WarRace Logo

Organisator

War Race
Email
info@war-race.com
Website
https://www.war-race.com/nl

Locatie

Arnhem, Gelderland, Nederland
Arnhem, Nederland

Datum

zondag 25 september 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

War Race – Battle of Arnhem 2022

De Slag om Arnhem was een grote slag in de Tweede Wereldoorlog bij de voorhoede van de geallieerde operatie Market Garden. Het werd gevochten in en rond de Nederlandse steden Arnhem, Oosterbeek, Wolfheze, Driel en het omliggende platteland van 17-26 september 1944.

Operatie Market Garden was een van de stoutmoedigste plannen van de Tweede Wereldoorlog. Dertigduizend Britse, Amerikaanse en Poolse luchtlandingstroepen zouden achter de vijandelijke linies worden gevlogen om de acht bruggen te veroveren die het netwerk van kanalen en rivieren aan de Nederlands-Duitse grens overspannen. Tegelijkertijd zouden Britse tanks en infanterie een smalle weg omhoog duwen die van de geallieerde frontlinie naar deze belangrijke bruggen leidt. Ze zouden de luchtlandingstroepen ontlasten en vervolgens de intacte bruggen oversteken.

Ongeveer 10.000 para’s landden bij Arnhem. Maar hun landingszones bevonden zich op 11 kilometer van de brug bij Arnhem. Slechts één bataljon bereikte het doel, terwijl de overgebleven soldaten bij Oosterbeek naar het westen teruggeduwd werden. De licht bewapende luchtlandingstroepen hadden weinig zware wapens om tanks te weerstaan.

Hoewel de andere eenheden de bruggen van Eindhoven en Nijmegen veroverden, konden ze de verste brug bij Arnhem niet bereiken. De operatie leidde echter tot de bevrijding van een groot deel van Nederland in een tijd waarin veel Nederlanders dicht bij de hongerdood waren.

Informatie War Race

  • Datum War Race: 25 september
  • Adres / locatie War Race: Arnhem
  • Kortingscode War Race: –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?