ontstaan in de dichte bossen van Bastogne. Doe mee aan Battle of the Bulges of de Slag om de Ardennen.

War Race

Een unieke Obstakel koers op een missie om het ultieme sportieve en culturele evenement te worden dat je uit je comfortzone haalt en de slagen van de eerste en tweede wereldoorlog herdenkt. Onze missie is ook om 2% van onze inkomsten te doneren, het symbool van vrede te zijn en te streven naar het minimaliseren van onze ecologische impact. RACE TO HONOR!

Slag om de Ardennen, (16 december 1944-25 januari 1945), het laatste grote Duitse offensief aan het Westelijk Front tijdens de Tweede Wereldoorlog – een mislukte poging om de geallieerden terug te dringen uit Duits thuisgebied. De naam Battle of the Bulge is ontleend aan Winston Churchill’s optimistische beschrijving in mei 1940 van de weerstand die hij ten onrechte veronderstelde tegen de doorbraak van de Duitsers in dat gebied vlak voor de Brits-Franse ineenstorting; de Duitsers waren in feite overweldigend succesvol. De “uitstulping” verwijst naar de wig die de Duitsers in de geallieerde linies dreven.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?