Groene Woud Lentetrail

Locatie

Oirschot (Noord-Brabant)
Oirschot, Noord-Brabant, Nederland
Soorten runs
rick300x250

Datum

zondag 10 maart 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Provincie

Noord-Brabant

Groene Woud Lentetrail 2024

De Groene Woud Lentetrail is geen wedstrijd, maar recreatief hardlopen of wandelen door De Mortelen, een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Keuze uit drie afstanden. Je kunt in groepen lopen of individueel. De routes zijn met pijlen aangegeven. Waterposten langs de route en bij de finish.

Afstanden Groene Woud Lentetrail

Je kunt bij de Groene Woud Lentetrail meedoen aan de volgende afstanden:

  • Kilometer
  • 15 Kilometer
  • 21 Kilometer

Details van deze trail

  • Groene Woud Lentetrail
  • Datum: 10 maart 2024
  • Locatie: Oirschot, Noord-Brabant
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Groene Woud Lentetrail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Mortelen

Het natuurgebied De Mortelen, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is een betoverend stukje natuur dat zich kenmerkt door een rijke variatie aan landschappen. Dit gebied, onderdeel van het Groene Woud, bestaat uit een mozaïek van kleine bosjes, bloemrijke graslanden, akkers en karakteristieke houtwallen. Deze houtwallen zijn bijzonder omdat ze als natuurlijke afscheidingen tussen de verschillende landbouwpercelen dienen en tevens een thuis bieden aan diverse planten en dieren.

De Mortelen is een belangrijke habitat voor veel vogelsoorten, waaronder de zeldzame grutto en de kwartelkoning. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van het rijke dierenleven en de rustgevende groene omgeving. De goed onderhouden wandelpaden leiden bezoekers langs de mooiste plekjes van het gebied, waar ze kunnen genieten van de stilte en de ongerepte natuur.

Wat De Mortelen extra bijzonder maakt, is de harmonieuze samenhang tussen landbouw en natuurbehoud. Boeren werken hier nauw samen met natuurbeschermers om een evenwicht te vinden tussen landbouwproductie en het behoud van biodiversiteit. Dit samenspel maakt van De Mortelen een voorbeeldgebied waar natuur en menselijke activiteit elkaar versterken. Het is een prachtige bestemming voor iedereen die wil genieten van de Nederlandse natuur in haar puurste vorm.


trail nl banner

Bekijk onze complete evenementenkalender hier. Bestel je kleding, schoenen en alle accessoires bij Trail.nl.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?