Strong Viking

Datum

zaterdag 16 oktober 2021 - zondag 17 oktober 2021

Tijd

All Day

Strong Viking Brother Edition Amsterdam 2021

Je leest het goed, de Strong Viking zeilen zijn gehesen & de vloot is weer op zee! Onderweg om aan te meren in Spaarnwoude, Amsterdam! Na een noodgedwongen pauze zijn we weer volledig opgeladen om ten strijde te gaan! Roep jouw Viking vrienden/broeders op en verspreid het woord: STRONG VIKING(S), WE ARE BACK!

Op 10 en 11 oktober 2020 is het weer zover. Dan klinkt officieel de hoorn weer voor de start van de Strong Viking Brother Edition! Na een ‘zomerslaap’ van zes maanden zijn wij gebrand om weer van start te mogen gaan met de eerste en direct laatste Strong Viking Edition van 2020 na de Corona-lock down. Hoe toepasselijk is dan het vlammende en verbroederende concept van de Brother Edition!

Samenkomen met duizenden Viking vrienden, gezamenlijk afzien en uiteindelijk samen (op 1,5 meter afstand) proosten op jullie prestatie! Natuurlijk worden de veiligheidsmaatregelen van de overheid in acht gehouden en hebben we aanpassingen gemaakt waardoor we de 1,5 meter regeling te allen tijde kunnen waarborgen. Het speciale Corona-protocol is ingediend en de gemeente was direct enthousiast!

Hoe loopt het proces?

Het Corona-protocol is inmiddels in detail uitgewerkt door onze event managers en ingediend bij de gemeente. De gemeente was direct enthousiast over de uitwerking en gaat dit plan nu onder de loep nemen met alle verschillende disciplines zoals politie, brandweer, GHOR, GGD etc. Uit dit overleg kunnen nog eventuele vragen komen aan Strong Viking, waarna de laatste aanpassingen in het plan worden gezet, dat vervolgens weer terug naar de gemeente wordt gestuurd.

Wat kun je verwachten?

Start- & finishgebied

Een zeer ruim Start Finish gebied op een andere locatie op het terrein geeft ons de mogelijkheid om de 1,5m regel te kunnen waarborgen. Gezien we deze regel bij alles in acht moeten nemen, is ook de startprocedure aangepast. Er zal niet worden gestart met 2 startgroepen van 300 man per vak zoals je van ons gewend bent, maar met 16 vakken naast elkaar waar iedereen 1,5 meter uit elkaar staat. Deelnemers zullen in een grote rij worden geplaatst zodat zij snel over de start kunnen gaan, met de 1,5m regel in achtgenomen. Vanzelfsprekend staan Cynthia & Henry jullie op te wachten voor de bekende Strong Viking warming-up!

Parcours

Er worden verschillende desinfectiepunten op het terrein en het parcours geplaatst. Daarnaast hebben we een aantal aanpassingen in hindernissen gemaakt, waardoor contact met anderen zoveel mogelijk wordt gemeden. De verzorgingsposten worden extra breed en lang opgezet, waardoor ook hier geen samenscholing plaatsvindt en iedereen afstand kan bewaren. Op het parcours vind je helaas geen water- en modderhindernissen. De reden hiervoor is dat dit een mogelijke bron van besmetting is. Tevens werkt dit vertragend op het parcours, waardoor het een risico vormt voor het in contact komen met anderen. Dit risico willen we t.a.t. voorkomen! Tot slot worden deelnemers hierdoor minder tot niet vies en vragen we de deelnemers zich bij de auto om te kleden. Een douche- en omkleed gelegenheid mogen we tijdens deze editie, na overleg met de verschillende instanties, helaas niet faciliteren.

Natuurlijk ontvangen jullie bij het finishen van deze editie weer het unieke Strong Viking finisher shirt, biertje en beleving bij de finish! De finishfoto wordt echter voorafgaand aan de run al gemaakt, dit om wachtrijen na de Walhalla Steps te voorkomen en een goede doorstroom richting de uitgang van het parcours te kunnen faciliteren! De actiefoto’s en video’s onderweg zijn vanzelfsprekend wél gewoon aanwezig, dus die nieuwe profielfoto kun je alvast gaan inplannen! Kortom: Alle ingrediënten voor de unieke Strong Viking Brother Edition 2020, met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften!

Faciliteiten

Zoals beschreven mogen we deze editie helaas geen douche- en omkleedmogelijkheden aanbieden, maar is er wél een bewaakte garderobetent aanwezig met extra ingangen, waarin gewerkt wordt met eenrichtingsverkeer. Hier kun je eventueel je tas met vest inleveren, de rest van de kleding kan in de auto achtergelaten worden. Ook zal er een zeer ruim horecaplein opgezet worden waar de zit mogelijkheden een ruime afstand hebben van elkaar. Men kan zelf eten of drinken halen en dit nuttigen op dit plein, zodat je tóch naderhand nog kan genieten van die dik verdiende Viking Burger!

Heb jij nog vragen over het Corona-protocol en/of andere zaken? Laat het ons weten en we beantwoorden vanzelfsprekend jouw vraag! Zien we jou en je vrienden in Oktober?
De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een antwoord

Scroll naar top